עיצוב פרקטיות הווה ועתיד מה המיקס ?

Rשף

New member
עיצוב פרקטיות הווה ועתיד מה המיקס ?

עיצוב מול פרקטיות- אנחנו נוטים קלות לצד העיצוב, נהיה מוכנים לסבול חומרים או עיצובים שדורשים תחזוקה או זהירות למען העיצוב. למשל ריצוף עדין יותר (כרגע על הפרק אריחי בטון), חלונות בלגי-ברזל או ויתור על תריסים. מצד שני פסלנו רצפת עץ בגלל עדינות מוגזמת. הווה מול עתיד- אני נחרד (בחירת מילים לא הכי מוצלחת) לקרוא תכנונים לכיור לתינוק שקעים או טוש בגובה שניים וחצי מטר נגד ילדים או כיורים בגובה לילד בגן. אנחנו בפירוש מתכננים כמה שנים קדימה, למשל חדר הורים מרוחק מחדרי הילדים שזהו תכנון מועדף ל 75% מזמן החיים של הילד בבית. כמובן שאנחנו לא נסחפים ואת הבריכה העמוקה באמצע הסלון ביטלנו
וקומה אחת ללא מדרגות הוא העדפה גם שלנו בלי קשר לילדים.

ענתש

New member
האמת ?

התחלנו את התוכניות בגישה אחת (=הילדים הם גורם מהותי בתכנון) ואנחנו מסיימים בגישה אחרת לגמרי... בה הילדים הם גורם משפיע אבל לא מהותי. מה שכן - אנחנו משתדלים למצוא פתרונות זמניים שיהפכו את החיים לנסבלים, אחרת אנחנו לא מתפשרים. למשל עניין הבריכת דגים והנחל - בעלי מאד רוצה את זה, יפה בעיניו. אז מצאנו (האדריכלית מצאה) פתרון גם יפה וגם מעשי - היא פשוט דירגה את הגינה במסלעה יפה באזור בריכת הדגים כך שיתאפשר לנו לסגור שם בשער וגדר קטנטנה את הגישה לכל הנחל-בריכת דגים ולהסיר את כל הסגירה בעוד X שנים. אנחנו רוצים מדרגות קלות ותלויות שעולות לאורך קיר זכוכית (הנה הפשרה הלא פרקטית שלי - מלא זכוכיות, מי ינקה את זה ?) אז אנחנו נצטרך להזהר עם הילדים. לא מתפשרים בתקניות המעקה (למרות שמעקה רוחבי יפה יותר הוא לא תקני כי אפשר לטפל וליפול. מקסימום שיגדלו נחליף) אבל כן בונים את המדרגות שרוצים ומתכננים גם פרזולים מתאימים לסגירה של שער למעלה ולמטה. אחרי דיונים רבים יתכן ובאמת נפלס את יחידת ההורים במרחק 4 מדרגות ממפלס הילדים. כי זה מאפשר לנו חדר הורים טוב יותר (הפרופורציות טובות יותר במיקום החדש, הגודל זהה) והחלטנו להסתכל פה על הטווח הרחוק. באותה המידה הוצאתי את האמבטיה ממקלחת הילדים והם יקבלו רק מקלחון (מרווח מאד). אז כמה שנים נרחוץ באמבטיה של יחידת ההורים ואחר כך לא צריך. מסתכלים קדימה... מצד שני - ריצוף עדין ? זה מוגזם לי כרגע. כי ילדים פשוט יהרסו אותו. וזה מבאס לחיות עם הריצוף ההרוס ולא להחליף עד ש"יגדלו הילדים". בקיצור - כל אחד ואיפה שעובר הקו שלו...

איריסג

New member
זו מהות החיים, לא?

גם אנחנו עשינו כל מיני פשרות מצד אחד והתעקשויות מצד שני, ולאורך התהליך למדנו מנסיונם של אחרים ועשינו שינויים שתואמים את התוכניות שלנו להביא צאצאים לעולם, כנראה בעתיד הדי קרוב. על עניין המפלס האחד לא היה בכלל ויכוח או התלבטות. קודם כל כי אנחנו יכולים. יש לנו מגרש מספיק גדול שמאפשר לנו לבנות 200 מטר במפלס אחד. אז מי צריך מדרגות? שנית, הבית צריך להיות נגיש לנכים. ושלישית - אחרי שראיתי בת של חברים שלנו, בת שנתיים, שנכנסת עם המצח לתוך הריצפה כי היא מעדה עך שתי המדרגות שמפרידות את המטבח מהסלון - הבנתי שעשיתי את ההחלטה הכי נכונה... בלגי - אנחנו עושים קליל. אולי יש מי שמבחין באיכויות של ה"בלגי - בלגי" האמיתי מהברזל. לנו הקליל מספיק, יש לו פתרונות מעולים גם לעניין התריסים וכו' והאטימה שלו טובה בהרבה (כך אומרים) גם מרעש וגם מטמפרטורה. שינוי שעשינו תוך כדי התיכנון הוא באמת בעניין יחידת ההורים - אחרי שהיה מתוכנן שהיא תהיה די בצמידות לחדרי הילדים, אמרה לנו מישהיא שאולי נחשוב על זה שוב... חשבנו והבנו שהיא צודקת - והרחקנו את היחדיה ועשינו ביננו לבינם הפרדה של המקלחות. אני כן אשקיע כסף בפירזולים הכי חדשניים, של הטריקה השקטה, זה סוג של שקט נפשי שאף ילד לא יסגור לעצמו מגירה על האצבע (וגם היום זו לא כזו תוספת. כולם עושים את זה). אני כן מוותרת על סורגים בבית, למרות שאמא של בעלי נחרדת מהעניין הזה כל פעם שזה עולה. כן נשקיע במערכת אזעקה איכותית ומוקפדת שמחוברת למוקד - אבל אני לא מתכוונת לסגור את עצמי מאחורי סורגים בכלא. יש גבול. או כמו שהאיש שלי אומר - אני לוקח בחשבון שהבית הזה יפרץ, במוקדם או במאוחר. זה לא נעים, נכון, אבל יש ביטוח, ואין לי כוונה לגור מאחורי ברזלים כל החיים". על הפרקט לא נוותר דווקא, למרות הילדים ולמרות הכלבה (והכלב/ה הנוסף שעוד יגיע...) . מה שכן - זה יעלה לנו יותר כסף, כי נעשה פרקט אמיתי ולא לימינציה, כי אותו ניתן לחדש ואת הלימינציה לא, ופרקט עץ, כשהוא נשרט זה נותן לו אופי. הלימנציה פשוט נראה "מקולקל" כשהוא שרוט. בריכות, אגמים ונחלים בכל מקרה לא היו בתיכנון...

talullah

New member
גם אנחנו נוטים לצד העיצובי

לצערי הפרקטיקה ממני והלאה רוצים בית "נקי" במראה - מה שדי מתנגש עם ילדים (אחד יש אחת בתכנון) הילדים לא ממש "מפריעים" לנו בתכנון כי מראש החלטנו על קומה אחת לצערי הפרקטיקה במקרה שלי זה עניין התקציב - יש לי טעם יקר בלי חשבון בנק שמגבה את הטעם הזה
רוצה פרקט או בטון מוחלק (כנראה בסוף נצטרך למינציה) - רוצה הרבה חלונות גדולים רוצה דק ענק בחוץ רוצה רוצה רוצה - כמו שבעלי אומר : כשנזכה בלוטו!

כשהילדים קטנים זו לא בעיה להיות

קרוב לחדר שלהם . כשהם גדולים צריך כבר לעשות להם גם בידוד אקוסטי בחדר . אני לא חושב שמה שאמרת הם פשרות אלו הן העדפות די נכונות . למרות שאני יכול להכין חלונות בלגיים אורגינליים מברזל בעצמי ולחסוך בכך כסף רב , אני לא חושב שחלונות ברזל הם האיכותיים לבית , יש להם בעיה של רעש נקישות של ברזל בברזל בנוסף יש את זכוכית הבידודית שלא בדקתי איך היא משתלבת בפרופיל בלגי מברזל . מה שהוא כן ויתור עיצובי למען נוחות, זה הויתור של המפלסים והמדרגות בתוך הבית . בבית הקודם שלי זה היה הפוך ביצעתי מפלס של חצי מטר בין החדרים לסלון ולמטבח בכדי לקבל יותר גובה ועקב כך ראות יותר טובה לנוף , שהיה 160 מעלות משקיף לים . בבית החדש לא יהיו מפלסים . אם כי הבית יהיה מורם מהמגרש ב 60 ס"מ . נו כאן אין ברירה .

eliav56

New member
לזכור שבבית צריך לחיות ולהרגיש נעים

ולא מוזיאון ולא פחדים מנפילות של הילדים ... את הפוזה לאורחים להשאיר התאורה שמדליקים פעם בשנה ... ולחשוב שאחרי יום עבודה מתיש (קשה מאוד לבצע עבודות אחזקה מתישות ) אני במקצועי מתחום הגינון ודשא אין לי מסיבות אחזקה אלא רצפת עץ נוחה לשימוש ... לחשוב יום אחרי שהבניה מסתיימת כדי שלא נצטרך לעבוד שעות נוספות לממן את המפלצת שתכנן האדריכל שלא גר בבית .... בקיצור אם לא הבנתם אני לכיוון הפרקטי ,והתמונות של הבית שלי מופיעות למטה -כך שאפשר לשלב אבל זאת בסופו של דבר דעתי האישית

אני לא יודע אם לקרוא לזה ויתור

או לא כי גם זה יכול להיות מעוצב יפה . אני הולך לותר על הדשא , אין לי חשק כוח וידע לטפל בו , כל המגרש יהיה מצופה בבטון , פרט לכמה פתחים לעצים . צמחיה ירוקה תהייה אך ורק בעציצים וכדים גדולים, כך שגם לא יהיה צורך להתכופף בשעת הטיפול בצמחים .

kaind

New member
בקשר לבלגי אני רוצה להבהיר

אני לא יודע במה אתה עוסק כאיש מקצוע אך חלונות בלגיים הם בהחלט אחד מהדברים שאסור בשום מקרה לקחת משהו שהוא לא מומחה עם נסיון ובטח לא כפרויקט עשה זאת בעצמך כי בבניה של בלגי קל מאוד לטעות כי טווח התעויות בבלגי הוא מזערי בגלל דברים כמו שטעות של כמה מילימטרים תגרום לחלונות לא אטומים (למרות שהיום יש פרופיל בלגי מיוחד אם מסילות לפס גומי לאיטום ) בנוסף אפשר לשים זכוכית מבודדת בבלגי אבל במקרה הזה חייב לא רק מסגר מעולה אלא גם זגג כי זכוכית מבודדת מיוצרת לפי מידות מראש ובלתי ניתן לבצע תיקונים בעת ההרכבה ובמקרה של זגוגית שאינה מתאימה פשוט צריך להזמין אחת חדשה במקום

אתה מדבר עם פרופסור למסגרות

ואל תפחיד אנשים , גם אם יש טעות במסגרות אפשר תמיד לתקן ודי בקלות , שלא כמו באלומיניום באלומיניום אפשר לתקן רק אם צריך לקצר, אם צריך להאריך חייבים להחליף פרופיל , גם זה לא בעיה גדולה . מי שרוצה בלגי מברזל אני אשקול ואולי אני אסכים לייצר לו , אני כבר לא רוצה לעבוד יותר , אבל אם זו עזרה למישהוא אני אשקול זאת . קצת פרופורציה, אני בניתי את מה שאתה רואה בתמונה אפשר לראות אותן מכביש 6 ליד בית חרושת למלט נשר . הארובות של תתחנת הכוח בגזר . 2 מתוך 4 ארובות

אצלנו הפרקטיקה לוקחת בגדול

בשילוב עם הדינמיקה המשפחתית, ואם אפשר לעצב את זה מה טוב ואם לא אז לא ריצוף הבית יהיה מחומר חזק, לעולם לא אבחר בריצוף שידשרוש מאיתנו תחזוקה מעבר לשטיפה שלה והבית מתוכנן מתוך מחשבה של כמה שנים קדימה ולא מחשבה על היום או מחר, זא שההחשבות בילדים העתידיים היא לא רק לזמן בו הם זאטוטים גם בעניין גודל הבית הפרקטיקה לוקחת בגדול, הרי הכי קל זה לעצב ולתכנן בית של 200 מטר, ואחכ להיות משועבדים אליו (תחזוקה יומיומית, חימום קירור מיסים משכנתא חונקת), תהליך התכנון שלנו לקח כמה חודשים טובים על מנת להגיע למקסימום 150 מר כשכל הפונקציות שרצינו נמצאות בו ללא בזבוז שטחים או חדרים גדולים מידי, וכמובן תוך התחשבות באיך החיים שלנו מתנהלים, כך למשל לא ויתרנו על נישה בכניסה לבית לארון שיכיל מעילים ותיקים על מנת שלא יזרקו על כסאות פנת האוכל, כך תוכננה מרפסת שמש מהמטבח- לקפה של הבוקר ולנוחיות הברביקיו ועוד כל מיני דברים קטנים שעושים את החיים יפים, אם כי לא בטוח שמעוצבים

ענתש

New member
אפשר לראות תוכנית ?

להכניס הכל ב-150 מ"ר זה מסקרן אותי
אנחנו רצינו 170 וכרגע עומדים על 189 ומנסים לצמצם עוד קצת.

הן גדולות מידי ולא נכנסות לסקאנר

מה שכן, קחי בחשבון שיש לנו רק שלושה חדרי שינה.... לא בדיוק מתאים לכיוון הישראלי

כן, ומטבח מרווח

חדר שירות, שירותי אורחים גדולים, מקלחת הורים חדר ארונות, וגם פינת אוכל

nob

New member
אני יכול לכתוב גם "אלכס מרוסיה" ../images/Emo13.gif

זה לא חד משמעי, הרי.

למעלה