עיצבתי מחדש את האקווריום

man in wall

New member
תודה

ולגבי הדגים תאמין לי יש - במקור היו 4 דגי זהב ו-5 גופים , שני דגי זהב מתו והגופים השריצו. אתמול כשהעברתי חזרה את הדגים ספרתי אותם ויש לי 2 דגי זהב , 5 גופים בוגרים ועוד 42 גופים מהשרצות. אני מחכה שהם יגדלו קצת כדי להוסיף עוד דגים. אני רוצה לשים עוד זוג דגים גדולים (יחסית) שיתנו צבע. יש המלצות?

אורי-

New member
דגי להקה , אפשר קטנים

הרבה מדגי הלהקה עשויים להיות גם תוקפנים במקצת (מנסיון שלי- סומטרות זה דג עם התנהגות של פירנאה , כנ"ל בואנוס איירס , הם יחסלו לך גופים תוך זמן קצר מאוד. לא מנסיון - גם לאלמנה שחורה יש שם של דגים נשכניים. דגים בטוחים - ניאונים מכל הסוגים , סרפות , עין אדומה, פינגווין) - קח בחשבון. הם יצרו לך "נפח" ועניין בגוף המים. אני לא אפרט כמה דגי להקה יש , כי יש המווון. המחירים נעים סביב 2-5 שקלים לדג , תלוי בגודל שלו , ובכמות שאתה לוקח (מוכרים מעדיפים למכור כמויות גדולות). אני ממליץ לקחת את הדגים צעירים ככל שאפשר , הם יגדלו אצלך מהר מאוד , עם תזונה טובה. דגי הזהב לא כל כך מתאימים , כי הם צריכים תנאים של דגי מים קרים , וע"י התפשרות מישהו תמיד סובל - או הם , או הטרופיים. אם אתה ממש רוצה רק עוד זוג - מולים זה דג יפה , יש את ה"קטנים" וה"גדולים" , לך על הגדולים (מקסיקני , מפרש) צבעים מרשימים וגם הם יסתדרו עם דגיגים לא קטנים מדי. אפשר גם להקת זברה דניו , שוחים ממש בסנטימטרים העליונים רוב הזמן , פעילים מאוד. אופציה יעילה נוספת - דגי קרקעית - קורידורסים(לפחות 3 ,רצוי יותר , זה דג להקה). לא מציקים לדגיגים , אוכלים שאריות ותורמים לנקיון , פעילים מאוד ויחיו לך את החלק ה"מת" של הקרקעית , לי יש על הקרקעית כמעט 20 דגים... 5 קורי' נחושתי , 4 קורי' מנומר , כריש קשת , פלקו שיש , שמרלה זהב , שרלה רגיל , 4 בוטיות. בקיצור - לא חסרות אפשרויות , כל דג לא תוקפני מדי יתאים לך.

גלעד cool7

New member
אני אישית...

מעדיף פסוסיות הזברה (הכי מועדפות אצלי-חזקות ובעלות מראה מרשים, אם כי קצת תוקפניות\נועזות), פינגווינים, שרי בארים, ניאון טטרה (כאן ההזהרה-בין הדגים הכי מרשימים שיש בגלל הטפיל שיש לו-הטפיל הוא מה שיוצר את הפס הכחול המרשים, אבל הדג אינו עמיד). וכמו שהמליץ אורי על דגי קרקע, אז אני אישית בעד שועלים מעופפים הם לרוב על הקרקע ובהחלט מוסיפים חיים.

man in wall

New member
קניתי אתמול עוד כמה דגים

דג דולפין אחד , 2 דגי קרקעית (חתול משהו אני לא בדיוק זוכר) ו-2 גורמי אפורים/כחולים גדולים.

Suikun

New member
להבא,

לא קונים כל כך הרבה דגים ב"מכה". תקנה דג שניים פעם בשבועיים, כדי שהמערכת לא תקרוס חס וחלילה. ותחזיר את הדולפין לחנות, מדובר בדג ע-נ-ק, שממש לא מתאים לאקווריום שלך..

Suikun

New member
רוב הדגים קטנים בהתחלה,

אתה מוזמן לעיין בלינק המצורף להודעה. באקווריום הדולפין יכול להגיע עד 45, בטבע אפילו עד מטר. עשה טובה, גם אם הוא קטן עכשיו, תחזיר אותו לחנות ותביא דג מתאים יותר.. http://www.petking.co.il/FishIndex/Profile.asp?AID=69

man in wall

New member
הצמחיה היתה סבוכה יותר

אבל בניקיון העפתי עלים רקובים וכמו כן גזמתי קצת. בכוונה שמתי את כל הצמחים בפינה אחת כדי שהם יגדלו ויצרו מסתור טבעי לדגים.

man in wall

New member
ועוד אחת

בתמונה אפשר לראות את הפילטר ואת הצינור שחיברתי לו כדי לעדן את הזרמים באקווריום.

למעלה