עיצוב משחקים

Skyballa

New member
עיצוב משחקים

שלום אני רוצה ללמוד לעצב משחקי מחשב .. אבל לא ברמה של סרטי פלאש אלא לבנות סרטים של ממש כמו GTA וMAFIA כשהדגש הוא על הצד האומנותי.. איפה לומדים דברים כאלה באוניברסיטה ואיזה מקצוע זה נחשב?

moti80

New member
הדבר הכי קרוב לזה שאתה יכול ללמוד

זה עיצוב למדיה אינטראקטיבית בשנקר. כן יש שם המון פלאש כי זה זמין ומשמש לפלטפורנות שונות (אינטרנט, דסקטופ וכו'), אבל זה ממש לא משנה הכלי. אם תדע לעבוד על כל תוכנה אחרת ולעשות את התרגיל, אפילו ישמחו. עוד לימודי תואר שבהחלט יכולים לעזור לך בכל הקשור לעיצוב דמויות ופיתוח קונספט זה לימודי איור. תלת מימד לא תלמד שם, אלא רק כקורס בחירה (3d max) וזה קורס מאוד מבוקש והכיתה קטנה. יש לימודי עריכת וידאו בצורה טובה מאוד (final cut) ולימודי אפטר (טובים או לא, תלוי על איזה מורה נופלים). ממש ללמוד באופן ספציפי עיצוב משחקי מחשב - אין חיה כזו, לפחות לא פה בארץ והאמת שלא ידוע לי גם בחו"ל, אבל לגבי זה אני ממש לא בטוח ואני אשמח אם מישהו יתקן אותי.

moti80

New member
אוקי, לגמרי במקרה בזמן שוטטות בבלוג נפלא

מצאתי מידע נפלא בנוגע למשחקי מחשב. זה הקישור לפוסט הספציפי בבלוג (כפינה) http://capina.blogspot.com/2006/10/blog-post_16.html וקישור ישיר לתוכנית הלימודים בבית ברל: http://www.beitberl.ac.il/DataPages/DataPagesPreview.asp?ID=3946 בצלחה

בכל הנוגע לתוכנית של בית ברל

היא קצת הצחיקה אותי בהתחלה בתור בוגר מדעי המחשב, כי זה נראה סוג של מוטציה לא כל כך מתאימה. אבל מי יודע. בכל מקרה זאת תוכנית צעירה מאוד - רצה רק שנה או שנתיים. בכל הנוגע למשחקים ועיצובים, אני אתן לך שתי עצות מההכרות שלי עם מעצבים למיניהם. מי שזה הסגנון שלו, אז יש לו מן סגנון כזה שהוא יודע לדמיין קונספט ולהעביר אותו לדף. יש את הפורום של CGItalk, שאני מאמין שאם תחפש תמצא שם אנשים מהסוג הזה, די קל לזהות אותם, זה אלה שישבו עם עט על דף נייר כשמשעמם להם, ויציירו משהו מדהים, אבל יש סגנוןנות שונים, העיקר שתלמד אייך לבטא את הקונספט שלך. זה בכל מקרה יותר קשור לעיצוב לדעתי מאשר לבית ברל. יש תוכנה נהדרת שנקראת game maker היא נהדרת, כי היא נותנת לך לעשות משחקי פלטפורמה ומשחקים דמויי תלת מימד יחסית בקלות, ואפילו בלי לדעת תכנות, למרות שהוא בהחלט עוזר. היא גם נהדרת כי היא בחינם בגירסה הבסיסית (שאינה בסיסית בכלל - למעשה היא די מושלמת) ואתה יכול לקנות אותה ב 20$. בגלל שהיא כזאת נהדרת אני תמיד ממליץ עליה. אני למשל יצרתי איתה מן משחק לוח (לי זה היה עם תכנות בגלל הסוג שלו, ובגלל שאני אוהב את זה) יכולתי לבדוק אם המשחק באמת כייפי כמו שהוא נדמה לי לפני שאני בונה אותו. עכשיו אם תלמד את התוכנה, ותתחיל ליצור איתה משחקים אפילו פשוטים אבל עם העיצוב שלך, אני בטוח שתוכל ללמוד המון על התהליך ועל יצירת קונספט. בהצלחה שפי

למעלה