עיקור זמני לחתולה

מיכל202

New member
עיקור זמני לחתולה

שלום,
לפני שבועיים לקחתי חתולה. אני לא רוצה לעקר אותה מסיבה הלכתית. שמעתי שיש אפשרות לעיקור וסירוס זמני ע"י זריקות הורמונליות. אשמח לקבל מידע או הפניה למידע בעניין, כמו מה הסכנות? במה זה מועיל? האם זה רק מונע הריון או שזה גם מונע ייחום? הבנתי שיש שתי שיתות, במה הן שונות?

כמו כן אשמח לקבל המלצה לוטרינר שמבצע את הפרוצדורה הזאת, עדיף באיזור פתח תקוה.

תודה

דוגי קט

New member
לפי מה שידוע לי...

הזריקה הזאת מונעת יחום
ויכולה להמליץ בשבילך על הוטרינרית שלי בפתח תיקווה
טלי שטיין עדיף שתיצור איתם קשר קודם כדיי לברר אם באמת עושים את הזריקות האלה אצלהם
050-2772773

(ללא נושא)

קודם כל רציתי להגיד לך שאין כל מניעה הלכתית לבצע עיקור בחתולה. כבר לפני שנים לא מעטות הרב לאו פסק שעיקור חתולות אינו מנוגד להלכה מאחר שאינו גורם לצער בעלי חיים, לתת לחתולה להתייחם ולמנוע ממנה את פעולת הרביה לטענתו זה צער בעלי חיים.
אבל בהתייחס לשאלתך, זריקות הורמונליות למניעת יחום גורמות ללא ספק להופעה מוגברת של דלקות ברחם, ציסטות בשחלות ושל גידולים סרטניים ברקמת השד ולכן אין לתת אותן.
עיצת האחיתופל של דוגיקט אינה במקומה מאחר וכבר שנים רבות לא נהוג לתת זריקות הורמונליות מסוג פרוגסטינים לכלבות ולחתולות בגלל סרטן השד ורופאים שעדיין עושים זאת חוטאים ברשלנות מקצועית.
קיימות זריקות ורמונליות רבות וכולן מאד לא בטוחות לשימוש בחתולות.
האופציה היחידה שקיימת והיא יחסית בטוחה היא להשתמש בשתל שנקרא סופרהלורין או דוסלרלין, הוא גורם ליחום אחד ואח"כ מדכא יחום לכ 12 חדשים.
בברכה
דר שרון רגב
מנההל הפורום.

מיכל202

New member
ראשית כל, תודה על התשובה

לגבי הסכנה בזריקות, האם גם מתן זריקה חד פעמית כזאת מעלה סכנה ממשית לחתולה או שמדובר בנזק מצטבר? אם אוכל לתת לה זריקה אחת כזאת אוכל לפחות לקבל חצי שנה של שקט עד שאברר את העניין ההלכתי.

מהאופציה הבטוחה שאתה רשמת הבנתי ששקט לא יהיה לי כי כן יהיה ייחום אחד והיא כן תסבול או שלחילופין כן יהיו גורים.

לגבי מה שאמרת על כך שהרב לאו התיר. חיפשתי באינטרנט היתר של הרב לאו. מה שמצאתי הוא הדף הזה:
http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=70754
לפי האמור שם, הרב לאו אומר שאכן ניתן לעקר חתולה בתנאים מיוחדים, אך אם ניתן לעשות זאת ע"י תרופה זה עדיף. התשובה אינה מובאת במקורה. תשובה זו מופיעה בהרבה מקומות ברחבי האינטרנט ולא הצלחתי למצוא את המקור.
האם לך יש נוסח של אותו היתר של הרב שדיברת עליו?

Yukita

Active member
מנהל
אפשר לקרוא מעט יותר על הנושא ההלכתי

באתר "חיי כלב" - אמנם האתר מדבר על כלבים, אבל כמובן שהנושא של עיקור וסירוס משותף הן לכלבים והן לחתולים, וגם הפתרונות ההלכתיים זהים.
&nbsp
הדף הזה באתר מציג מאמר "גידול כלב בראי ההלכה היהודית":
&nbsp
http://www.dogslife.org.il/3432-2/3741-2/
&nbsp
אם תרדו למטה בדף, תגיעו לחלק עם הכותרת "עיקור וסרוס". מובאות שם עמדות של רבנים שונים. מוצעת גם הדרך המעשית לביצוע עיקור וסירוס באופן המתאים להלכה (למעשה נוקטים באותה גישה כמו במכירת חמץ).
&nbsp
באשר לענייני נזק מזריקות, צריך להבין - זריקות נגד ייחום מעלות מאוד מאוד מאוד את הסיכון לסרטן. בערך ב80% על פי מחקרים שבוצעו בכלבות. על השאלה "כמה זריקות צריך כדי שזה יקרה" קשה לענות. כשדנים בקבוצות, מדברים במונחים של סבירות סטטיסטית. כאשר יורדים לרמת הפרט, היכולת לתת תשובה מדויקת יורד.

למעלה