עיצוב מוצר

גימבה

New member
עיצוב מוצר

מעצב מוצר יכול גם לייצר את המוצר בעצמו (בסטודיו) או שהוא תלוי לחלוטין בתעשייה? יש מקומות שמתמחים בעיצוב צעצועים? תודה.

G2D2

New member
ייצור מוצרים

סטודיואים לעיצוב מוצרים אינם ערוכים לייצור סידרתי של מוצרים. גם אם הם יקחו על עצמם את ההפקה של המוצר, הם ימסרו את העבודה לספק/ים חיצוני/ם, ויתמחרו בהתאם. אם את מתכוונת למודל של המוצר אז יש כמה סטודיואים שיש להם סדנאת דגמים. לגבי סטודיואים שמתמחים בעיצוב צעצועים- תעשי חיפוש בגוגל, אני מצאתי כמה כאלה.. בהצלחה!

גימבה

New member
../images/Emo51.gif

אני מתלבטת אם ללמוד את המקצוע או לא. נרשמתי לבצלאל למחלקת צורפות ואביזרים ובוועדת קבלה נשאלתי למה אני לא הולכת לעיצוב (אני מניחה שהכוונה הייתה לעיצוב מוצר). אני נהנית מהביצוע לא פחות מהעיצוב עצמו, לכן גם שאלתי האם מעצב תעשייתי יכול לייצר את הדברים גם באופן עצמאי (ייצור מצומצם יותר). תודה על התשובה.

דינגומט

New member
בזמן הלימודים - כן

רוב הדגמים מתבצעים ע"י הסטודנט בסדנת ביה"ס ע"מ להוזיל עלויות. ב"חיים האמיתיים" לא תמצאי כמעט מעצבים שמייצרים בעצמם את המוצרים שלהם, וזאת מכמה סיבות: 1. זמן - לוקח הרבה יותר זמן לייצר בעצמך באמצעים ביתיים או אמצעי סדנה פשוטים 2. רוב המוצרים מתוכננים לייצור באמצעי high tech ואילו ייצור עצמי בסדנת אומן מוגדר כ low tech ואינו מתאים למוצרים. ישנן מכונות יקרות שאינן קיימות ברוב הסדנאות ואין ברירה אלא לשלם לספק חיצוני שמחזיק במכונות כאלו - לדוגמא STL, ואקום פורמינג וכיו"ב. 3. אחרי 4 שנות לימודים וייצור עצמי של מוצרים, אני בטוחה שלא תוכלי להסתכל על סדנה ומאוד תרצי שמישהו אחר יעשה עבורך את הדגמים... בכל אופן, אם את טיפוס ששואב הנאה מהתעסות בפרטים קטנים, הייתי כן הולכת לכיוון של תכשיטנות. מנסיון, הסיבה שנשאלת מה שנשאלת בראיון הקבלה היא ע"מ לחדד לך את הנתיב בו בחרת. תעשי חושבים אם את שלמה במאת האחוזים עם הבחירה שעשית. אם לא - חבל על ה-4 שנים. בהצלחה

גימבה

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

הבחירה בעיצוב הגיעה לאחר 6 שנים של לימוד מדעי החברה, ואני שלמה איתה. כשנרשמתי לצורפות ואביזרים רציתי להתמחות בחפצים ולא בתכשיטים או באופנה. כשהבוחנת הסתכלה על תיק העבודות ושאלה למה אני לא הולכת לעיצוב זה היה במעין טון כזה שלשם הייתי אמורה להירשם מלכתחילה. במיוחד אחרי שהגדרתי את העיצובים שלי כפונקציונאליים, דבר שנראה לי לא מתאים לרוח המחלקה. ההרשמה לעיצוב מוצר תתחיל רק בינואר - יש לי מספיק זמן לחשוב על זה. שוב תודה

למעלה