עיקול ע"י הוצאה לפועל

nrudic

New member
עיקול ע"י הוצאה לפועל

עקב שטר חוב שזויף וכביכול חתמתי עליו, עקלו את חשבון הבנק שלי. מה הדרכים להתמודדות עם הסרת העיקול והוכחת הזיוף?
 
צריך להגיש התנגדות לביצוע השטר.

הדבר הכי דחוף הוא להגיש התנגדות לביצוע השטר, צריך לקוות שהמועד לא עבר. בנוסף, רצוי להגיש תלונה במשטרה על הזיוף.
 
אם המועד עבר

צריך להגיש בקשה להארכת מועד שמנמקת מדוע אחרת בהגשת הבקשה וכן בקשה לעיכוב הליכים כ. הן הבקשה להתנגדות לבצוע שטר, והן הבקשה להארכת מועד, והן הבקשה לעיכוב הליכים צריכות להיות מלוות בתצהיר מואשר או ע"י עו"ד או ע"י מזכיר ראשי של בימ"ש.
 

י.נ

New member
לא מדהים?

מה שאנשים יכולים לעשות אם רוצים להזיק? מחר אני אלך ואחתום על ערבות להלוואות בשם מישהו אחר - והופ, מעקלים לו את החיים.. ולא רק זה - הוא יצטרך להתרוצץ ולבזבז את זמנו בהצהרות ומשפטים - כאשר ברור שהחתימה לא שלו, ולא מספר הזהות... ועלי אף אחד לא יעלה...
 
לא מדהים ...

בדרך כלל, לא מאפשרים הטלת עיקול לפני שממציאים אזהרה לחייב. עם קבלת האזהרה יש זמן להגיש התנגדות. אם ניתן צו עיקול טרם המצאת האזהרה, זה מותנה (בדרך כלל) בהפקדת ערובה לשיפוי החייב על נזקיו אם יתברר שלא היה מקום להטיל את העיקול. יש הרבה דרכים שבהן אנשים יכולים להזיק לאנשים אחרים, לא רק בדרך של זיוף. זיוף היא אחת הדרכים הפחות אלימות והפחות מתוחכמות, ואשר קל יותר להתמודד מולן (הייתי מעדיף שיזייפו חתימה שלי על שטר, מאשר שישדדו אותי באיומי נשק או לאחר שיחטיפו לי מכות). יש גם אנשים שמחלקים צ´קים, לא פורעים אותם, ולאחר מכן מעלים טענות סרק בהתנגדויות (וגם זה לא מדהים).
 

אביא

New member
סיפור מהחיים בנושא

אשתי קנתה בחנות מכובדת (רשת שילב) ושלמה בשתי המחאות ל30/10 ול 30/11 שתי ההמחאות הוצגו לפרעון ביום 8/11 כמובן שהבנק החזיר את ההמחאה שתאריכה 30/11 בטענה הוצג טרם זמנו. לפני כחודש לפתע קיבלתי דואר רשום לתומי הלכתי להוציאו והנה לעיני כל העומדים בתור ופקיד הדואר בישוב הקטן בו אני גר (ובו רובם מכירים אותי) קיבלתי צו מההוצאה לפועל. כאדם רגיל שאינו מורגל בכעין אילו (איני עורך דין או חייב כרוני) סומק כסה את לחיי וביליתי את השעות הבאות בנסיון להבין מה קרה שכן גם אני וגם אשתי כבר מזמן שכחנו מקיומו של שיק מעין זה. בסופו של דבר בעזרת עורך דין ממכרינו (י.ג.) שלמנו את הקרן בלבד אך אפילו להתנצלות לא זכינו. מדוע זוכה או עורך דין מטעמו לא ישלם על טעויותיו (וטעויות פקידיו) מדוע
 
אין סיבה שלא ישלם. הייתם יכולים ...

לדרוש מראש ההוצל"פ שיפסוק לכם הוצאות. גם עכשיו לא מאוחר, לדעתי, להגיש נגדם תביעה, בתביעות קטנות, על עגמת הנפש שנגרמה לכם.
 

אביא

New member
בודאי ידוע לך שתביעות על עוגמת

נפש זוכות לפיצוי זניח ובשביל זה לרוץ ולהפסיד יום עבודה תגיד לי שייך להתלונן בלשכה?
 
אני הייתי מעדיף להפסיד יום עבודה...

נכון שהפיצוי לא אמור להיות גדול (ולכן המלצתי על תביעה קטנה), אבל הוא אמור להביא בחשבון את העובדה שאדם מן הישוב, שדואג לשלם את כל חובותיו, לא אמור למצוא את עצמו מובך בפרהסיה מכך שמגיעה אליו אזהרה מהוצל"פ. כמו כן, יהיה מקום לתהות על תום הלב של הזוכה בכך שפנה מייד להוצל"פ בלא לשלוח מכתב דרישה קודם לכן. לכן, אני כן הייתי תובע. לעומת זאת, אין הרבה טעם בתלונה ללשכה, לדעתי, אבל אין מה להפסיד מכך. כלומר, זה יכול להיות "שייך" (בניסוח ההסדרניקי החביב עלי).
 
דרך אגב

אם השיק הוצג קודם זמנו, ולא נשלח אליכם מכתב דרישה (מכת ב חילול בלשון הפקודה) אז בכלל לא היתה להם עילה נגד אשתך. ולמה פנית לעו"ד אחר ולא אלי? זה ממש לא יפה.
 
אם הכוונה לשאול אותי - אז לא.

עד לפני כמה חודשים - אפילו להיפך באופן נחרץ. היום - סתם מבולבל.
 
למעלה