עיצוב אופנה-כדאי?ללמוד בשנקר אולבד?

d f g

New member
עיצוב אופנה-כדאי?ללמוד בשנקר אולבד?

שלום, אני מאוד מתעניין באופנה, וחושב לעשות עם עצמי משהו בכיוון. האפשרויות הן: 1. ללמוד אופנה בשנקר (יש עוד בתי ספר שמלמדים את זה? כי מי אמר שאני אצליח להתקבל לשם... אם הייתי מתקבל הייתי הולך דווקא לשם, כי זה קרוב לבית, ובעיקר כי הבנתי שזה אחד מבתיה"ס הנחשבים (בארץ) בתחום). 2. לא ללמוד תואר פורמלי באופנה, אלא "לזרום" לתוך התחום, כפי שנדמה לי שהרבה מעצבים עשו (למשל יוסף, למשל דורית שדה). אפשר אולי במקביל ללמוד תואר במשפטים, או במנהל עסקים, כי אני כן רוצה בכ"ז ללמוד איזשהו תואר, וגם כדי לסייע לעצמי בהיבט העסקי. אולי מישהו יכול להסביר לי (בתקווה שאתם תוכלו, אנשי מכון הדסה), מה בדיוק אני צריך לעשות כדי לפרוץ לתחום (מעבר לזה שהבגדים שלי יהיו טובים, נצא מנקודת הנחה שאכן כך יהיה) -
מה לעשות? איך כדאי לי ללמוד את היסודות? יש איזה ספר מומלץ? קורס תפירה מומלץ?
ואחרי שאדע ליצור בגדים, למי לפנות? לעצב בגדים בעצמי ולנסות למכור אותם לכתומנטה ומתחריו, בתור התחלה? לנסות לשכנע איזו חברת אופנה קטנה ומתחילה, בעזרת תיק עבודות (ותעריף נמוך שאגבה מהם
), להעסיק אותי כשוליית מעצב, לצבור נסיון, ולנסות להתקדם משם? מה מומלץ?
עוד שאלה: אם אני לא לומד תואר בעיצוב אופנה (בשנקר ודומיו), האם יש סיכוי, שלאחר שאעבוד קצת כמעצב עצמאי (בעזרת ההסברים האדיבים שנתתם לי בתגובה לשאלה לעיל
), שיקבלו אותי לעבודה בחברת אופנה? למשל בקסטרו? ברנואר? והאם יש סיכוי שאגשים חלום ואעבוד תקופה או לצמיתות באחד מבתי האופנה בחו"ל, ללא הכשרה אקדמאית באופנה?סתם כי אני מוכשר? או שהתחום שמרני בהיבט הזה? לא יקחו מישהו שאינו בוגר שנקר?
אולי יש פה מישהו שמתעסק בתחום האופנה, או אולי אתם אנשי מכון הדסה מכירים אותו מהנועצים שלכם ומהמחקרים שלכם, ואתם יכולים לספר לי עליו, האם זה אכן כיף לעבוד בזה בעיניכם? מה היתרונות ומה החסרונות בעיניכם?
ושאלה אחרונה והכי פחות חשובה: האם זה שאני גבר, במקצוע שלמיטב התרשמותי רוב הלומדים אותו בבתי הספר המתמחים, ורוב העוסקים בו הן נשים, האם היותי גבר נותנת לי איזשהו יתרון, בקבלה לעבודה, ומלחמה על לב הקהל? תודה רבה!

נתחיל מהקל....../images/Emo97.gif

זה שאתה גבר,לא עושה לך הנחות.אתה-אתה בגוף של גבר ומה שתביא איתך,או תעשה יותר נכון,זה מה שיקבע. אתה צודק שלא כל המעצבים,בכל התחומיםאגב,עשו את המסלול דרך בית ספר גבוה וחלקם פשוט דחפו עצמם קדימה עם הרבה תעוזה ובטוח שגם הרבה דמיון ויצירתיות. בהנחה שאת כל אלה יש לך,אתה יכול לפנות לכיוון אופנה בדרכך. הייתי ממליצה לך לעשות קורס ערב בתדמיתנות בשנקר,שזה קורס לכל מי שרוצה,אין מבחני קבלה...צריך רק כסף... כמו כן,כמו שעולה מעוצמת כתיבתך,הייתי הולכת לכיוון עצמאי מהתחלה ,דהיינו פונה לחנויות רזילי ודומיהן ומוכרת להם עיצובים. הצמדות למעצב של קסטרו,רק יתסכל אותך לדעתי,כי החברות האלו ,חסרות מעוף וזה ניכר בבגדים.הם נוסעים לחו"ל מביאים דגמים ומעתיקים.. ואנחנו העדר לובש בהנאה... כך שמבחינה מקצועית,זה לא נראה לי העניין,אלא אם כן,תצטרף למעצב כמו יוסף וכאלה שאצלם ודאי יש מה ללמוד,יש עיצוב! בכל אופן שיהיה לך בהצלחה רבה, ותמיד תשמור על תעוזה כזו,זה אחד ההבדלים בין המצליחנים לבינוניים... יפעת שגב מנהלת הפורום

למעלה