עינת בוקר טוב

עינת בוקר טוב

שמתי לב מזה שבזמן האחרון בערך כשבועיים בני (בן 4) כאשר הוא יושב לידי הוא נוגע בשרוול חולצתי וממולל אותה, אני מפסיקה אותו ואומרת לו שזה לא נעים לי, אך מדי פעם הוא ממשיך, ראיתי אותו עושה ככה גם כשהוא יושב ורואה טלויזיה וממולל בידו איזו שמיכת פיקה שמונחת על הספה, גם בעלי שם לב לזה כי הוא גם עושה את זה לו. מה זה אומר? ובכלל מאיפה זה בא, למה עכשיו? מה גורם לזה? איך מפסיקים את זה?

תופעה מוכרת

בוקר טוב, אני רוצה לשתף אותך שאחי הצעיר כשהיה בן 4 ~ (היום הוא בן 25) נהג למולל את קצה שמיכת הצמר החורפית שזכתה אצלו לכינוי "נוני", לפעולת המילול הוא קרה "לנקנק". אין לאף אחד מושג מהיכן הגיע השם. תופעת מילול חולצה/שמיכה דומה למציצת מוצץ, אצבע. יש ילדים שנרגעים ע"י מילול שערות של ההורים ושמעתי לאחרונה על ילדה (גם בת 4) שמלטפת את ההורים או אחיה - מי שמרשה. כך שהווריציות רבות בהתאם ליצירתיות של הילד. הצורך זהה - דרך להרגיע את עצמם. בדומה להמלצות לגבי מוצצים אני רוצה להציע לך לכוון אותו לעשות את זה רק במקומות מסויימים כמו במיטה או כשהוא חוזר מהגן וזקוק למעט שקט שלו כדי לטעון מצברים (אם מקובל עליכם טלויזיה בזמן הזה). לבדוק האם זה בא לביטוי גם בגן וכיצד הם מגיבים. ככל שתמעיטי בשיח על כך, סביר להניח שזה יעלם מעצמו עם הגיל... הילה גליקסמן, מנחת קבוצות הורים ל"הורות משפיעה"

תודה רבה על התשובה

כבר דיברתי גם עם הגננת שלו, והיא חושבת שזאת האפשרות שלו להתנתק ולהירגע, לווסת את עצמו תוך כדי. הבעיה היא שאני כהורה מסתכלת על טווח ארוך, איך ילד בן סתם לדוגמא 15 ממולל איזה חולצה, אבל יכול להיות שאת צודקת שזה משהו רגעי, כמו מה שגם הגננת אמרה. בגן הם שמו לב שהוא מכניס חולצה לפה, הם לא מגיבים וכנראה שזה עובר כי לא שמעתי שום דבר חריג. מקווה שזה באמת יעלם מעצמו... תודה בכל אופן.

survivorrr

New member
אני חושב שלכל ילד יש חיה כזו.

ילדים גם נותנים לה שם. גם לי היה דבר כזה ובגילי המופלג אני עוד זוכר את שמו. ח... ח... ח...

ועוד מילה...או שתיים...

שלום רב לך, אכן הילד מצא דרך להרגיע את עצמו. אני חושבת שזו סיבה לאפשר ולברך. יחד עם זאת, את מספרת שלעיתים הוא ממולל את חולצתך ולא נעים לך. במקרים אלה תוכלי לתת לו (בשקט) תחליף. בברכת יום טוב ורגוע עינת גבע.

למעלה