מבקשת עצות ומידע לגבי דולה (ארוך!)
שלום, מקווה שפניתי לפורום הנכון, פשוט אתן בעניינים ומכירות דולות ולכן חשבתי להיעזר בכן. בהריון הראשון היתה לי סוכרת הריונית (עם אינסולין), ובסוף שבוע 40 נשלחתי ל"גרימת לידה". הערכת המשקל היתה סבירה, 3700. לא פחדתי בכלל מהלידה וחשבתי שיהיה בסדר. הגעתי כשהצוואר קשה וסגור, בלי צירים. הזירוזים כללו פרוסטגלנדינים, בלון וגם שעות עם פיטוצין. אחרי יומיים, כשהפתיחה נתקעה על 5 ס"מ, היו האטות בדופק העובר שחזרו על עצמן, ובוצע ניתוח קיסרי חירום. הבן שלי נולד 3500. הלידה היתה סבל מתמשך, ממש טראומה. הכאבים היו נוראיים, היה לחץ והסטריה, ובסוף הניתוח שגם היה לי נורא קשה להתאושש ממנו. עכשיו אני שוב בהריון, בשבוע 21. מאוד הייתי רוצה חוויה פחות טראומטית, אבל בעיקר הייתי רוצה לחסוך מעצמי ניתוח נוסף. העניין הוא שאני שוב עם סוכרת הריון, הפעם כבר משבוע10. אני מבינה שכשיש סוכרת הריונית, הרופאים לא מחכים מעבר לסוף שבוע 40 (במקרה הטוב), ובמידה ולא מתפתחת לידה - תהיה לידה יזומה. מכיוון וכבר עברתי קיסרי, לא אוכל "ליהנות" שוב מנסיון זירוז, זאת אומרת - ישר ניתוח. אבל עדיין יש סיכוי שתתחיל לידה לפני שבוע 40, ואז יש לי סיכוי ללדת וגינלית. זו תקוותי. אבל בגלל הפחדים והטראומה מהלידה הקודמת, לא יודעת אם יהיה לי האומץ, כי כל הזמן יש לי הרגשה שהגוף שלי לא מסוגל, וכו וכו. הצירים היו נוראיים (אומנם הייתי שעות עם פיטוצין, ומחוברת למוניטור, ולגלוקוז ולאינסולין אז לא יכולתי לזוז, והבנתי שזה יותר נורא מצירים "טבעיים"), אבל זה היה כ"כ נורא שאני ממש מפחדת לעבור את כל זה שוב ולשווא (יהיה ניתוח חירום). לכן חשבתי לקחת דולה, שתתמוך בי ותעזור לי לעבור את השעות הקשות של הצירים ותנסוך בי ביטחון ועידוד, ובכלל מישהו שיתייחס אלי ויעדכן אותי מה קורה (בניגוד למה שהיה בפעם הקודמת) ואז יהיה יותר סיכוי שאצליח. נראה לכן שזה רעיון טוב? או שחבל על הזמן וללכת ישר על ניתוח? ובעניין בחירה של דולה, חשוב לי שארגיש איתה בנוח. אני בחורה סגורה וקצת ביישנית, וגם יש את העניין שאני נורא מפחדת ממה שיהיה, וגם מתביישת בפחד הזה שלי... הפעם, בניגוד ללידה הקודמת, אני לא באה ממקום של ביטחון ושלווה, אלא ממקום של פחד ואי ודאות (וגם קצת חוסר אמון ביכולתי) אז חשוב שהדולה תבין את העניין הזה ותעזור לי (ולא תסגור אותי עוד יותר). מתי כדאי להתחיל לדבר עם הדולה? איך זה הולך מבחינת התשלום? מה קורה אם בסוף יהיה נגיד מצב עכוז או משהו אחר ובכל מקרה יהיה ניתוח יזום? יש לכן שמות להמליץ לי, מישהי שתתאים לי? אני מאיזור השפלה, אבל איפה ללדת זה פתוח (בכל מקרה זה יהיה בבי"ח, אבל לא סגורה איפה כדאי). אין לי בעיה לנסוע גם לנסוע רחוק. תודה למי שהגיעה עד כאן, ואשמח לכל תגובה/מידע/יעוץ.