עיסת נסורת- סדנא(?)בלי תמונות

עיסת נסורת- סדנא(?)בלי תמונות

התגעגעתי.חזרנו לשגרה (המבורכת, מבורכת)וכל עניין השיווק נכנס לתאוצה. זה החלק הפחות אהוב עלי בעבודה שלנו...

רציתי לשתף אתכם בחומר גלם נהדר, עיסת נסורת. אני מכינה ממנו כפות ידיים, נעליים, ראשי בובות קטנים- המוצר הסופי כבד, ולכן אינו מתאים לראשי בובות גדולות.
אז ככה. אין לי כמויות מדוייקות, זה כמו שדודה שלי מכינה בצק: "כמה שלוקח".
מביאים מהנגרייה אבקת נסורת- חשוב שתהיה ממש אבקתית, אחרת אי אפשר להכין דברים מדוייקים. - כל נגריה תתן לכם בשמחה- זה החומר שנשאב לשקית המסור, ולא מה שנופל על הרצפה.
את האבקה מערבבים לאט (לא לנשום, זה עף באוויר!)עם דבק פלסטיק מ ש ו ב ח .זרקתי כבר פעם כמות גדולה של חומר שנעשתה עם דבק מאיכות ירודה. מערבבים עד שמתקבלת עיסה דמויית חימר. לא להוסיף אף טיפת מים! זה מעלה עובש אפילו אם רק עובדים עם ידיים רטובות!. כדאי לנסות בהתחלה דברים פשוטים, ולא כפות ידיים , כי לוקח זמן להבין את החומר.
מחכים לייבוש מלא. כמה ימים בשמש או בחורף ליד התנור. לא למהר, אני תמיד נותנת עוד כמה ימים כדי להיות בטוחה שזה באמת התייבש...אם רוצים תוצאה חלקה- מצפים במרק עץ, משייפים וצובעים. אני אוהבת גם לפעמים לא לצבוע- אם זה מתאים למה שרוצים(ככה הכנתי את נעלי הרועה- הן נראות כאילו גולפו בעץ).
החסרון של החומר-לוקח זמן להכיר אותו, יש כאלה שמתייאשים ולא מנסים שוב, לוקח גם זמן עד שיש מוצר מוגמר, אבל...
אם יש סבלנות- לא שביר, לא מתבלה כמו ספוג, לא יקר ומאד יצירתי.
אני מקווה שההסבר מובן, אם לא , תשאלו. יש לי עוד מה ללמוד מדבי בעניין סדנאות וירטואליות...
אם אפרת תסכים לצלם ולהעלות תמונות, אשלח בקרוב(כיתה י"ב, אין לה הרבה זמן בשבילי)

מעניין.... מבחינתי זה משהו שאני צריכה לראות

בעיניים ולחוש בידיים, אני לא יודעת אם תמונות יעבירו את התחושות אבל תמיד נחמד לראות
את יכולה להכנס להסבר של דבי איך מעלים תמונה זה מאוד ידידותי...
תודה על השיתוף

זהירות עם הנסורת! לא ממליצה!

נסורת עץ מנגריות ומנסרות המעלה את הסיכון לסרטן מערות האף והסינוסים!!!
מערות האף
החללים שבין העצמות מאחורי האף נקראים מערות האף (הסינוסים הסמוכים לאף). כל חלל, או סינוס, מרופד בתאים שמפרישים ריר כדי למנוע התייבשות של ריפוד האף, ומוסיפים לחות לאוויר שאנו נושמים. כאשר אדם מדבר, הקול מהדהד בסינוסים וכך מקבל את הצליל הייחודי שלו.

הגורם לסרטן מערות האף
זהו סוג נדיר של סרטן, ובדומה לסוגים רבים אחרים, לא ידוע מהם הגורמים המדויקים. הסיכוי לפתח סרטן במערות האף עולה בקרב אנשים שמשתמשים בטבק הרחה במשך שנים רבות, ובקרב אנשים החשופים לנסורת או ניקל. בנוסף נמצא שעישון מגדיל את הסיכון לפתח סרטן באזור זה של הגוף.
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=5888

ואם לא רוצים לוותר נא לעבוד עם מסכה על הפנים....
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1158
אלטרנטיבה אחרת שאני עובדת איתה היא העבודה עם עיסת נייר, [מסורבל קצת]
משהו זריז זהו חומר בשם דאס. מתייבש באויר ומתקשה.
http://homeaid.xnet.co.il/terms.aspx?q=דאס
או פימו ...מתייבש בתנור.
http://www.artdepot.co.il/category.asp?catID=40
יום נפלא!

אבקת נסורת

דבי, את צודקת שאסור לנשום את אבקת הנסורת. אני מערבבת אותה עם הדבק מחוץ לבית- בערבוב מאד איטי - כדי לא לנשום אותה- ברור שרצוי וחובה אפילו לשים מסכה על האף (בכל חנות לחומרי בניין יש כאלה). א ב ל- לידיעתכם- גם הפימו הוא חומר רעיל- לא זוכרת איפה קראתי את זה, אבל קראתי...וחץ מזה הוא יקר , וכמו הדאס- שביר. אני לא אוהבת שנשברים חלקי בובה, אם זה קורה דקה לפני הצגה, זה די פדיחה. וכבר ראיתי הצגות עם בובות שבורות אפים, אצבעות וכו'- בעיני זה לא מקצועי.
עיסת נייר היא פיתרון מצויין -ואכן מסורבל, אבל אם אנחנו בענייני "מה מזיק לבריאות"- אז מי שמוסיף דבק טפטים לעיסת נייר- גם כדאי להזהר, כי גם דבק טפטים הוא רעיל.

ועוד דבר- דבק מגע- שמשמש אותנו כל כך הרבה עם בובות הספוג- מזיק פי אלף. (טוב, הגזמתי, אבל ממש לא מומלץ...)וגם חומר הריסוס שאמרת - k משהו- דבי- את לא מכירה אותי מספיק, אני מה שחברי מכנים "בריאותנית"- אם לא בריא- לא מתקרבת, ובאמת בעבודה כמו שלנו צריך להקפיד על בטיחות- לאוורר, לשים מסכות מגן, להזהר מסכיני חיתוך...

חוץ מזה, תודה על כל הקישורים.איך את מוצאת אותם?

היי ורד.

גם אני בנושא התזונה הבריאה,יוגה קראטה [קיוקשין] ריקודים קוסמטיקה בשימוש חומרים ללא פרבנים ,לנולין ועוד...

עיסת נייר זה נפלא אך מעולם לא ערבבתי עם דבק טפטים ואינני יודעת איך הוא נראה....אצלי העיסה היא הכי פשוטה..
נייר, מים, דבק פלסטיק בגלון.

הדאס שביר אם לא מקבעים אותו...הכוונה למריחת דבק לאחר הייבוש ...המתנה , ומריחת לכה . זה שומר עליו.
מה שעוד שומר על הבובות זה אריזה נכונה ואיפסון. אצלי הבובות השבירות עטופות בניילון פצפצ...
דבק מגע אין יותר ממסטל ממנו
בגלל התכונה הזאת אני אוהבת אותו...נראה לך

חחחחחחחחחחההה טוב יש לי מסכה מסננת ואני משתמשת בדבק רק במרפסת ...אם זה בקטנה אז עם חלון פתוח...
חומר הריסוס ל 600 K משמש אותי לריסוס הספרים בגג ואביזרי האומנות ..בדים,רוכסנים....אחרת הם יאכלו ....
פעמים בשנה מרססת מאוורת וזהו....אינני מרססת 24 ש' או חלילה נושמת...יש לי חלון רחב בגג והאוויר בחוץ נפלא....
יש לי גם מזגן אך לא אוהבת אותו רק אם אין ברירה....
לילה טוב

למעלה