עיצוב תעשייתי - שאלות כלליות

עיצוב תעשייתי - שאלות כלליות

עיזרו לי, בורה בתחום העיצוב התעשייתי והתחלתי להתעניין בנושא. אני מעוניינת לדעת איפה לומדים עיצוב תעשייתי - באונברסיטאות או במכונים מיוחדים? האם יש צורך להכין תיק עבודות כדי להתקבל למוסדות חינוך אלה? האם יש אפשרות לשלב לימודי פיזיקה ללימודי עיצוב תעשייתי בשביל עבודות בתחומים שדורשים ידע באוירודינמיקה, לחצים ושאר ירקות? מה מצב שוק העבודה כתחום כיום ומה מצפים שיקרה לו בעתיד? תודה רבה מראש

JoZZefa

New member
the place to study

is BEZALEL academy in jerusalem i am a graduate you got to have a portfolio and lots of knowledge good luck

uri35

New member
לימודים, הכנה, פזיקה/עיצוב, עתיד

היי, החלק הקל הוא איפוא ללמוד והאופציות הן: בצלאל (ירושלים), או המכון הטכנולוגי (חולון) - לימודים של 4 שנים לתואר בעיצוב, מקביל לתואר ראשון. או, מכללת הדסה (ירושלים) - לימודים של שנתיים עם אופציה לשנה נוספת - מקביל לתואר הנדסאי, רק בעיצוב. תיק עבודות יידרש בכל אחד מהמוסדות הללו, בנוסף, פרוייקט בית שיינתן לך מבעוד מועד, יום מבחנים - בבצלאל, יומיים. אם תעברי את כל המשוכות הללו, תזומני לבסוף לראיון אישי. כל הריטואל הזה יחל בהרשמות טכניות בינואר-פברואר 2002, ופחות או יותר באמצע חודש מרץ, יתחילו לזמן אותך לאקדמיות לתחילת הליך המבחנים והוא קבלת פרוייקט הבית. בבצלאל ובחולון לימודים ריאליים כמו פיזיקה נחשבים למילה גסה, במכללת הדסה תלמדי גם פיסיקה וגם תורת החומרים (כימיה), לא בגלל הקשר הישיר שלהם לעיצוב תעשייתי ברמה הפרקטית - אם כי יש בזה ערך מוסף - אלא יותר משום ש"מהט" (מרכז הכשרה טכנולוגי) יושב להם על הוריד בעניין והוא הגורם המפקח על תוכניות הלימוד - זה מה יש, לטוב ולרע. כמובן, שמיוזמתך תוכלי לשלב תחומים אלו בלימודייך (רק אם את תזמי אותם) ואחר-כך בעבודתך בשוק הפרטי. אם הבנתי אותך נכון - שאלת מליון הדולר מבחינתך היא - מדוע? מה בעצם מעניין אותך לעשות ומדוע את מנסה לקשור תחומים אלו? אינני מסתייג מרצונותיך, אך השאלה היא האם את מכוונת למקום הנכון. עניין זה או אחר בתחום לאו דווקא מחייב לימודים שלו. אני סבור כי כל אדם, מתעניין מאד בלפחות עוד תחום/עיסוק, פרט לזה בו הוא עוסק, אך עדיין לא הלך ולמד אותו. נראה לי כי התהליך הנכון הוא לבדוק מה התשובה לשאלה זו ואז להחליט אם עיצוב תעשייתי הוא התחום המתאים ליישם בו נושאים ותכנים אלו. רבים מהמועמדים פונים כיום למכינות עקב רף הקבלה הגבוה - כ- 10% מתקבלים. ע"מ לא לחרוג מהאתיקה, לא אפנה אותך אלי בנושא זה. עשי בדיקה בנושא דרך העיתונות ובדקי בכובד ראש את העניין. קרוב לודאי שתשמעי מאנשים שונים דעות שונות לגבי חשיבות או צורך במכינה - לשיקולך. הזדרזי - המכינות מתחילות מיד לאחר החגים, וחלקן כבר פעילות. לגבי שוק העבודה - אם לא ייפלו עוד 2 בניינים ב- 3 שנים הקרובות, יהיה טוב יותר. 2005 צריכה להיות שנת מפנה בכלכלה העולמית - את עוד תהיי בשנה ד´ - אין מה לדאוג בעניין זה. אני מקווה שעזרתי לך, תרגישי חופשי לשאול אותי כל שאלה שתמצאי לנכון. שנה טובה ובהצלחה.

למעלה