עיצה לגבי מימון לבני נוער

oranit g

New member
עיצה לגבי מימון לבני נוער

הייתי רוצה לשמוע מהורים לבני 15 כמה דמי כיס הם נותנים ואיך מסתדרים עם תקציב בילויים , נסיעות, קניות, מחנות קיץ וכו' הכוונה כשהבן/ ת אינם עובדים וכל כספם מההורים תודה
 

0 אור 0

New member
אצלי

בגלל הרכב המשפחה נוצר מצב שיש לי בעיה לקבל עזרה בבית בצורה טבעית. הפתרון שהתאים לי היה לסכם אתם אתם על סכום שהם מקבלים עבור עבודות בבית (לא כולל החדר שלהם כמובן!!). בעצם אני לא נותנת דמי כיס בכלל, מה שיש זה או מעבודות שונות בבית או ממתנות יומולדת וכאלה. בגדים, ציוד לבית ספר, פעילות תנועה וחוגים עלי. בילויים בחוץ יחד אתי גם עלי ומתנות לפי בחירה שלי (מקור לסחטנות כמובן - אבל זה מה יש ..) כל השאר הם צריכים להסתדר מהכסף הרויחו.
 

גן חיות

New member
כסף

אצלי הם מקבלים 20 שקל כל שבוע כדי שיהיה להם אם פספסו הסעה או רוצים מהשהו בבית-ספר. הדיכום הוא שאם הפספוס לא באשמתם(הסעה לא הגיעה כלל או אני הערתי מאוחר ) אני מחזירה להם וזה על חשבוני. פספוס הסעה באשמתם, הם משלמים. מותר להם לבזבז את הכסף או לשמור. בסוף שבוע, מה שנשאר זה שלהם. יש להם כסף גם ממתנות והבן עכשו מנסה לחפש לו דרכים להרוויח כסף. בגדים, ציוד בית-ספר וחוגים עלי, בהתאם לתקציב. כאשר הם רוצים מהשהו מעבר( בגדים נוספים כי זה יפה, או מהשהו יקר יותר מההקצבה שלי, או יותר בילויים ממה שהקצבת)-הם משלמים. לעיתים קרובות, כאשר הם צריכים להוציא את הכסף, הם מעדיפים לוותר על היפה ולא נחוץ.
 

לב אם

New member
ואוסיף עוד

שגם אם אין בעיה כספית למשפחה, אזי עצמאות כלכלית של הילד היא מאד מומלצת. גם במסגרת של משימות מההורים או אם יש אפשרות שהבת תמצא עבודה כמו בייביסיטר, עזרה לימודית, מכירה במקדונלדס או עבודה דומה שלא תכביד על הלימודים - אזי הכסף שלה יתן לה תחושת עצמאות גדולה יותר מאשר כסף שקיבלה ללא מחויבות.
 
למעלה