עיקור וסירוס חתולי רחוב בחיפה

sharpcookie

New member
עיקור וסירוס חתולי רחוב בחיפה

עיריית חיפה הסירה מעצמה אחריות ולא מטפלת בעניין.
לפני שנתיים לקחתי יום חופש ועיקרתי אצל ד"ר ידין ישורון חתולה שעברה לגור בגינה בעלות של 150 ש"ח וגם אירחתי אותה בבית כמה ימים עד שהתאוששה.
אציין שהוא עשה עבודה טובה - החתך של הניתוח היה ממש קטן ולא היו בעיות. החתולה הנ"ל בריאה ושלמה וממשיכה להתגורר בקרבת מקום ולקבל אוכל וליטופים על בסיס יומי.

הבעייה שמאז החתולים האחרים כאן הלכו והתרבו ונכון לעכשיו יש כ10 גורים צעירים ועוד כמה חתולים בוגרים שחיים ברחבי חצרות הבניין, מתוכם 2 חתולות וחתול שהתמקמו באופן קבוע בגינה שלי. התקשרתי שוב לעירייה, אצלם שום דבר לא השתנה, עדיין לא מעקרים. התקשרתי למרפאה של ד"ר ישורון, המחירים שלהם כיום זה 220 לחתולה ו180 לחתול. לצערי הוצאה של יותר מ600 ש"ח לא כולל נסיעות והפסד עבודה פשוט אינה אפשרית בעבורי כרגע. וזה עוד בהנחה שבכלל אצליח לתפוס אותן, כי בניגוד לחתולה הקודמת, החתולות החדשות ממש פראיות ואי אפשר לגעת בהן.

יש משהו אחר שניתן לעשות? איזשהו ארגון שאליו ניתן לפנות?
נראה שהחתולות בינתיים הגיעו לגיל בגרות ולפני כשבועיים היו מרדפים, חיזורים ויללות, אז ייתכן שהן כבר בהתחלה של הריון.

sagme

New member
אין לי ממש איך לעזור מלבד לרטון

אולי לשים חתול מיוחם בחצר של יונה יהב - יעזור לו לקלוט... אטימות לשמה...

ארמורגם

New member
אני חושב שמדובר בפעולה לא חוקית מצד העירייה

הרי משרד החקלאות (למרות השר אורי אריאל) מתקצב את העיריות והראשויות המקומיות עבור עיקורים וסירוסים של חתולי רחוב. אם העיריה משתמשת בתקציב הזה למטרות אחרות, לדעתי מדובר בפעולה לא חוקית.
&nbsp
קריאה נוספת בנושא:
http://petlaw.co.il/article_03.html

ארמורגם

New member
עיקורים ב-150 ש"ח בחודש מארס בתנו לחיות לחיות

לידיעה

אמנם מדובר בכלבים אך אני מאמין שזה תקף גם לחתולים.

yaelofer

New member
יש ממש בימים אלה מבצע של העיריה אבל סודי

בימים אלה ממש מעקרים המון חתולים בחינם אל דר' סנפיר. מי שלוכדת את החתולים זו קרן הלוכדת שמקבלת על כך משכורת מאגודת חובבי החתולים. מיצאי את מספר הטלפון שלה באתר האגודה ודברי איתה. ייתכן שמעקרים גם אצל דר' סיגל ריטן.
אני אישית מאד מסתייגת מדר' סנפיר ומשתדלת להימנע מלהגיע אליו למרפאה במיוחד לניתוחים אבל לשיקולך.

yaelofer

New member
יש מבצע עיקור בחיפה. קרן הביאה לאחרונה הרבה חתולים לעיקור

במסגרת המבצע.
אני שמעתי עליו ממישהי שאני מכירה ושגם מכירה את קרן. אותה מישהי גם עוזרת בלכידות של חתולים למבצעים כאלה והיא גם הביאה לאחרונה כמה חתולות לעיקור. יש עמותה נוספת שעשתה לאחרונה מבצע עיקורים , כנראה שעדיין עושה כי הם לא מעקרים בקצב שהם רצו (הם עובדים עם וטרינר אחד שלא עובד הרבה שעות בשבוע).
שולחת לך מסר.

למעלה