עיצוב גוף

עיצוב גוף

אני מתאמן בחדר כושר מספר שנים (עם הפסקות) ובכושר טוב, אבל עם הישגים מוגבלים למדי בתחום של פיתוח שרירים (בעיקר שרירי זרוע, חזה ובטן). רציתי לשאול: 1. מהי הדרך המומלצת ביותר להגיע לתוצאות בתחום זה (אימוני כח? פילטיס? יוגה? אומנות לחימה?)? 2. האם ניתן להגיע לתוצאות טובות באמצעות אימון בבית (בהדרכת מאמן כושר) או שאין תחליף למכשירים של חדר הכושר? 3. האם ניתן להגיע לתוצאות מהירות בזמן קצר באמצעות אימון אישי שמותאם אישית? מה פרק הזמן הריאלי לכך?

מממ......

1)הדרך המומלצת ביותר היא להפוך את האימון לדרך חיים בלי הפסקות, התוצאות יהיו הכי טובות באימונים כנגד התנגדות, כלומר משקולות, אבל גם פילאטיס תורם משמעותית ונותן תוצאות יפות(אם כי לא מתקרב לרמה של אימון כנגד התנגדות בחד"כ). 2) אימון בית יכול להיות יעיל וטוב אם יש לך מספר כלים בסיסיים..והראשון שבהם הדרכה מקצועית, השני שבהם אלו משקוליות יד וספת אימון. 3)אין נוסחה לתוצאות בזק, מי שרוצה תוצאות חייב להבין שזה תהליך שלוקח זמן, ודורש סבלנות מרובה, פרק זמן ריאלי..למה? להיות מפתח גוף תחרותי? זה צריך לשאול את ההוא עם החוטיני...
אבל נעזוב אותו חחחח פרק זמן ריאלי הוא מאוד אישי ותלוי מאוד באופי התזונה וברמת הדיוק של האימון.

חן M

New member
שלום לך אלישע ../images/Emo140.gif

תשובות: א- בכדי להגיע לתוצאות טובות אתה אמור מצד אחד לאכול נכון מצד שני להתאמן במסגרת אימון שייתן גירוי גבוה לשרירים בהיבט של כח,סיבולת כח... ולתת את המנוחה המתאימה לגוף בין אימון לאימון [משך המנוחה תלויה בסוג התכנית ועצימות האימון] עבודה בחדר כושר מתאימה יותר למטרות אלו... או יותר נכון לומר שקל יותר להגיע למטרות אלו בעבודה בחד"כ... ב-ניתן להגיע לתוצאות טובות גם בבית עם מאמן... אבל אם אתה לוקח מאמן אז עדיף שתיקח אותו לאימון בחדר הכושר כי שם יש לו יותר אופציות לגוון לך בתרגילים עם עומסים משמעותיים [כמובן שזה בתנאי שהמאמן מחליט שאתה ברמה מתאימה לאימונים עצימים וזה לוקח זמן להגיע לרמה שכזו] ג-אימון אישי לא נועד לתת תוצאות מהירות... זהו מיתוס שהמון שרלטנים מוכרים למתאמנים חסרי הבנה.... אימון אישי נועד לכוון את המתאמן למטרה בדרך הבטוחה והיעילה ביותר. הבעייה היא שרוב המתאמנים באים רק למטרת הרזייה/פיתוח גוף.... כשבעצם באימון אישי ניתן לשפר מגוון יכולות גופניות שישפרו מראה אסטתי[יציבה] ,ישפרו וישמרו טווחי תנועה במפרקים,וישמרו/ישפרו מגוון יכולות גופניות כגון: קוארדינציה,שיווי משקל,מהירות תגובה,ועוד... מה גם שבאימון אישי ניתן לעבוד על היבטים רגשיים-נפשיים.... ולשפר ביטחון עצמי,התמדה,יכולת קשב ועוד... לא ניתן להגדיר פרק זמן להשגת מטרה משום שאין דבר כזה ואני יודע שיהיו כאלה שיגידו : "בוא אליי אצלי תוך חודשיים-שלושה אתה תרד במשקל תתחטב ותראה פיצוץ" מן הסתם משפש שכזה או משפטים מסוג זה הם לא רציניים משום שאנו מתעסקים בגוף ונפש ובכדי שתגיע לתוצאה זה מצריך מכלול של דברים גם מצד המאמן וגם מצד המתאמן... כן ניתן וצריך לעשות ביקורת כל תקופת זמן ולבדוק אם היה שיפור ואם לא אז צריך לבדוק מה הסיבה שגרמה לכך...
המון בהצלחה

חן, תודה על התשובה המפורטת

כשדיברתי על תוצאות מהירות, לא התכוונתי להיהפך ל"מר גוף", אלא רק להפוך את הזרועות הדקיקות שלי למשהו קצת יותר מוצק ושרירי. אין לי צורך להוריד הרבה משקל (אולי 2-3 קילוגרם שומן מיותר) אלא דווקא להעלות באמצעות פיתוח שריר. אני 1.80 ושוקל 73 ק"ג. הבעיה היא, שקשה לי עם אימוני הכוח, וכל התאמצות יתרה גורמת לי מיד לכיווצים. האכילה שלי היא בריאותית (בלי ג'אנק או משקאות ממותקים, בעיקר הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים, סויה ומעט מוצרים רזים מן החי.

Spiritualized

New member
טיפים להתמודדות עם כיווצים

מספר עצות וטיפים לקיצור זמן ההתאוששות מאימון כח ולמזעור כאבי הכיווץ: 1)הקדש זמן ותשומת לב למתיחות לאחר האימון(2 דקות זה לא מספיק),וכן בין סט לסט מתיחות וניעורי מפרקים 2)סאונה יבשה\רטובה לאחר כל אימון ועיסוי עצמי קל לשרירים בתוך הסאונה 3)המנע משינה עם מזגן בלילה שלאחר אימון 4)בחורף - המנע מיציאה מחדר הכושר עם בגדים רטובים מזיעה 5)עיסוי רקמות עמוקות ממוקד לאזור שהתאמץ(בעיקר כניסה לאזורי התחל\אחז של השרירים שעבדו) בהצלחה

תודה על העצות, אני מודע לכך

שאחד הגורמים שמסבכים את המצב הוא הקור בקיץ בחדרי הכושר והעובדה שאני 24 שעות ביממה תחת מזגן, אבל אין סיכוי שאצליח לישון בלילה בקיץ ללא מזגן לאחרונה אני ממזער את הבעיה באמצעות מגבת על איזור הצואר בעת האימון, והתכסות מלאה בלילה.

חן M

New member
צריך גם לבדוק עוד מספר פרטים

לגביך שגורמים לכיווצים.... והם: על איזו חלוקת גוף אתה מתאמן במשך השבוע? A/AB/ABC/ABCD ..??? כמה תרגילים לכל שריר?? כמה סטים לכל תרגיל?? כמה חזרות לכל סט? באילו משקלים אתה מבצע זאת? כמה זמן אתה נח מאימון לאימון? מהו משך האימון? כמה זמן אתה מתאמן באופן רציף בחדר הכושר? כל אלו יתנו פרטים לגבי אופי האימון שלך ואולי יוכלו להסביר את הסיבה ל"כיווצים מוגברים" של השרירים לאחר האימון כי מן הסתם אם תתאמן ותגרה את השרירים בצורה חזקה[או בצורה לא הדרגתית] אז כיווץ שרירים או כאבי שרירים לאחר אימון עשויים לקרות.....

למעלה