עינים אדומות

רעות אב

New member
עינים אדומות

התחלתי להשתמש בעדשות קשות לפני כמעט חודש, ואני מסתגל אליהן די בקלות, אבל - יש לי בעיה שהיתה קימת גם בעדשות הרכות (הרכבתי 6 שנים) אבל בפחות עוצמה - העינים שלי נהיות אדומות אחרי שימוש קצר (חצי שעה - שעה), ואני לא יודעת אם זה קשור להתרגלות לעדשות או לרגישות העינים. שאלתי -האם קיימות טיפות עינים שמקבילות לסטילה לעינים עם עדשות? (אני משתמשת בטיפות עינים להרטבת העין אבל זה לא פותר את בעית האודם ואולי אף מוסיף!)

עדשות ועיניים

שלום ותודה על שאלתך. אודם בעיניים המופיע עם שימוש בעדשות מגע נובע מכמה סיבות - יש אנשים הסובלים מסוג של אלרגיה לעדשות. אלרגיה זו גורמת לאודם ואי-נוחות בעיניים. הדבר מצריך מנוחה והפסקות תקופתיות מעדשות המגע. יובש גם כן עלול לגרום לעיניים אדומות. ביובש ניתן לטפל בטיפות להרטבה ללא חומרים משמרים. גודל וצורה לא מתאימה של עדשות גם יכול לגרום לאזורים של לחץ,שפשוף או חנק של הקרנית (חלקה החיצוני של העין.) עדשות פגומות או שרוטות גם גורמות לגרוי העין. אין ביכולתי לתת לך תשובה ספציפית ללא בדיקה קלינית. מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים או אופטומטריסט העוסק באופן שוטף בהתאמת עדשות מגע. יש לציין שיש אנשים שפשוט לא סובלים עדשות מגע. בברכה ד'ר אורן מן

למעלה