עיצוב אתרים

zimukim14

New member
עיצוב אתרים

שלום,
אני יודעת שאני לא בפורום עיצוב... אני רוצה דעה של בונה אתרים....
1. כשאתם מקבלים אתר שעוצב ע"י מעצב באיזה גודל הוא בדרך כלל מגיע (רוחב) 1024פיקסלים?
2. אני מעצבת אתר רספונסיבי למסך מלא ( כזה ללא שוליים) האם זה נכון שהמתכנת דורש ממני תמונות בגדלים שונים על מנת שזה יתאים לרזולוציות שונות? האם לא עדיף לעצב ברזולוזיה גבוהה מלכתחילה ולעשות התאמות ע"י קוד?
תודה

קרמיט524

New member
אם זה אתר מקיר לקיר

בד"כ הרוחב ההתחלתי צריך להיות משהו בין 1280 - 1680.
ולגבי התמונות, זה תלוי בגרידים שאת עושה. אם לכל גודל מסך יש גריד שונה, שמחייב תמונה בפרופרוציות שונות (לא רק גודל שונה), אז כן, רצוי שתכיני אותן מראש עבור המתכנת.
אם מדובר רק בשינוי רוחב התמונה, כך שהגובה משתנה בהתאם, אז הייתי מצפה מהמתכנת להיות יכול לעשות את זה לבד.

N0

New member
כשאת רושמת רספונסיבי

למה את מתכוונת ?

N0

New member
ואיך יתאים את עצמו לגודל המסך

אם המעצב עיצב אתר רק למסכים ברזולוציה גבוהה ?

zimukim14

New member
בגלל זה

אני שואלת פה? כי להקטין תמונה ע"י קוד באותו יחס בין רוחב וגובה זה לא כמו להגדיל תמונה ברזולוציה נמוכה וביא תאבד את האיכות שלה...
אז מה שאתה אומר בעצם שכן צריך לשלוח תמונות בגדלים שמתאימים לכל סוגי המסך?

N0

New member
לחלוטין לא

מה שאני אומר שצריך להיות עיצוב שמתאים לגדלים שונים של מסכים.
זה הרבה מעבר ללהקטין כמה תמונות.
בד"כ במעבר ממסך גדול למסך קטן כל הלייאווט צריך להשתנות זה עיקר הרעיון בעיצוב רספונסיבי אחרת אנחנו מדברים במקרה הטוב על עיצוב נזיל.

בניגוד לעיצוב לprint

עיצוב לאתר "רספונסיבי" הוא עיצוב "דינמי". קיימות מספר שיטות -
1. מעצבים "בלוקים" שכל אחד מהם מוצג ברזולוציה קבועה המתאימה לרזולוציה הנמוכה ביותר בה על האתר להצפות, ויש ביניהם "זרימה" (כמו בדוגמת הכפתורים ששלחתי לך בפורום אחר).
2. מכינים מספר עיצובים שונים לטווחי רזולוציות, והמתכנת ידאג שהאתר יוצג שונה ברזולוציות שונות (לפעמים תוך ויתור על רכיבים כאלה או אחרים כאשר הרזולוציה יורדת).
3. "מתיחה" של האתר, תוך אבדן מסויים של האיכות (אין טעם להעביר לטלפון סלולארי תמונה של עשרה מגה, כאשר מקטינים אותה בדפדפן כך שהמשתמש לא יראה הבדל בינה ובין תמונה של עשרה קילו).
&nbsp

למעלה