עיצבן אותי ה- Windows Defender. פתאום הוא רושם שגילה לי איומים חמורים..

רוב הזמן נח

Well-known member
ואני חייב לנקות. אחרי שפתחתי את המיקום של הקבצים המסוכנים התברר לי ש..

א. הם בכלל לא בכונן C. זאת אומרת זה לא וירוס שפגע במערכת ההפעלה.

ב. אלה שני קיבצי EXE של תוכנות שיושבות על כונן אחר, שבכלל לא מותקנות. סתם שמרתי קיבצי התקנה של דברים שבכלל לא התקנתי.

אז הכנסתי אותם לקבצי ארכיון והגדרתי לאנטי וירוס שלא יסרוק קיבצי ארכיון.

HelpSupport

Active member
ואני חייב לנקות. אחרי שפתחתי את המיקום של הקבצים המסוכנים התברר לי ש..

א. הם בכלל לא בכונן C. זאת אומרת זה לא וירוס שפגע במערכת ההפעלה.

ב. אלה שני קיבצי EXE של תוכנות שיושבות על כונן אחר, שבכלל לא מותקנות. סתם שמרתי קיבצי התקנה של דברים שבכלל לא התקנתי.

אז הכנסתי אותם לקבצי ארכיון והגדרתי לאנטי וירוס שלא יסרוק קיבצי ארכיון.
למען הסר ספק שהקבצים באמת אינם נגועים בדוק אותם ->

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה, שמרתי במועדפים שלי. ספציפית לאותם קבצים לא היתה לי בכלל כוונה להתקין אותם.

Omnicide

Member
תודה, שמרתי במועדפים שלי. ספציפית לאותם קבצים לא היתה לי בכלל כוונה להתקין אותם.
כנס להגדרות>הגדרות מתקדמות>הגדרות מתכנתים>טלפתיה וקריאת מחשבות> ואפשר את "קריאת מחשבות משתמש".
אז הוא ידע להבא לא לסרוק קבצים שאין לך בכלל כוונה להתקין.

רוב הזמן נח

Well-known member
כנס להגדרות>הגדרות מתקדמות>הגדרות מתכנתים>טלפתיה וקריאת מחשבות> ואפשר את "קריאת מחשבות משתמש".
אז הוא ידע להבא לא לסרוק קבצים שאין לך בכלל כוונה להתקין.
קובץ שלא מותקן הוא סכנה פוטנציאלית. אין שם מה להסיר, כי לא הותקן עדיין כלום. ובכל זאת האנטי וירוס אומר לי להסיר אותו |פנים|

רוב הזמן נח

Well-known member
למען הסר ספק שהקבצים באמת אינם נגועים בדוק אותם ->

אז לקטע בדקתי. תוכנה אחת לחיתוך וחיבור קיבצי וידאו יצאה נקיה. תוכנה אחרת שהיא סוג של התחל לחלונות שאני לא משתמש בו, העתקתי אותה שוב מהארכיון וקפצה לי שוב הודעה שמדובר במזיק. ושסרקתי אותה היו הרבה אדומים.

זה התחל לחלונות שהגעתי אליו דרך האתר
שהוא גם בעברית. אני לא בטוח מה ברשימה שם זאת התוכנה. אבל בטוח שלא Classic Shell שאני משתמש בה.

לקובץ המזיק קוראים:
windows-start-menu-vistart.exe

וגם ההודעה מהאנטי וירוס.

צילום מסך מהאנטי וירוס - עותק.png

זה המיקום של המזיק כשהעתקתי אותו שוב לשולחן העבודה בשביל לנסות לסרוק אותו באתר.

והסריקה מהאתר..

צילום מסך (1883) - עותק.png

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
יכול להיות שזה זיהוי שגוי כי מיקרוסופט (גם האנטי וירוס שלה) לא רוצה שאנשים יחזירו את ההתחל הזה כי היא רוצה שישתמשו במה שהיא נותנת?

HelpSupport

Active member
יכול להיות שזה זיהוי שגוי כי מיקרוסופט (גם האנטי וירוס שלה) לא רוצה שאנשים יחזירו את ההתחל הזה כי היא רוצה שישתמשו במה שהיא נותנת?
תוריד מחדש את הקובץ ובדוק שוב - יתכן והקובץ שיש לך במחשב "נגוע"

אתר הבית של מתפח התוכנה המקורית כבר לא קיים
lee-soft.com/vistart
*שים לב לקו המחיקה באתר שהעלת ובו השתמשת להורדת התוכנה בזמנו.

רוב הזמן נח

Well-known member
תוריד מחדש את הקובץ ובדוק שוב - יתכן והקובץ שיש לך במחשב "נגוע"

אתר הבית של מתפח התוכנה המקורית כבר לא קיים
lee-soft.com/vistart
*שים לב לקו המחיקה באתר שהעלת ובו השתמשת להורדת התוכנה בזמנו.
בגרסה הזאת אין בעיה.היא קצת יותר חדשה. מוזר. יותר מוזר שלפני זה האנטי וירוס לא אמר שהקובץ הזה מסוכן. רק עכשיו אחרי שהתקנתי הכול מחדש, הוא פתאום התלבש על הקובץ הזה וגם על עוד אחד.

HelpSupport

Active member
בגרסה הזאת אין בעיה.היא קצת יותר חדשה. מוזר. יותר מוזר שלפני זה האנטי וירוס לא אמר שהקובץ הזה מסוכן. רק עכשיו אחרי שהתקנתי הכול מחדש, הוא פתאום התלבש על הקובץ הזה וגם על עוד אחד.
אני לא מבין למה מוזר. תוכנת אנטיוירוס ולא משנה מאיזו חברה מתעדכת לעיתים - פעם לא היה זיהוי לוירוס עכשיו כן.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לא מבין למה מוזר. תוכנת אנטיוירוס ולא משנה מאיזו חברה מתעדכת לעיתים - פעם לא היה זיהוי לוירוס עכשיו כן.
אני מצפה שבמהלך ההתקנה של הקובץ, אם יש שם וירוס שהאנטי וירוס יחסום אותו. אבל לא שיתחיל לחטט לי בקבצים שסתם יושבים בכונן ובכלל לא מותקנים. עכשיו סימנתי שם ברשימה את כל סוגי הקבצים שאני לא רוצה שהוא יסרוק.

HelpSupport

Active member
אני מצפה שבמהלך ההתקנה של הקובץ, אם יש שם וירוס שהאנטי וירוס יחסום אותו. אבל לא שיתחיל לחטט לי בקבצים שסתם יושבים בכונן ובכלל לא מותקנים. עכשיו סימנתי שם ברשימה את כל סוגי הקבצים שאני לא רוצה שהוא יסרוק.
אל תשתמש בתוכנת האנטיוירוס החינמי שמותקן, חפש תוכנה ניטור אחרת שתתאים לצרכים שלך ולא מחטטת לך במחשב, אלא רק באלו שאתה מתקין ומפעיל. אם תמצא כזאת יידע אותנו.

רוב הזמן נח

Well-known member
אל תשתמש בתוכנת האנטיוירוס החינמי שמותקן, חפש תוכנה ניטור אחרת שתתאים לצרכים שלך ולא מחטטת לך במחשב, אלא רק באלו שאתה מתקין ומפעיל. אם תמצא כזאת יידע אותנו.
זה פשוט קשור להגדרות. הגדרתי לה שלא תסרוק קבצים. וזה גם היה משהו חריג. אני לפני זה גם כמה שנים השתמשתי בה והיא אף פעם לא סרקה קבצים בכוננים אחרים ואמרה שיש שם מזיקים. אפילו לא בארכיונים ישנים שלי שאני בטוח שיש שם תוכנות עם כל מיני מזיקים.

רוב הזמן נח

Well-known member
לפעמים יש באגים באנטי וירוס. פעם אחת אחרי עדכון של אנטי וירוס אחר, הוא פתאום החליט שהוא מוחק לי כל מיני קיבצי ארכיון של EXE. היה לי עותק אחר שלהם בארכיון רגיל שלא נמחק.

רוב הזמן נח

Well-known member
אז מה המומחים אומרים? זה איום אמיתי או שהאנטי וירוס עשה לי אלרעי פרייס? :LOL:

למעלה