עיצה

BellA עלמה

New member
עיצה

הייתי לפני כמה ימים בסטימצקי וחיפשתי ספרים בנושא תקשורת אנושית ולא היה להם כלום. האם יש לכם המלצות? יש לי ספר אחד שקניתי בחו'ל לפני הרבה מאוד שנים people skills-bolton How to assert yourself listen to others BOLTON ROBERT ספר שמדבר בידוק ל מה שמדברים כאן אבל הוא ממש ישן רציתי משהו יותר חדיש לא מצאתי

יש חוברת שנקראת - תקשורת מקרבת

מאת ארנינה קשתן. זו חוברת שמדגימה את השימוש במודל שאנחנו מדברים עליו כאן. לדעתי זה החומר היחידי בעברית (חוץ ממאמרים באינטרנט) שיש על הנושא שלנו. מעבר לכך יש הרבה חומר באנגלית, האם את רוצה פירוט?

BellA עלמה

New member
כן

חיפשתי בסטימצקי לא מצאתי. יש לי ספר אחד וזהושאגב לא רע. יש בו גם תרגילים וכו אבל הוא ישן מאוד. חשבתי אולי יש משהו יותר חדיש

היי יעל- איך אפשר להשיג את החוברת?

היא נמכרת בחנויות הספרים? או שמשיגים אותה דרך ארנינה? תודה וסופ"ש נעים

בוקר טוב בוחרת,

החוברת עדיין לא בחנויות (מקווה שבקרוב). שמתי קישור בלוח המודעות של הפורום איך אפשר ליצור איתנו קשר ולקבל פרטים נוספים.

על איזה מודל אנו מדברים כאן?

יש כל כך הרבה ספרים בנושאי התקשורת האנושית. בכלל יחסי אנוש מבוססים על תקשורת. החל מרגע לידת התינוק. באיזה נושא את מתעניינת?

מדברים כאן על המודל

של דר' מרשאל רוזנברג - שנקרא בעברית "תקשורת מקרבת", ובמקור באנגלית Non-Violent Communication. זה מודל שפותח עפ"י עקרונותיו של מהטמה גאנדי, שהוביל את הודו לעצמאותה עפ"י מודל אי-האלימות שפיתח (שנקרא בהודית - אהימסה), ואומץ מאוחר יותר ע"י מרטין לותר-קינג במאבקי השחורים בארה"ב. מסכימה שיש המון מודלים - זהו רק אחד מהם. שאני אישית מאוד אוהבת ומאמינה בו.

אה.

אני לא באה משום מודל. אני חייה. אני "בוגרת" 6 שנות פורום התמיכה של בני דור שני לניצולי שואה. עכשו אני גם מנהלת אותו. אני בתהליך ענק של שינוי בחיי: פנים וחוץ. עניין התקשורת ביני וביני, וביני לבין העולם, משחק תפקיד רב משקל בשינויים שעוברים עלי. אני קוראת מפה ומשם, לפי מה שהכותרת מוצאת חן בעיני בחנות הספרים. לא יודעת לאן מועדות פני פורום זה ומנהלותיו. אני יכולה ללמוד דרכים נוספות לתקשורת. אני יכולה רק להביא את עצמי. מיכל.

היי מיכל - שמחה לקרוא את הדברים שלך

וכיף שאת מביאה את עצמך - כך גם אני. רק את מי שאני נטו. והמפגש הזה - בינך וביני, ובין המשתתפים האחרים כאן, הוא מה שהכי מעניין ומרתק אותי. מפגש עם אנשים שנמצאים בתהליך של צמיחה ושינוי ומעניין אותם לחפש את הקשר והחיבור האותנטי בינם ובין עצמם, בינם ובין אחרים. הפורום הזה הולך לאן שהאנשים יובילו אותו - ואני תקווה שתיווצר כאן קהילה חמה ותומכת של מי שנושא התקשורת הבין-אישית מדבר אל ליבו. ותודה שהגעת,

למעלה