עיקור וסירוס-בעיה...

עיקור וסירוס-בעיה...

בעניין הגברת המודעות לצורך הדחוף בעיקור וסירוס חיות מחמד וחיות רחוב: נתקלתי לא פעם ולא פעמיים באנשים שנתנו לחתולה או הכלבה שלהם להמליט ונתקעו עם הגורים-הם טענו שהוטרינרים שלהם המליצו להם לתת לחיה להמליט פעם אחת לפחות כדי "לממש את אימהותה". אני חושבת שזה דבר חמור מאוד ואם הוטרינרים אינם נאורים ומודעים מספיק לבעיה אז איך נגיע לאנשים שמבקרים אצלם?! צריך לשלוח מכתבים נוקבים לכל הוטרינרים שעושים דבר כזה ולהסביר להם שהעצות שלהם מסבות רק נזק לחיות. אני עיקרתי את כל חתולותיי על ההתחלה והכל טוב! בואו ונשלח מכתבים כאלה לוטרינרים-אם כל אחד ישלח פקס קטן אחד זה יכול לעזור הרבה! רונה.

shanty.G

New member
הי רונה

וברוכה הבאה לפורום
העלית נקודה חשובה מאוד, מרבית האנשים מתייחסים לוטרינר כ"גורו", ומה שיגיד הרופא- קדוש. הרבה פעמים העניין הוא לחיוב, ופעמים אחרות-לא. אם אכן יש וטרינרים ששולפים המלצות מעין אלו (האמת היא שהפתעת אותי לגמרי), כדאי מאוד שתיעשה פעולה מסודרת, כולל מכתב אחיד בעניין שישלח ע"י העמותות לרווחת בע"ח בישראל. אני אנסה לברר איך ואם אפשר לקדם את העניין דרך העמותות, בכל מקרה- כל יוזמה כזו היא מבורכת ועשויה להשפיע. אם את רוצה לעזור בהרחבת המודעות בנושא העיקור והסירוס, את יכולה ליצור קשר עם עמותת ספיי ישראל בטלפון 5774007-03, או במייל [email protected] .

shanty.G

New member
משרשרת: תושבי פתח תקווה והסביבה

גיליתי יוזמה של עצומה למען עיקורים בפ"ת, כאשר המעונינים לחתום/לעזור מוזמנים לכתוב לכתובת: [email protected] גולדי, ידוע לך משהו על העניין

גולדי2002

New member
לא אבל אברר את העניין

וכשיהיו לי פרטים, כמובן שאתם תהיו הראשונים שתדעו

shanty.G

New member
כתבה על עיקורים דרך עמותת SOS חיות

מבצע עיקורים של עמותת SOS חיות, מתוך המקומון ר"ג גבעתיים.

FiRe N IcE

New member
מוסר כפול?

הייתי רוצה לעלות פה שתי נקודות, או תהיות. הראשונה לגבי הנושא הספציפי - המלצת הוטרינרים לתת לבעל החיים לפחות להמליט פעם אחת. אני חושב, שזה רעיון טוב מאוד (ואני מדבר כרגע רק במובן העקרוני). הרי חתולים הם חיות (כפי שאתם בוודאי יודעים), ולחיות יש רק מטרה אחת בחיים - והיא להתרבות. נראה לי הגיוני לחלוטין, שלחתולה שהמליטה לפחות פעם אחת תהיה יותר שמחת חיים מאשר לחתולה שלא המליטה בכלל, וזה מה שכולנו, בשורה התחתונה, רוצים, לא? את שמחת החיים והרווחה של בעלי החיים. הנקודה השנייה שלי היא נקודה עקרונית אפילו יותר; אם אנו יודעים שהמטרה של בעלי החיים היא להתרבות, איזו זכות יש לנו למנוע מהם את הזכות הבסיסית הזו של להקים בית ולהביא ילדים לעולם? הרי ברור שזהו מעשה שנעשה בניגוד לרצונם. אשמח לתגובות, רועי. נ.ב. אם מישהו היה רוצה להגיב על הנקודה הראשונה שלי, אנא לא לכתוב משהו כמו "אה, כן, תשמע, יש לי חתולה מעוקרת, ואני מסתכל עליה עכשיו, והיא נראית לי ממש שמחה - אז הנה לך".

FiRe N IcE

New member
מוסר כפול? דיון עקרוני

הייתי רוצה לעלות פה שתי נקודות, או תהיות. הראשונה לגבי הנושא הספציפי - המלצת הוטרינרים לתת לבעל החיים לפחות להמליט פעם אחת. אני חושב, שזה רעיון טוב מאוד (ואני מדבר כרגע רק במובן העקרוני). הרי חתולים הם חיות (כפי שאתם בוודאי יודעים), ולחיות יש רק מטרה אחת בחיים - והיא להתרבות. נראה לי הגיוני לחלוטין, שלחתולה שהמליטה לפחות פעם אחת תהיה יותר שמחת חיים מאשר לחתולה שלא המליטה בכלל, וזה מה שכולנו, בשורה התחתונה, רוצים, לא? את שמחת החיים והרווחה של בעלי החיים. הנקודה השנייה שלי היא נקודה עקרונית אפילו יותר; אם אנו יודעים שהמטרה של בעלי החיים היא להתרבות, איזו זכות יש לנו למנוע מהם את הזכות הבסיסית הזו של להקים בית ולהביא ילדים לעולם? הרי ברור שזהו מעשה שנעשה בניגוד לרצונם. אשמח לתגובות, רועי. נ.ב. אם מישהו היה רוצה להגיב על הנקודה הראשונה שלי, אנא לא לכתוב משהו כמו "אה, כן, תשמע, יש לי חתולה מעוקרת, ואני מסתכל עליה עכשיו, והיא נראית לי ממש שמחה - אז הנה לך".

adva g

New member
אני לא מסכימה איתך,

המלטה היא פעולה אינסטינקטיבית לחלוטין אצל בעלי חיים, ולכן אם החתולה לא תמליט לא תגזל ממנה שמחת חייה, ולמעשה רמת החיים שלה תעלה. אנחנו לא בדיוק בטבע, ולכן זאת תמימות דעת לדבר על התרבות וכו´... כשיש פיצוץ אוכליסין רציני! צריך לחשוב על טובת הגורים העתידים- קשה למצוא בית לגורים, במיוחד אם הם מעורבים, וגם אם בית חם נמצא, יש כל כך הרבה גורים נטושים שמחפשים בית... לכן, אם לרווחת בעלי החיים אתה דואג, הגיוני שתתמוך דווקא בעיקור.

shadowlord

New member
ואני לא מסכים איתך.

המצב הוא לא כזה: "עיקור או גורים", עדיין אפשר לדאוג שהכלבה שלך לא תביא גורים למרות שהיא לא מעוקרת... וסתם ולגרום כזה סבל ומום אצל בע"ח ללא הכרח זה ממש לא "מוסרי" וממש לא נחמד... לחתולה יש את הזכות להיות בעלת היכולת בדיוק כמוך, ולכן אני לא חושב שיש לך ת´זכות לעקר אותה בדיוק כמו שלאמא שלך אין זכות לעקר אותך!

feline9

New member
הפעם אדון הצללים צודק עקרונית

אם אתה מסוגל להיות אחראי מספיק כדי שהיא לא תמליט אז לא צריך לעקר אם זה מפריע לך, למרות שייחומים חוזרים ונשנים (עם או בלי הריונות) יכולים לגרום לדלקת רחם, סרטן רחם ועוד. העיקור נועד למנוע ממנה את הסיכונים הללו, או להפחית את האפשרות שיקרו. אם אתה שואל באיזו זכות, אולי תשאל באיזו זכות אנשים (הרבה אנשים!) זורקים אח"כ את הגורים ממכונית נוסעת, או מטביעים אותם, או באיזו זכות נערים למיניהם תולים גורים עם חוט ברזל רק בגלל שהם יכולים. בעולם נורא כמו שלנו לדעתי זו כבר מזמן לא שאלה מוסרית, אלא יש בעיה שצריך לפתור אותה: 1. ללמד אנשים לקחת אחריות על חיות המחמד שלהם - מניעת התרבות (ע"י עיקור או השגחה), טיפול רפואי, וההבנה שבעל החיים הוא בן משפחה ואי אפשר להחליף אותו כשנוסעים לשבועיים לחו"ל. אם השאלה היא רק עקרונית-מוסרית, אז אני אתכם, בוודאי, אין לנו זכות לעשות עיקורים, המתות, התעללויות, ואין לנו זכות למנוע מהם את הדבר הטבעי ביותר - אבל חשוב להבין שאסור לנו להשאר בפילוסופיה, צריך להבין שאנחנו יצרנו בעיה מוסרית חדשה: נטישות, התעללויות, חיות שמקבצות אוכל ונדרסות בכבישים - ועל זה עלינו לקחת אחריות. איך? זה כבר ויכוח אחר.

adva g

New member
אז ככה:

הדיון הוא האם יש לחתולה להמליט פעם אחת באופן עקרוני. את החתולה שלי (כבר די זקנה, בת 14) לא עיקרנו. מעולם לא חשבנו לתת לה להמליט, אך מעולם לא עלה רעיון העיקור- וחבל! לפני 5 שנים התגלתה אצלה דלקת חמורה ברחם, מה שגרם כמעט למותה- כל זאת היה נמנע אם היינו מעקרים אותה. אינני רואה סיבה מדוע לא למנוע דברים כאלו, מה גם שלפני העיקור החתולה שלי סבלה בזמן היחום לשווא.

lilithmm

New member
תקרא את המצ"ב

http://www.sviva.gov.il/Enviroment/bin/en.jsp?enPage=BlankPage&enDisplay=view&enDispWhat=Zone&enDispWho=aniamls_ikur&enZone=aniamls_ikur&

FiRe N IcE

New member
לאדווה ובכלל

על הודעתך הראשונה: "המלטה היא פעולה אינסטינקטיבית לחלוטין אצל בעלי חיים, ולכן אם החתולה לא תמליט לא תגזל ממנה שמחת חייה". זהו, אולי, המשפט הכי תמוה ומוזר ששמעתי ממישהי שמזדהה ותומכת בזכויות בעלי החיים. פעולה אינסטינקטיבית? מי את שתקבעי? הרי משפט כזה הוא בדיוק מה אומרים המתנגדים לנו - הרי לבעלי חיים אין רגשות, כל החיים שלהם הם "אינסטינקטיביים", אז אפשר לעשות להם מה שרוצים - לעקר, לענות, לאכול אותם - לא אכפת להם. הם כולה אוסף של אינסטינקטים. על הודעתך השנייה: מה שאת אומרת היה אולי נכון אם העיקור היה על מנת למנוע את האפשרות (הסבירה? אני בספק) של הסרטן. אך זוהי לא המטרה - המטרה היא מניעת התרבות, ועל זה אני מדבר. ואת יודעת מה? שמעתי שלפעמים גם לבני אדם יש סרטן הרחם. אז אולי נעקר גם אותך? מה אכפת לך, זה נגד סרטן. וזה גם מאוד אינסטינקטיבי. ואגב, סליחה על ההודעה הכפולה, הייתי לי בעיה במחשב.

feline9

New member
לאש ורוח

לפי מיטב הבנתי, עיקור אצל בני אדם מלווה בתופעות לוואי קשות (אצל נשים לפחות...), ביררתי כי האפשרות עניינה אותי מאוד באופן אישי. החתולים לא חושבים: "איזה כיף הולך להיות לי ילד ואני אטפל בו והוא ילך לצבא ויתחתן" ושטויות מסוג זה. פעולה זו אצל בעלי החיים היא פעולה השרדותית שמטרתה להמשיך את הגנים של אותו פרט. ממליצה לך לקרוא את ´הגן האנוכי´ של דוקינס. גם אצל בני האדם הפעולה היא השרדותית, אך מאחר שאצל בני האדם התפתח מעבר למידה הרצויה אם תשאל אותי, אותו איבר הקרוי מוח, אנו מייחסים ךתהליך הלידה משמעויות מעבר לפיזי, דבר שחתולים לא יודעים בכלל שקיים. בקשר למאמרים בנושא - אשתדל להתעניין בשבילך ואם יהיו לי אפרסם קישור אליהם בפורום. ודרך אגב, זה שמין אחד שונה מהשני (זה לפי אינסטינקט וזה לא) לא נותן עדיין לגיטימציה להפלות אותו לרעה, ולכן אין קשר לאינסטינקטים. חיות לא יתחילו פתאום לדבר ולהסביר לאוכלים אותן איך הן מרגישות.

feline9

New member
לאש ורוח

לפי מיטב הבנתי, עיקור אצל בני אדם מלווה בתופעות לוואי קשות (אצל נשים לפחות...), ביררתי כי האפשרות עניינה אותי מאוד באופן אישי. החתולים לא חושבים: "איזה כיף הולך להיות לי ילד ואני אטפל בו והוא ילך לצבא ויתחתן" ושטויות מסוג זה. פעולה זו אצל בעלי החיים היא פעולה השרדותית שמטרתה להמשיך את הגנים של אותו פרט. ממליצה לך לקרוא את ´הגן האנוכי´ של דוקינס. גם אצל בני האדם הפעולה היא השרדותית, אך מאחר שאצל בני האדם התפתח מעבר למידה הרצויה אם תשאל אותי, אותו איבר הקרוי מוח, אנו מייחסים ךתהליך הלידה משמעויות מעבר לפיזי, דבר שחתולים לא יודעים בכלל שקיים. בקשר למאמרים בנושא - אשתדל להתעניין בשבילך ואם יהיו לי אפרסם קישור אליהם בפורום. ודרך אגב, זה שמין אחד שונה מהשני (זה לפי אינסטינקט וזה לא) לא נותן עדיין לגיטימציה להפלות אותו לרעה, ולכן אין קשר לאינסטינקטים. חיות לא יתחילו פתאום לדבר ולהסביר לאוכלים אותן איך הן מרגישות.

shirilik

New member
אני בעד

באמת זה מה שצריך לעשות אנשים תגיעו לראות כמה גורים זרוקים בכלביות ועמותות!!! זה המון צריך לשלוח במייל לוטרינרים שכל כלבה או כלב לא גזעי יהיה חייב עיקור או סירוס מעבר לזה שזה צריך להיות חוק!!!

למעלה