עיסוי עצמי או עיסוי ענוג ואוהב של כפות הרגלים תמיד בטוח
כולל הריון
כולל מצבים בריאותיים שונים ומשונים
הדגש הוא על ענוג - לא ללחוץ בכח ובצורה מכאיבה, לא למרוט את האצבעות - אם מישהו אחר מעסה אותך, כמו בן זוגך, סכמי אתו על סימן כמו הרמת יד, שתסמני בכל כאב, ופשוט לא לעשות שום דבר שמכאיב - אפשר למשל להניח את היד על המקום הכואב עד שהוא נרגע,
שני מקרים בהם לא הייתי ממליצה על עיסוי לא מקצועי: כשיש כיבים עמוקים ודלקתיים וכמובן לא לקבל עיסוי מאדם שאין לו שום רגישות בידיים (וכאן תעודה דוקא לא הכי עוזרת - לאדם שפתח לי מחדש נקע בשלבי החלמה מתקדמים, בעת תרגול בקורס עיסוי תאילנדי, היו יותר תעודות עיסוי מדופלמות מרוסיה ממה שיש לי עד היום)
אז אל תמנעי מעצמך עיסוי. ממש לא. רק שאם משהו לא מרגיש לך מדויק או נעים - מיד תפסיקי.
גם תינוקות, אגב, אפשר ורצוי לעסות בכפות הרגלים ובכל מקום - רק לזכור שהם סופר עדינים, ואנחנו ממש מלטפים ללא שום לחץ, ועושים זאת בשעה שהוא ער כדי לשים לב לתגובות ולאפשר לו למשוך את היד או הרגל.
הסיבה שהמלצתי על לימוד הנושא בסדנה אצל מטפלים, היא כדי ללמוד איך לעשות זאת בכיף לשני הצדדים.
לגבי הגב והצואר אכן התשובה אחרת, כי לחץ לא זהיר על הצואר - אפילו סיבוב של הראש - יכול לגרום לנזק בלתי הפיך אם במקרה את במצב של דיסק בולט