תגובה
אני יענה לך על מה שאני יודע והשאר אני ישאיר למומחים. לפי דעתי אתה עושה בשכל אם תעשה רשיון עד 500 סמ"ק. כך אתה שומר לעצמך את כל האופציות פתוחות (לפחות מבחינת חוקית) קצת הופתעתי כשקראתי שאתה מצפה מהכלי להגיע למהירות 100 קמ"ש. איפה בדיוק תיסע 100 קמ"ש ולמה? 100 קמ"ש היא מהירות בשביל כבישים בין-עירוניים ואילו אתה מחפש כלי שישמש אותך לנסיעות עירוניות שבהם הרי המהירות המותרת היא 50 קמ"ש (כמובן שזו לא המהירות המרבית שנוסעים, אבל 100 קמ"ש? קצת מוגזם) 50 סמ"ק ללא שום שיפורים לא יסע 100 קמ"ש ובייחוד לא מקורר אוויר (יש 2 סוגים - מקורר אוויר ומקורר מים, מלשון "קירור", קירור מים מניב ביצועים גבוהים יותר בתחום המהירות וההאצה, אך יש לו גם כן חסרונות, לכן הקניה חייבת להתבע לפי הצרכים שלך ולא יכולות הכלי) 50 סמ"ק מקורר אוויר דוגמאת טייפון או סטריטבורד לא יסע הרבה מעל 85-80 קמ"ש. ויוהסיטי או מאסק לא הרבה מעל 75 קמ"ש ואילו פיור או DJ לא הרבה מעל 70 קמ"ש. כמובן שהמהירויות לא מדויקות אבל אלו הם טווחי המהירויות המרביות לערך (לא מומלץ להגיע למהירויות שכאלה בתדירות גבוהה מדי, המנוע קטן ולא בנוי לעמוד בכאלו מהירויות לאורך זמן) המהירויות הנ"ל יספיקו לך לניוד עירוני, תאמין לי, וגם ישמרו עליך שלא תעשה שטויות (100 קמ"ש באמצע עיר צפופה?) אבל שוב, ל-50 סמ"ק יש יתרונות וחסרונות. אם כבר אתה עושה רשיון עד 500 סמ"ק אז שווה לבדוק אופציה של 125 סמ"ק או 150 סמ"ק. כלים אלו חזקים יותר, מהירים יותר ולעתים נוחים יותר (רוב הדגמים לפחות) לגבי הביטוח, ביטוח חובה לקטנוע 50 סמ"ק יעלה לך כ-1700 ש"ח. ביטוח מקיף יעלה בין 1,000-1,5000 אם אינני טועה. לגבי נפחים גדולים יותר אינני ביטוח אבל המחיר גבוה ולא במעט. דרך אגב 5-6 אלף לא יקנו לך נפח גדול מ-50 סמ"ק במצב טוב (אפשרי לאתר במחיר שכזה, אבל לרוב המצב לא יהיה מרנין במיוחד). ניתן למצוא קטנועי 50 סמ"ק במחיר שכזה ובמצב טוב, אבל לא מהדגמים המובילים (לפחות לא בשנתונים האחרונים) תוכל לקנות פיור או DJ שנת 2003 אבל אלו הקטנועים הזולים ביותר. ביצועיהם ירודים כמו גם נוחות הנסיעה. מצד שני הם יעילים בצורה בלתי רגילה ואמינים בטירוף. תוכל גם לקנות קטנוע ויוהסיטי שנת 2002 שהוא קטנוע מעולה לניוד עירוני, נוח ואמין. אם תגדיל את התקציב לקראת 7-8 אלף אפשר לקנות דברים יפים (טייפון או טרקר במצב מעולה למשל שנת) בכל אופן בסכום שנקבת אין אפשרויות מפתות במיוחד לכלים בעלי נפח גדול מ-50 סמ"ק.