עיצוב תפאורה- יש מידע?

halahman

New member
עיצוב תפאורה- יש מידע?

שלום
(על העולם המעניין של עיצוב תפאורה יש המון מידע וספרים) ,אבל כששאלתי עצמי אם יש מזה פרנסה לא מצאתי שביב של מידע.
כמה בערך משלמים למעצב בערך ומה החלק שלו בעיצוב וכ,ו ?

תלוי

הי ברוך הבא,
התלוי הראשון :איפה- הכוונה לאיזור בארץ, כי יש הבדל במחירים בין איזור המרכז לאיזור הצפון\דרום
והתלוי השני: במה מדובר קשור לסוג התפאורה- להצגות ותפאורה לסרטים, תפאורה לתוכניות טלויזיה ותפאורה לכנסים ועוד ועוד.

אתה יכול לבדוק תעריפים של שכר לתפאורן באתר הבא:
http://www.histadrut.org.il/index.php?page_id=924
אני לא ממש יודעת מה המידות שלפיהן הם מחליטים על במה קטנה\גדולה... וזה לא ממש מעודכן (כי זה נאמד לפני כמה שנים).
ויש גם את הכתבה הבאה: http://www.themarker.com/career/smb/1.659615

ובנימה האישית- כן, יש עבודה.
החלק שאתה כמעצב לוקח בפרוייקט תלוי בך ובמזמין העבודה- אם זה שיתוף פעולה מלא, האם יש לך חופש עיצובי או שנאמר לך מה לעצב לפי סקיצות של מזמין העבודה...
וכמה משלמים ?
זה תלוי בך ובתקציב של מזמין העבודה
בחישוב צריך לקחת בחשבון את זמן העבודה, החומרים, הנסיעות, הזמן המבוטל של הנסיעות לקנות מוצרים וציוד וכדומה, וגם את הניהול אישי של העסק, והכי חשוב - להתייחס לדד-ליין- תוך כמה זמן אתה אמור לייצר את התפאורה.

halahman

New member
תודה רבה ! רק שאשמח לדעת

גם רציתי לדייק ש
בשאלתי "במה מדובר" התכוונתי שבמקרה של עיצוב לתאטרון (שזה המקרה כרגע) - מה הגבולות של התחום שלי ?
כלומר ,בלינק של התמ"ת ששלחת לי (והוא מצויין תודה) יש שכר מוערך אך ל-מה הוא מתייחס,לאיזה היקף עבודה ?
לא מבחינת השעות רק אלא גם האם הוא מתייחס ל :

--לעיצוב שמסתכם רק במסירת התכנית על דף ?
--תכנית וסרטוטים על דף ומגע עם אנשי הביצוע והבנאים(נגנים תאורנים וכ"ו) ? ,ומגע אינטנסיבי או ראשוני בלבד ?
--או שמדובר במעצב שמסרטט בהתחלה אך הרבה מאוד מנצח על הבנייה לאורך רוב הדרך..כמו מעין קבלן ?
--האם בנוסף המעצב מתבקש למתוח קפיצים ולבנות בניינים ולהשאר עם צבע על האף וקוצי נסורת בעצבע ולדפוק מהר פטיש מסמר ?

כמובן שתלוי והכל גמיש אך לא ידוע לי מה נפוץ יותר ול-מה מתייחסים נתוני שכר המינימום של התמ"ת או נתוני מינימום כלשהם

תודה וכל טוב

אולי תשאל אותם...

אני לא יודעת לפי איזה קריטריונים הם קבעו בדיוק את השכר, כפי שאמרתי לך, צירפתי את הקישור כי זה מה שמצאתי בנושא.
אתה יכול לשאול תפאורנים מקצועיים (דניאלה מור למשל) ולהתעניין בבית הספר של רקפת לוי, או בסמינר הקיבוצים - מגמת עיצוב לתאטרון.

כל טוב.

halahman

New member
אה תודה מידע טוב ,כי נאמר לי שבכלל כבר אין מג

מות עיצוב תפאורה בארץ או שהטובות רק בחול וטוב לדעת המקומות שציינת

יש מצב שדיברת איתי ב
?

למעלה