עיסוי כפות רגליים עצמי

עיסוי כפות רגליים עצמי

שלום,
האם יש יתרון או להפך, מניעה כל שהיא, בעיסוי לא מקצועי, ועיסוי עצמי של כפות הרגליים ללא ידע.
בתודה מראש
שנה טובה וגמר חתימה טובה

יעל ND

New member
למחדשת רישום שלום

לא חושבת, שיש בעיה כלשהי.
חסרון - עבודה מקצועית תמיד נותנת יותר מאשר חובבנית.
יתרון - לא כולם מוכנים שידיים זרות ידעו ברגליים שלהם.

0 אור 0

New member
עיסוי לכיף

עיסוי לכיף אינו מזיק בדרך כלל,
עיסוי עצמי בודאי שלא
לגבי עיסוי מבן הזוג או אפילו ממעסה לא מקצועי שאין לו יומרות להיות מומחה - יש כמה כללי זהירות שצריך לדעת , ואם מקפידים עליהם אין שום חשש
(למשל לא ללחץ על עמוד השדרה, על איזורי מפרקים, לא להניע את הצואר במהירות או כח, לא להגיע למצב כאב)
יש מטפלים רבים שמעבירים הדרכה לזוגות לעיסוי הדדי, ונותנים לך כלים לעיסוי מענג ללא חשש - גם אנחנו מעבירים סדנאות כאלו לזוגות וקבוצות כבר לא מעט שנים, בהן לומדים טכניקות מאד פשוטות שבהן גם הנותן וגם המקבל נהנים ללא מאמץ וסיכון.
ההסיכון שאני רואה הוא כאשר אנשים שאין להם מספיק ידע מתיימרים להיות מומחים בעיסוי מקצועי - ואז הם לא מסתפקים בעיסוי הבסיסי ובתנועות בטוחות, אלא כדי להרשים הם מנסים ליצור כל מיני מניפולציות , ללחוץ חזק עד כאב וכד' , ואז הם באמת עלולים להזיק
&nbsp

תודה. עיסוי עצמי במצב של בעיות רפואיות

תודה רבה ליעל ולאור על התשובות.
תודה על התשובה המקצועית והמושקעת. אני מתכוונת לעיסוי במצב של בעיות רפואיות.
אם אני מבינה את התשובה נכון, במצב זה, רק לרפלקסולוג מומחה שאפשר לסמוך על מקצועיותו, לתת לגעת ולא לאף אחד אחר.
האם עיסוי עצמי של כפות הרגליים, ללא כל ידע, או תרגילים של דריכה וגלגול כדור טניס מתחת לכפות הרגליים, תמיד בטוח, או שעדיף לשם הזהירות לא לגעת. או שיש דברים שכן ויש דברים שלא ומהם.
בתודה מראש
ושבת שלום

0 אור 0

New member
עיסוי עצמי או עיסוי ענוג ואוהב של כפות הרגלים תמיד בטוח

כולל הריון
כולל מצבים בריאותיים שונים ומשונים
הדגש הוא על ענוג - לא ללחוץ בכח ובצורה מכאיבה, לא למרוט את האצבעות - אם מישהו אחר מעסה אותך, כמו בן זוגך, סכמי אתו על סימן כמו הרמת יד, שתסמני בכל כאב, ופשוט לא לעשות שום דבר שמכאיב - אפשר למשל להניח את היד על המקום הכואב עד שהוא נרגע,
שני מקרים בהם לא הייתי ממליצה על עיסוי לא מקצועי: כשיש כיבים עמוקים ודלקתיים וכמובן לא לקבל עיסוי מאדם שאין לו שום רגישות בידיים (וכאן תעודה דוקא לא הכי עוזרת - לאדם שפתח לי מחדש נקע בשלבי החלמה מתקדמים, בעת תרגול בקורס עיסוי תאילנדי, היו יותר תעודות עיסוי מדופלמות מרוסיה ממה שיש לי עד היום)
אז אל תמנעי מעצמך עיסוי. ממש לא. רק שאם משהו לא מרגיש לך מדויק או נעים - מיד תפסיקי.
גם תינוקות, אגב, אפשר ורצוי לעסות בכפות הרגלים ובכל מקום - רק לזכור שהם סופר עדינים, ואנחנו ממש מלטפים ללא שום לחץ, ועושים זאת בשעה שהוא ער כדי לשים לב לתגובות ולאפשר לו למשוך את היד או הרגל.
הסיבה שהמלצתי על לימוד הנושא בסדנה אצל מטפלים, היא כדי ללמוד איך לעשות זאת בכיף לשני הצדדים.
לגבי הגב והצואר אכן התשובה אחרת, כי לחץ לא זהיר על הצואר - אפילו סיבוב של הראש - יכול לגרום לנזק בלתי הפיך אם במקרה את במצב של דיסק בולט
&nbsp

למעלה