עיצוב הפעלת ה-Linux

linux8

New member
עיצוב הפעלת ה-Linux

שלום, בכל פעם שהמחשב שלי עולה, אני מתבקש לבחור בין Linux ל-Windows. השאלה היא האם אפשר לעשות את זה במסך קצת סימפטי יותר? שאלה נוספת: מה זה Lilo ואיך מתקינים אותו? ושאלה אחרונה: כשאני מעלה את ה-Linux ישנם הרבה מאוד בדיקות מערכת ורק אח"כ המערכת עוברת לממשק גרפי יותר. שאלתי היא: האם אפשר לעשות גם את בדיקות ההתחלתיות בממשק גרפי? ועוד אחת רק כי נפלט לי: למה אין מקום מסודר כמו control panel של חלונות שם אפשר למצוא את כל מידע המערכת? במקום זה צריך לחפש את זה וכל דבר כמו צבעי רקע או תמונת רקע או שומר מסך, מופיעים במקומות אחרים? בתודה מראש

Rul3R

New member
ניסיון לענות

לילו הוא LInux LOader שתפקידו הוא לתת לך לבחור איזה מערכת הפעלה להעלות בזמן עליית המחשב. אתה יכול להוריד את לילו מפה, למרות שלדעתי הוא בא עם רוב ההצפות של הלינוקס. המראה של הלילו הוא שורה פקודה שנפתחת בהפעלת המחשב, ונותנת לך לכתוב איזה מערכת הפעלה אתה רוצה להפעיל. אני ראיתי מספר הפצות שבאות גם עם לילו וגם עם boot loader אחר שנקרא grub שלא ממש נגעתי בו, אבל ראיתי תמונות שלו ואולי זה יותר יתאים לך. גם לפי מה שקראתי, הקובץ קונפיגורציה שלו יותר קל להבנה, למרות שראיתי תוכנות גראפיות שמאוד קל בעזרתם להתקין ולקנפג את שתיי הBoot loaders האלה. ראיתי הרבה מדריכים להתקנת לילו ואני בטוח שלא יהיה לך בעיה למצוא כמה ברשת (google, linuxdoc..). אם תרצה להתקין גראב, הנה האתר הרישמי שלו, אתה מוזמן להסתכל שם, יש שם מדריכים ולינקים להורדה (למרות שיכול להיות שזה כבר הותקן לך ע"י ההפצה שלך). על הקטע של הבדיקות בהפעלת הלינוקס אחראים כמה סקריפטים, אם אני זוכר נכון הם נמצאים ב /etc/rc.d ככה שאתה יכול להכנס ולערוך אותם שיציגו מה שבא לך בהפעלה של הלינוקס, תוכל להגיד ללינוקס להתעלם מהקטעים של ה Echo ע"י הוספת סולמית בתחילת המשפט, ואז לינוקס לא תציג את השורות של ה OK\FAILED שמוצגים בבדיקת המערכת, למרות שאני לא הייתי נוגע בזה יותר מידי, כי אני מעדיף לראות מה השתבש ומה הופעל לי בעליה של המחשב, אולי גם יש תוכנה או סקריפט שמראה את זה בצורה גרפאית או בצורה יותר יפה, אבל אני עוד לא ראיתי את זה (אולי בגלל שלא חיפשתי..). בקשר ל control panel, ב KDE ראיתי שיש Control Center שמשמש בדיוק כמו control panel של ווינדוס (ואפילו יותר יפה ;). תוכל לראות תמונה של זה בקישור ששמתי למטה.

darkstar

New member
אני חושב שידידי די כיסה את העניין

אני חושב שהבוטלואדר שאתה משתמש בו עכשיו הוא חייב להיות לילו או גראב זה בטוח אבל בכל מקרה יהיה לי יותר ברור אם תגיד לי באיזו גרסא אתה משתמש אם בכל זאת לא אהבת את הבוט לואדרים האלה יש גם כמה לוינדוס שיעזרו לך תחפש בטוקאוס או ב downloads.com יש ב kde לוח בקרה וגם בגנום רק תחפש ותמצא ובגלל שאני מבין מכך שאתה משתמש חדש יש לי טיפ בשבלך אם אתה רוצה ללמוד לינוקס תשכח מכל מה שאתה יודע על וינדוס ואל תעשה את הטעות של לשאול את עצמך למה זה לא כמו בוינדוס התשובה לכך היא מסיבה אחת פשוטה : זה לא וינדוס ככל שתבין את זה יותר כך יהיה לך יותר קל ולא תתיאש אגב אני יודע שלינוקס היא לא מערכת ביתית אולטימטיבית אבל אם אתה רוצה להכיר את המחשב שלך מפן אחר ואם אתה רוצה ללמוד דברים חדשים אז אתה עושה את הצעת הנכון

linux8

New member
סבבה

לפי המידע שקיבלתי מכם, אני מבין שאני אכן משתמש ב-grub. גיסרת הLinux שלי היא mandrake 8.0 שהומלצה לי ע"י חבר לעומת ה-rea hat. אם אפשר לשאול, עוד דבר אחד: האם התקנת Linux על מחשב אחד יחד עם חלונות היא דבר מומלץ? האם ביצועי אחת המערכות יפגעו? ודבר נוסף: אני צריך לשדרג את הדיסק הקשיח לדיסק אחד גדול במקום 2 קטנים שהיו לי עד כה. האם ההתקנה של ה-Linux עם ה-windows תצליח בהנחה שאני יוצר 2 מחיצות?

Rul3R

New member
מחיצות

להתקין לינוקס וווינדוס על אותו מחשב לא אמור לגרום לך פגיעה בביצועים של אחת מהמערכות עד כמה שאני יודע. בנוגע למחיצות, אתה צריך את המחיצה של הווינדוס ועוד מחיצה אחת ללינוקס ומחיצה לסוואפ של הלינוקס, אם אני זוכר נכון, אתה יכול לקבוע את המחיצה של ווינדוס ולהשאיר מקום ריק למחיצה של לינוקס ובהתקנה של רדהאט\מנדרייק לקבוע מה הגודל ומה יהיה בכל מחיצה. עוד כלי שיכול לעזור לך בזה הוא Partision Magic שנותן לך אפשרות לשנות את גודל המחיצה של הווינדוס וליצור מחיצה ללינוקס בלי בעיות. למטה יש לינקים לשתיי אתרים שיכולים לעזור לך, לינק אחד הוא למאמר בנושא dual boot שנוגע ל win2000 אבל העקרונות הם בערך אותו דבר, הלינק השני הוא מאמר באנגלית שגם קשור לנושא הזה. אתה כמובן יכול גם לחפש באינטרנט עוד מדריכים (google, linuxdoc, או כל אתר לינוקס אחר) ומקווה שתצליח.

Rul3R

New member
עוד מדריך שמצאתי ויכול לעזור

קישור למטה.

למעלה