עיקול שאינו שייך לבעל החוב .

gugu12

New member
עיקול שאינו שייך לבעל החוב .

אני חייב סכום מסויים (80 אלף ש"ח)לבנק ואין לי מהיכן לשלם וכל הרכוש בדירה שייך לאישתי מתוקף של הסכם רכוש באישור שופט. האם ניתן בכל זאת לעקל מהבית ? הבנתי שאני צריך פס"ד הצהרתי ,מה זה ? האם זה שונה מהסכם רכוש באישור שופט ואם מה אני צריך לעשות בכדי להפוך את הסכם הרכוש לפס"ד הצהרתי. תודה.

בקשה לראש ההוצאה לפועל

אשתך צריכה להגיש בקשה לראש ההוצאה לפועל בקשה לביטול הליכי הוצאת מטלטלין ועיקולן כאשר היא מציינת ומצרפת את הסכם הממון בינכם.

gugu12

New member
תודה על התשובה המהירה...(אך ?)

מהו בדיוק פס"ד הצהרתי? מה כדאי לעשות כרגע שכן החוב עדיין לא הגיע להוצל"פ (בדרך...)האם כדאי לחכות לחקירת יכולת או לעשות משהו לפני כן ? תודה רבה.

אין לך צורך בפסק דין הצהרתי

במקרה שלך אין צורך בפסק דין הצהרתי מאחר ויש לך ו לאשתך הסכם ממון שאושר ע"י בימ"ש המאשר את הבעלות על הרכוש ולכן במידה ויגיעו אליך לעיקול ניתן להציג הסכם זה בפני המעקל או לחילופין תוכל אשתך להגיש בקשה לראש ההוצאה לפועל כפי שציינתי

הסכם ממון מאושר

צריך שהעתק ההסכם וההחלטה המאשרת אותו, יאושרו ע"י מזכירות בית המשפט בחותמות מתאים למקור וחתימת הפקידה.את ההעתק האושר יש לצלם במספר עותקים ובכל מקרה בו מגיעים המעקלים, יש להציג בפניהם ההעתק המאושר בחותמות בית המשפט ולתת להם עותק מצולם של ההסכם וההחלטה המאשרת.

למעלה