עיניין של גישה........

עיניין של גישה........

גברת קשישה בת 92, קטנת קומה, זקופה וגאה, לבושה בהידור, בתסרוקת ואיפור מושלמים, למרות היותה כמעט עיוורת לחלוטין, הגיעה היום לבית אבות שבו אני עובדת. בעלה מזה 70 שנים מת לא מכבר, ולכן היא נאלצה לעבור מביתה למעון החדש. לאחר שהמתינה שעות ארוכות במבואה של בית האבות, היא חייכה במתיקות כשאמרתי לה שחדרה מוכן. בעודה צועדת באיטיות בעזרת ההליכון לעבר המעלית, תיארתי באוזניה את חדרה הקטנטן, ובכלל זה את וילונות הלולאה שנתלו על החלונות. "אני אוהבת אותו", היא הכריזה בהתלהבות של ילדה בת שמונה שזה עתה ניתן לה צעצוע חדש. "גברת ג´ונס, עוד לא ראית את החדר... חכי". "אין לזה שום קשר", היא השיבה. "אושר הוא דבר שמחליטים עליו מראש. השאלה אם אני אוהבת את חדרי או לא אינה תלויה באופן ארגון הרהיטים... אלא בדרך שבה אני מארגנת את מוחי. אני כבר החלטתי שאני אוהבת אותו... זו החלטה שאני עושה בכל בוקר כשאני מתעוררת. יש לי ברירה; אני יכולה לבלות את היום במיטה, להרהר בקשיים שגורמים לי חלקים מסוימים בגופי שאינם פועלים כשורה עוד, או לצאת מהמיטה ולהודות לכל החלקים שכן פועלים כשורה. כל יום הוא מתנה, כל עוד עיני פקוחות אתמקד ביום החדש ובכל הזיכרונות המאושרים שאגרתי... ברגע הזה בחיי".

י ו ל י ק

New member
../images/Emo127.gif

אותה הגברת בשינוי אדרת... ושוב אהבתי!

כמו חול בכף היד...

מאת: קליל ג´מיסון מערכות יחסים - מכל הסוגים, הן כמו חול שמחזיקים ביד. אם אוחזים בו בקלילות, ביד פתוחה, החול נשאר במקומו. ברגע שסוגרים את היד ולוחצים בכוח כדי להחזיק בחול, הוא נשפך בין האצבעות. אולי אפשר להחזיק בחלק ממנו, אבל רובו הולך לאיבוד. מערכות יחסים נוהגות כך, שאוחזים בהן בקלילות, בכבוד, תוך שמירה על כבודו של האחר, סביר להניח שישארו בשלמותן. אבל אם לוחצים חזק מידי, ברכשנות גדולה מידי, מערכת היחסים חומקת ואובדת... זכרו אהבה לא נמדדת בחוזק החיבוק, נשיקה לא נמדדת ברמת הרטיבות ומערכת יחסית לא נמדדת ברמת הדבקות.

הכדור ~

הכדור הוא עגול, אין לו התחלה ואין לו סוף. כל נקודה על פני הכדור מתקשרת לזו שלפניה ולזו שאחריה - ובלעדיהם - אין לה קיום. נקודה אחת שאינה יציבה וכל הכדור רעוע. חור אחד בכדור וכולו מתפוצץ. כך גם אנחנו - האנשים על פני הכדור - מוקפים במעגל של חברים, קשורים זה לזה בקשרי משפחה וידידות. לפעמים מתהדקים, לפעמים מתרחקים, אבל תמיד נשארים מחוברים. להיות על פני הכדור, להיות חלק מהכדור - פרושו של דבר שלעולם אני לא לבד - כי יש לי אותך. תודה שאתה שם! עכשיו הכדור אצלך... העבר אותו על פני הכדור.

חיוך…

חיוך אינו עולה מאומה אך ערכו רב הוא מעשיר את המקבל ולא מרושש את הנותן. אין לך אדם שהוא כה חזק, עד כי יוכל להתקיים בלעדיו, אין לך אדם שיהיה כה עשיר, עד כי החיוך לא יוכל להוסיף לו מאומה. יתר על כן, אין לקנותו בכסף, להוציאו בעורמה או להשיגו בגנבה, כי אין לו ערך, אלא אם הוא מופיע מאליו באופן טבעי. יש אנשים עייפים מדי מכדי שיהיו מסוגלים לחייך אליך, חייך נא אתה לעומתם, שכן, אין לך אדם הנזקק כל כך לחיוך כמו אותו אדם שאינו מסוגל לחייך אליך!

ה מוזה

New member
חוף מבטחים ../images/Emo51.gif על הצבע שאת

מוסיפה לקשת של המכתב , פניני חוכמה ..ועוד מתנות של הלב אני ברשותך אוסיף את מה שהבאת למאמרים ,יש שם קטיגוריה "פניני חוכמה" אגב , את כמו חול אני מכירה והוא כבר במאמרים ..ומשל שיש להפנים טובטוב את השאר - תודה לך על זה ..אני אצרף אותם לשאר הפנינים ויש לי גם בשבילך משהו קטן ..תמונה .

תודה../images/Emo140.gif

תודה אהבתי "כל יום הוא מתנה, כל עוד עיני פקוחות אתמקד ביום החדש ובכל הזיכרונות המאושרים שאגרתי.." תודה

למעלה