עיסוק סטודנט בפסיכולוגיה

משמשית 9

New member
עיסוק סטודנט בפסיכולוגיה

האם יש הוראות לגבי העסקת סטודנט בשדה? האם סטודנט שעוסק בפועל בפסיכולוגיה (שזה מותר לפי החוק) צריך להיות סטודנט לתואר שני או שהוא יכול להיות גם מתואר ראשון?

משמשית 9

New member
על סטודנט ש"מתנדב" כדי להשלים את החובות

של התנסות.
למה מה חשבת שיש עוד?

אם את שואלת על סטודנט שמתנדב,

לא צריך להיות בעל תואר שני (ואפילו לא ראשון, למען האמת).
אפשר פשוט להתנדב.

משמשית 9

New member
לא נכון! אי אפשר להתנדב לעיסוק בפסיכולוגיה.

זה לא כיבוי אש או משמר אזרחי. אאל"ט זה צריך להיות בפיקוח צמוד של פסיכולוג בכיר. זה לא מוכר לכם???

אין כזה דבר "עיסוק בפסיכולוגיה".

אם את רוצה להתנדב למשל ב'עלם', עם נוער בסיכון, את יכולה פשוט לפנות אליהם.
אם את רוצה להתנדב בגהה, למשל, את יכולה לפנות אליהם.

בדרך כלל במקומות כאלו מקבלים הדרכה לצד ההתנדבות.

משמשית 9

New member
ומה לגבי בתי כלא, בתי"ח פסיכיאטריים...?

ואני לא מתכוונת שההתנדבות מסתכמת בלענות לטלפונים ולזרוק ת'זבל אלא שיחות ורישומי דו"חות ממש כמו פסיכולוג אמיתי

אני לא לגמרי מבינה מה את שואלת. ובכל מקרה,

אני אישית התנדבתי בבית חולים פסיכיאטרי, מה שעשיתי זה לא "שיחות ורישומי דו"חות" אלא ליווי/חניכה של ילד.

katzeran

New member
למה את מתכוונת?

אם את מתכוונת לפסיכותרפיה של ממש, אז רק סטודנטים לתואר שני עושים את זה במסגרת הפרקטיקום ובליווי של הדרכה, כמובן.

סטודנטים לתואר ראשון עושים התנסות מעשית (לפעמים קוראים לזה לימודי שדה) ובמסגרתה הם לרוב חונכים מטופל ומלווים את הטיפול שלו. אני, למשל, חנכתי ילדה שטופלה על פוביה מכלבים וליוויתי את הטיפול שקיבלה ממתמחה בבית החולים.

משמשית 9

New member
כן אתה בכיוון. התכוונתי להתנסות מעשית

אז אתה אומר שזה מיועד לתלמידי תואר ראשון?
מה החובות של הסטודנט? ומי מלווה אותו והאם יש מסמכים או שהכל נעשה בעל פה?

משמשית 9

New member
אני אחדד לגבי הליווי

האם כל פסיכולוג קליני יכול ללוות סטודנט כזה או שהוא צריך לקבל אישור מגורם כלשהו?
האם יש קשר בין הפסיכולוג לבין הסטודנט או שהם נחשבים מטפלים נפרדים?
בקיצור האם יש הוראות לביצוע ההתנסות הזאת? קח אותך לדוגמא - האם מישהו הדריך אותך ואמר לך מה לעשות או שהחלטת לבד מה לעשות עם הילדה?

katzeran

New member
לימודי שדה

הסטודנט לא נחשב ממש למטפל, לכן אני לא יודע איך להתייחס לשאלתך לגבי מטפלים נפרדים. הסטודנט הוא חלק מצוות תומך, נקרא לזה ככה. הוא מקבל הדרכה על ידי פסיכולוג/ים שמדריעים מטעם המקום ומלווים את תהליך העבודה שלו. אצלי, למשל, הייתי עושה שיחות עם מי שטיפל בילדה, שהיה במקרה פרקטיקנט בעצמו, אבל השיחות איתו היו נדירות יותר וחלק הארי של ההדרכה ניתן על ידי פסיכולוג מומחה.

למעלה