עיצוב התפאורה האהוב עליכם

netmaster1

New member
עיצוב התפאורה האהוב עליכם

הסתכלתי על Into the woods עם צ'יפ זיין וברנדט פיטרס לא מזמן ולהפקה הזאת של המחזמר הייתה בעיני ההפקה עם הSet Design הכי מרשים שראיתי. אז חשבתי לעלות לדיון קצרצר איזה הצגות עם עיצוב תפאורה אתם אוהבים ולמה. וזה לא צריך להיות דווקא מה שהכי גרנדיוזי, אני מכיר הרבה אנשים שאומרים שהתפאורה המינימליסטית בהפקה האחרונה של סוויני טוד הייתה מבריקה ומדהימה. אז, פורום, לדיונכם:)

עיצוב תפאורה

נכון שרוב המיוזיקלס בווסט אנד ובברודווי מתחרים זה בזה בעיצוב המפואר והמתוחכם ביותר: קומות מתחלפות בויסל דאון דה וינד,התפאורות המרשימות בפנטום האופרה, מסוק אמיתי במיס סייגון וכו'. לדעתי , המיוזיקל המרשים ביותר במובן תפאורה בלי תפאורה היה סטרלייט אקספרס.התפאורה היתה מינימלית, אם בכלל, אבל כל המופע היה על מסלולי סקייטבורד על הבמה, מסלולים בין השורות באולם ובמרומי האולם, סמוך לתקרה. זה העניק אפקט חזותי מדהים.צויין אגב, שהתפאורה באוליבר שיחזור בדצמבר בלונדון תהיה מהממת במיוחד. נחכה ונראה. ועוד אגב, התפאורה באוליבר החדש של בית לסין וקרן אור הפקות - היא מצויינת. לכאורה פשוטה, אבל אפקטים מרשימים של לונדון הקודרת והפורחת.התפאורה עולה ויורדת ומשווה רושם עז.

Yentl

New member
יש כמה שאני ממש אהבתי

אני קצת מתביישת להודות, אבל ל WICKED יש תפאורה נהדרת בעיניי. מאוד מאוד גרנדיוזית, זה בטוח, ןתופסת את העין. אם אנחנו הולכים ל פחות גרנדיוזי, יש כמה מאוד מוצלחים - GYPSY - הריבייבל האחרון עם פאטי לופון, דווקא הרוב ממש שנאו את הסט אבל אני אהבתי כי זה נראה ישן ובאמת מתקופת הוודוויל בה מתרחש המיוזיקל. הוא מאוד מינימליסטי אבל בעיניי זה התאים. WONDERFUL TOWN - הריבייבל עם דונה מרפי מלפני כמה שנים. מכיוון שזה היה טרנספר מ ENCORES, שם כל ההצגות עם התזמורת על הבמה, הם השאירו את זה (דרך אגב זה גם כך ב GYPSY) ובנו את הסט סביב זה. מקסים. ואם יורשה לי מחזה אחד, הסט של הבית ב - AUGUST OSAGE COUNTY פשוט מרהיב, אין מלים לתאר.

netmaster1

New member
August באמת מדהים

אגב אם הולכים כבר על מינימליסטיות אז יש משהו בAssassins שמצמרר אותי כל פעם מחדש לטובה במיוחד במדרגות שעולות עד ליציאה מהבמה בקטע שתולים את צ'ארלי גיטו:)

fatnfun

New member
הבמה המסתובבת ומתפרקת ב-Lord of The Rings

רעיון פשוט - עם ביצוע ושימוש גאוניים. אהבתי מאד גם את הבית במרי פופינס (הבית של ההצגה בלונדון, לא של ה- tour) ואת השימוש במסכי ההקרנה ב-Sunday in the Park.

למעלה