עיסוק נחמד עם הנכדים:

ויוי 25

Well-known member
פנקייק מיוחד בטעמו הנפלא וגם בריא, קל להכנה-
והכי כיף לי להכין עם הנכד שמאוד נהנה מעירבוב המצרכים:

מכינים קערה ומערבבים בתוכה את המצרכים הבאים :
2 ביצים
3 כפות שקדים טחונים דק לאבקה .
3 כפות שיבולת שועל - טוחנים דק בבלנדר עד ששיבות השועל במרקם של אבקה .
1/4 כפית אבקת- אפיה
1/2 כפית קינמון
תפוח- עץ אחד גדול- לגרד בחורים הקטנים של המגרדת לקבלת מרקם דק .(יתאים כול סוג תפוח שיש לכם.)

ההכנה:
1.מערבבים הכול ביחד בקערה לתערובת אחידה .
2.מחממים במחבת כף אחת שמן -זית ולאחר כמה שניות יוצקים בעזרת כף 3 כפות מהבלילה למחבת.
3.מכסים את המחבת במכסה ומטגנים על אש בינונית כ- 2 דקות ,ובודקים שתחתית כול פנקייק השחימה
ומיד הופכים עם כף טיגון לצד השני ומודדים 2 -3 דקות טיגון - עד להשחמה, ומוציאים לכלי רחב עם ניר סופג,
ומצננים מעט ,והנכדים יהיו מאושרים מכול ביס.

מי שרוצה יכול לזלף כמה טיפות מייפל על כול פנקייק, (זה גם טעים ללא המתקה.)

אפשר להכין את הפנקייקים יום אחד מראש ולשמור בכלי סגור במקרר, ולמחרת לחמם כמה דקות בתנור עד שיהיה חמים.

(במידה ואתם רוצים להכין 20 יחידות-פנקייק אז תכפילו את הכמיות שבמתכון.)

המתכון מאוד פשוט להכנה, בריא וטעים!
 
למעלה