עיצוב פרחים יפני- איקבנה

judi251

New member
עיצוב פרחים יפני- איקבנה

יהודית מיוחס - 03-5274039 מלמדת עיצוב פרחים - יפני "איקבנה" - (פירוש המלה: "להחיות את הפרח החי" ) עיצוב על פי ערכי יפן- באיפוק, מינימליזם, אסטתיקה, בהרמוניה עם הטבע והסביבה הבייתית , נגיעה בפנג שוואי. כמו כן, לקראת החגים או אירועים מיוחדים- לומדים עיצוב הקשור לחגינו. לקראת חג השבועות הכנו זרי פרחים חיים לראשינו. ניתן לראות אתר חדש שלי בהקמה. my-japan-culture.com

הנה הסידור שלי באיקבנה

שרכשתי בזמנו בישוב יודפת אצל אילין מ"אמא אדמה" בכל שבוע יש לי סידור אחר - חוויה.

בועז בר

New member
איפוק, מינימליזם, אסטתיקה, הרמוניה עם הטבע...

האם זה לא הניגוד הגמור לאופי החיים שלנו פה? מעורר מחשבה בכל מקרה. מסיור מהיר באתר שלך רואים שאת ממש חיה את התרבות היפנית. האם המאמרים שם שלך? האם תהיה גירסה עברית לאתר? שאלה לגבי המהות של האיקבנה: סידור הפרחים והאלמנטים שזור בפילוסופיה עמוקה, ויצירתו מהווה לה ביטוי פיזי. האם סידורי האיקבנה הם מסחריים? כלומר יש חנויות ביפן שמוכרות כאלה סידורים, או שכדי למלא את המטרה הרוחנית צריך ליצור את הסידור לבד?

judi251

New member
בועז - תענוג לקרוא את כתיבתך אלי:

שלום בועז. אכן כן. אני חיה ממש ,חווה ועוקבת בשקיקה אחר התרבות היפנית.בכל מקום בעולם. המאמרים הוזמנו על ידי על פי הנחיותי ותיקוני ומניחים את דעתי. גם קטעי הוידאו נבחרו בקפידה על ידי ,מתוך מבחר. האתר עדיין בבניה, בין היתר אני מתכוונת להעלות לאתר סרטונים של עיצובי איקבנה בהתהוות שאצור ואלמד. בהקשר לעיצוב ביפן - ההתכוונות היפנית היא בעיקר מערבית. כמובן, שהכל יחסי- באוכלוסיה של 128 מליון נפש- עדיין רבים חיים את הפילוסופיה באופן מובנה ללא דיבור. הפילוסופיה שזורה בכל תחומי חייהם היום יומיים. בכל מעשה ואומנות ישנם אותם ערכים. הזן בודהיזם מכוון למדיטציה של עשייה- מתוך שקט וריכוז - אתה הופך ליצירה שלך והיא משקפת אותך. היופי שבאי השלמות, הוא השלמות. עיצוב הפרחים המודרני- המינימליסטי - נובע מעיצוב הפרחים היפני - איקבנה. גם התגובה הנפלאה הנוספת של אדם שצרף את "האיקבנה" שלו- על אף שלא למד את הפילוסופיה והבסיס המתטימתי - העיצוב מינימליסטי . אם ירצה הוא מוזמן ללמד אצלי. אשמח להוסיף עוד הרבה מידע בטלפון : 03-5274039- יהודית. ואוסיף מאמר שלי על איקבנה. ועוד לפי בקשתך- לאתר. הנך מוזמן. . . .

למעלה