עיקול של הורים.

יוסי99

New member
אי דיוקים, למיטב הבנתי וידיעתי

א. לראש ההוצל"פ יש סמכות להכריז כאמור, אלא שהם מסרבים באופן סיסטמאטי להפעיל אותה ומפנים את החייבים להליך הבעייתי והיקר יותר, דהיינו פס"ד הצהרתי. ב. עד כמה שאני יודע - פס"ד הצהרתי רלוונטי אך ורק לגבי הנושים המצויינים בו - נוכחיים ו\או עתידיים. אם מגיע נושה חדש שלא היה ידוע עליו בעת מתן פסה"ד ולפיכך לא צויין, יש צורך בפס"ד חדש. ג. יש לציין, כי עלות הוצאת פס"ד הצהרתי (לא כולל שכ"ט עו"ד אם ישנו), היא כ - 500 ש"ח. ד. לשואלת - אם ההורים הגונים - הם ישנו כתובת ויתנו את כתובתם הנוכחית. זה אפשר לעשות בקלות ע"י הודעה בלשכת ההוצל"פ (רצוי לשנות קודם במשרד הפנים). במצב כזה תהיו בטוחים ב 100% שלא יגיעו אליכם. אלא מה? אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - דהיינו גם לא למסור לנושים את הכתובת האמיתית של ההורים, וגם לדרוש שלא יעקלו אצלכם.

יוסי99

New member
חן חן גם לך

א. אשמח לקבל הפניה, ולו כללית - או שקיבלתי הדרכה מוטעית, או שאני פשוט זוכר לא נכון ד. צד ג', כאמור, אינו יכול להודיע על מעבר דירה של החייב (כל עוד הוא רשום כמתגורר אצלו), ללא פס"ד הצהרתי. אבל החייב בעצמו יכול בקלות להודיע על שינוי כתובת. (דהיינו לא חובה, אבל אם אפשרי זה ההליך הפשוט ביותר והבטוח ביותר) אלא מה - כפי שציינתי בהקשר לעוגה (אולי מוכר לך), חייבים "חכמים" - הם לא רוצים לא למסור את הכתובת החדשה, ולא שיבואו לעקל לבן\בת\נכד\סבתא רבה שאצלה הם רשומים (הרי הם לא גרים שם).

שי3שי

New member
תודה, תודה אבל...

ההורים לא יגידו את כתובתם לא לבית משפט ולא להוצאה לפועל , האם לאחר שנטען ונצהיר שכל המטלטלין שבחזקתנו שייכים לנו ונשלם 500 שקלים אגרה עדיין יוכלו לכפות עלינו למסור את כתובת ההורים? יותר נכון האם יש דרך לכפות עלינו למסור את הכתובת?

שי3שי

New member
עיקול של הורים.

היי, אנו גרים בבית של ההורים של בעלי, יש להם כל מיני עיקולים וכאלה. הם עברו דירה ולא שינו כתובת. האם הוצאה לפועל יכולה לעקל לנו דברים כי היא לא מוצאת את הכתובת של ההורים?

יוסי99

New member
כאמור

המערכת בנויה ככה שהפתרון של פס"ד הצהרתי, הוא חלקי בלבד, כי הוא פותר את הבעיה רק בנוגע לנושים קיימים וידועים. בפעם הבאה - תצטרכו לעשות זאת מחדש. זה "דופק" אנשים תמימים שבאמת לא קשורים, אבל ברוב המקרים זה פתרון הולם למתחכמים (וזה נראה לי המקרה הנוכחי).

למעלה