עיסת נייר- שאלה

עיסת נייר- שאלה ../images/Emo35.gif

אם אני רוצה לשכפל 3 מסכות דומות מהתבנית הבאה של הפלסטלינה שנמצאת על בסיס של גבס- האם עליי לשים על הפלסטלינה וזלין ואז לעשות עיסת נייר או לשים שכבה\2 שכבות של נייר רק עם מים ועל זה שכבות עם דבק נגרים\דבק פלסטי\דבק קמח , זאת כדי שאוכל להפריד את העיסה מהפלסטלינה ולעשות עוד מסכות דומות ? מקווה שהשאלה ברורה... תודה
נ.ב- הפרופורציה תתוקן מחר... אני יודעת שהיא בעייתית.

tov22

New member
תבניות..

היי חבובית, מהניסיון הקטן שלי בלימודים- דרך טובה אך לא פשוטה לייצר תבנית על פי גדם מפלסטלינה היא דווקא הפוכה, במיוחד אם את רוצה ליצור כמה העתקים. כדאי ליצור תבנית גבס שהחלק הפנימי שלה היה ההטבעה של הפנים ואז להרכיב את העיסת נייר לתוך התבנית, כך שהשכבה החיצונית של העיסת נייר נשארת למעשה הכי מדוייקת וזהה לתבנית. כדי לעשות את זה את צריכה ליצוק גבס על הפנים מהפלסטלינה, כדי לקבל את ההטבעה שלהן- כדי לקבל את כל תווי הפנים בצורה מדוייקת כדי להשתמש בקצת גבס דנטלי- זה גבס מאוד עדין ודק שמשתמשים בו רופאי שיניים ומכאן שמו (אני את שלי השגתי מחבר שהוא רופא שיניים), צריך רק מעט כדי למרוח שכבה דקה רק כדי לשמר את תווי הפנים ואז להמשיך ולתת לתבנית קשיות ויציבות עם גבס רגיל. אחרי שהגבס מתייבש אפשר פשוט לגרד החוצה את הפלסטלינה ואז יש לך תבנית מדוייקת של הפלסטלינה שיכולה להחזיק להרבה מאוד זמן ושימושים חוזרים. אחר כך- אפשר לעשות שכבה ראשונה בלי דבק (חשוב לדחוס אותה היטב לתוך התבנית כדי שלא יווצרו בועות שמחלישות את המסכה) ואת שאר השכבות כרגיך ואחרי יבוש טוב זה יוצא בקלות מהתבנית והיא מוכנה לשימוש חוזר. מקווה שההסבר ברור, אני אשמח לנסות ולהבהיר אם יהיה צורך. המון בהצלחה, לילה טוב, טובית

למעלה