עינייני דולות

../images/Emo204.gif שאלות לדולה

בשבוע הבא יש לנו פגישה עם הדולה. יש דברים מסויימים שכדאי לצפות להם, לשאול אותם, להתעקש או לוותר? תודה רבה על כל עזרה.

שרונה80

New member
קורס דולה

שלום לכולן. אני מחפשת מקום ללימודי דולה. יש למישהי המלצות? מישהי שמעת על מכללת רידמן כמכשירה דולות?

מבקשת עצות ומידע לגבי דולה (ארוך!)

שלום, מקווה שפניתי לפורום הנכון, פשוט אתן בעניינים ומכירות דולות ולכן חשבתי להיעזר בכן. בהריון הראשון היתה לי סוכרת הריונית (עם אינסולין), ובסוף שבוע 40 נשלחתי ל"גרימת לידה". הערכת המשקל היתה סבירה, 3700. לא פחדתי בכלל מהלידה וחשבתי שיהיה בסדר. הגעתי כשהצוואר קשה וסגור, בלי צירים. הזירוזים כללו פרוסטגלנדינים, בלון וגם שעות עם פיטוצין. אחרי יומיים, כשהפתיחה נתקעה על 5 ס"מ, היו האטות בדופק העובר שחזרו על עצמן, ובוצע ניתוח קיסרי חירום. הבן שלי נולד 3500. הלידה היתה סבל מתמשך, ממש טראומה. הכאבים היו נוראיים, היה לחץ והסטריה, ובסוף הניתוח שגם היה לי נורא קשה להתאושש ממנו. עכשיו אני שוב בהריון, בשבוע 21. מאוד הייתי רוצה חוויה פחות טראומטית, אבל בעיקר הייתי רוצה לחסוך מעצמי ניתוח נוסף. העניין הוא שאני שוב עם סוכרת הריון, הפעם כבר משבוע10. אני מבינה שכשיש סוכרת הריונית, הרופאים לא מחכים מעבר לסוף שבוע 40 (במקרה הטוב), ובמידה ולא מתפתחת לידה - תהיה לידה יזומה. מכיוון וכבר עברתי קיסרי, לא אוכל "ליהנות" שוב מנסיון זירוז, זאת אומרת - ישר ניתוח. אבל עדיין יש סיכוי שתתחיל לידה לפני שבוע 40, ואז יש לי סיכוי ללדת וגינלית. זו תקוותי. אבל בגלל הפחדים והטראומה מהלידה הקודמת, לא יודעת אם יהיה לי האומץ, כי כל הזמן יש לי הרגשה שהגוף שלי לא מסוגל, וכו וכו. הצירים היו נוראיים (אומנם הייתי שעות עם פיטוצין, ומחוברת למוניטור, ולגלוקוז ולאינסולין אז לא יכולתי לזוז, והבנתי שזה יותר נורא מצירים "טבעיים"), אבל זה היה כ"כ נורא שאני ממש מפחדת לעבור את כל זה שוב ולשווא (יהיה ניתוח חירום). לכן חשבתי לקחת דולה, שתתמוך בי ותעזור לי לעבור את השעות הקשות של הצירים ותנסוך בי ביטחון ועידוד, ובכלל מישהו שיתייחס אלי ויעדכן אותי מה קורה (בניגוד למה שהיה בפעם הקודמת) ואז יהיה יותר סיכוי שאצליח. נראה לכן שזה רעיון טוב? או שחבל על הזמן וללכת ישר על ניתוח? ובעניין בחירה של דולה, חשוב לי שארגיש איתה בנוח. אני בחורה סגורה וקצת ביישנית, וגם יש את העניין שאני נורא מפחדת ממה שיהיה, וגם מתביישת בפחד הזה שלי... הפעם, בניגוד ללידה הקודמת, אני לא באה ממקום של ביטחון ושלווה, אלא ממקום של פחד ואי ודאות (וגם קצת חוסר אמון ביכולתי) אז חשוב שהדולה תבין את העניין הזה ותעזור לי (ולא תסגור אותי עוד יותר). מתי כדאי להתחיל לדבר עם הדולה? איך זה הולך מבחינת התשלום? מה קורה אם בסוף יהיה נגיד מצב עכוז או משהו אחר ובכל מקרה יהיה ניתוח יזום? יש לכן שמות להמליץ לי, מישהי שתתאים לי? אני מאיזור השפלה, אבל איפה ללדת זה פתוח (בכל מקרה זה יהיה בבי"ח, אבל לא סגורה איפה כדאי). אין לי בעיה לנסוע גם לנסוע רחוק. תודה למי שהגיעה עד כאן, ואשמח לכל תגובה/מידע/יעוץ.

אשכר ש

New member
בטח ששווה!

תראי, הפחד שלך מאוד מאוד מובן. עברת חויה לא קלה שגרמה לך, כפי שכתבת, לאבד מהאמון בגופך. אני חושבת שאת צריכה שני דברים: א. לעשות הרבה הכנה נפשית/ רוחנית ללידה הזו. לא עוד קורס הכנה רגיל, אלא אחד שמתרכז רק בהכנה הנפשית. ב. לקחת איתך דולה שכמובן פגשת מראש וראית שיש כימיה ותיאום ציפיות. אני מניחה שהיא תוכל מאוד לתרום לחווית לידה טובה מאוד. לידה נרתיקית לאחר קיסרי זה דבר אפשרי בהחלט, יש כאן כמה שעשו את זה וכמה שמתכננות את זה. תוכלי לקרוא מאמר על כך במאמרי הפורום כאן (ושוב תודה לכרמית על המאמר הנפלא). אני מקווה שתכף יענו לך כמה דולות מנוסות ויתרמו לך עוד מידע. שיהיה המון בהצלחה ותאמיני בעצמך כי את יכולה!! (אגב, אם בא לך, יש גם סיפורי לידה של לידות וגינליות לאחר ניתוח קיסרי פה במאמרי הפורום, אולי זה גם יעזור בבנית אמון).

תודה אשכר! על העידוד והעיצות...

קראתי חלק מסיפורי ה"לנלק" ובכלל קראתי לאחרונה הרבה חומר בנושא. אני יודעת שזה אפשרי ולכן רוצה לנסות, אם אכן תהיה לי אפשרות כזו. את מכירה דולה ספציפית שכדאי לי לפנות אליה? את יכולה כמובן גם לשלוח לי מסר אם את לא רוצה לכתוב שמות בפורום. אמנם השבוע שלי עוד מוקדם (21) אבל רוצה להיות רגועה ו"לשריין" לי מישהי שארגיש איתה בנוח, כדי להוריד מתחים להמשך ההריון...

מצטרפת לאשכר בכל מילה, וגם

ממליצה מאד על אורנית מזרחי, יש לה הרבה נסיון בליווי לידות VBAC והיא מקבימה ונוסכת בטחון. לדעתי כמובן. לא ילדתי איתה אבל היינו יחד בקורס דולות. אני לא יודעת עד לאן היא תסכים להגיע מבחינת מרחק - בד"כ היא מלווה באיזור המרכז אבל אם למשל אס"ה זו אופציה (לדעתי, אגב, אופציה טובה) אז שווה לדבר איתה. אם את רוצה טלפון שלחי לי מסר. וואו, ושכחתי להגיד - בהצלחה !!!

הילהל

New member
אני מאוד בעד

מכיוון שלצערי הלידה הקודמת "פוסלת" אותי ללידת בית, החלטנו ללכת על ליווי של דולה. שנינו בטראומה מהלידה הראשונה, ולא מרגישים מסוגלים להתמודד עם עוד לידה מול צוות בית החולים בכוחות עצמנו בלבד. אנחנו גם מהשפלה ובחרנו באסף הרופא, רק בגלל שעניין הדולה שם מוסדר. אנחנו רוצים מינימום חששות, והרעיון שבית החולים לא מאשר דולה ואם "יעלו" עלינו עלולים לסלק אותה הוא דאגה שאנחנו לא רוצים (לכן ניסע חצי שעה לאסף הרופא ולא 10 דקות לקפלן. ואולי יום אחד קפלן יבינו שהיחס שלהם מביא להפסד של יולדות ולידות). מודה שאין לי את בעית הסגירות והביישנות. אבל זו בהחלט סיטואציה אינטימית שקשה להכניס אליה אדם "זר". כמו שהבטיחו לי כשהתייעצתי בנושא, כבר משיחת הטלפון עם מי שבחרנו ללוות אותנו בלידה הרגשתי את התחושה הנוחה וידעתי ש"זה זה". לשמחתי, במפגש ההיכרות גם האיש שלי הרגיש, כפי שהוא ניסח ש"איתה אני יכולה להעביר את השעות בחדר הלידה בשקט". אני מבינה שבאסף הרופא כל נושא התשלום הוא מוסדר ונעשה מול בית החולים. אני אהיה בסיור שם ביום שישי ולאחר מכן אני אבדוק איך עושים הכל ביורוקרטית. העלות שם היא 2000 ש"ח, ולמרות שאנחנו זוג מאוד לא מבוסס - נעמוד בה.

הילהל, קודם כל שיהיה המון בהצלחה

בלידה, שתהיה לידה מוצלחת ונעימה! גם מבחינתי אסף הרופא היא אופציה, וגם תל השומר. בקפלן אני לא רוצה ללדת. רציתי לשאול אותך מה זאת אומרת שנושא התשלום מוסדר מול בית החולים? האם התשלום לא נעשה ישירות לדולה? מה הקשר לבית החולים? או שאולי את מתכוונת שבית החולים עצמו מציע שירות של דולה? אולי לא הבנתי אותך, חשבתי שבחרת כבר דולה. אני קצת מבולבלת... בכל אופן אשמח אם תעדכני אותי אחרי הסיור ביום שישי איך התרשמת, ומה הפרטים שקיבלת. מאמינה שגם אעשה בעצמי סיור שם מתישהו כדי לגבש יותר את ההחלטה לאן לנסוע.

הילהל

New member
ככה זה באסף הרופא

הם עובדים מסודר - יש להם רשימה של דולות שמורשות לעבוד אצלם. קיבלת המלצה על דולה? תתקשרי למועדון היולדות של אסף הרופא ותבררי אם היא מורשית לעבוד שם. אם כן יתנו לך את המספר שלה להתקשרות. ממה שהבנתי מהדולה שבחרנו - באסף הרופא ספציפית התשלום נעשה לבית החולים (כשהיא עובדת בבתי חולים אחרים התשלום הוא ישירות אליה וזה גם זול יותר, אבל מבחינתנו אין אופציה למקום אחר). אני אשמח לשלוח לך מסר אחרי שנהיה בסיור השבוע.

ממליצה בחום על קורס דולות../images/Emo127.gif

של גילה רונאל ואירית פלקוביץ. הקורס מתקיים פיזית ב"לניאדו".אני באופן אישי עשיתי את הקורס אצלהן והייתי מרוצה. אם תרצי יותר פרטים את מוזמנת אלי במסר.

סטיוויה

New member
אירית פלקוביץ'

היא אישה מקסימה עם המון המון ידע. אני אמורה ללמוד אצלה הדרכת יוגה להריוניות.

../images/Emo13.gifתהני ביוגה.../images/Emo24.gif

לדעתי יוגה הינו כלי ממש נפלא ומכין ללידה. תוכלי למסור לאירית ד"ש חם ממני ונשיקות? ובכל מקרה, כשיגיע הזמן, מאחלת לך לידה נפלאה ובריאה.

סטיוויה

New member
תודה אורנית יקרה אבל

אני לא מתכוונת ללדת בזמן הקרוב. אני עדיין בשוק של הילד השלישי p-: אני מתכוונת ללמוד אצלה להיות מדריכה בעצמי (-:

קלי קלות

את נכנסת לתגובה ולמטה יש לך "מסר למחברת", כנסי לשם ושלחי הודעה... שלחתי לך מסר. מקווה שקיבלת.

למעלה