עיקור / סירוס

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
עיקור / סירוס

עיקור כלבה 1. האם מותר לעקר כלבה לפי ההלכה? 2. במידה והתשובה לשאלה מס' 1 הינה שאסור, האם מותר לתת לה זריקות/גלולות/קשירת חצוצרות או לבצע כל דבר אחר למניעת הריון, שהינו דבר לא קבוע והפיך, ובהחלט ניתן לתיקון והחזרת המצב לקדמותו? 3. האם אפשר לעקר כלבה משום צער בעלי חיים: על מנת שלבסוף גוריה לא יומתו או "יתגלגלו" ברחובות ויסבלו מצער? 4. אם מעקרים כלבה תוך כדי הרדמה, הרי שבכך אין צער בעלי חיים – האם הדבר אפשרי בדרך הנ"ל? 5. האם מותר ליהודי לבקש מגוי לעקר את כלבתו, שהרי האיסור חל על היהודי ולא על גוי? סירוס כלב 1. האם מותר לסרס כלב לפי ההלכה? 2. אם הסירוס מונע מהכלב להיות תוקפני כלפי כלבים אחרים ובכך מונע תגרות בין כלבים, משמע מונע צער בעלי חיים – האם במקרה כזה מותר לסרס כלב? 3. סירוס כלב טוב לו מבחינה בריאותית (מונע סרטן האשכים, דלקת בפרוסטטה, גידולים מדממים), האם אין מחובת היהודי שמצווה להיות רחום כלפי בע"ח (לא תחסום שור בדישו) לדאוג לכך שהכלב לא יסבול מבעיות רפואיות בעתיד ולכן יש לסרסו?

יוסי ר1

Active member
עיקור וסירוס

לשואל שלום. התשובה לשאלתך טמונה בגוף שאלתך - האם מותר... לפי ההלך. כדי לקבל תשובה קונקרטית, פנה לפורום שעוסק בהלכה - לשאול את הרב או תורה שבעל פה. על פי התורה יש איסור סירוס, ראה למשל בויקרא כ'ב "ומעוך וכתות ונתוק וכרות לא תקריבו לד' ובארצכם לא תעשו". האיסור שם אינו מותנה בשיקולים שהבאת. אבל כיצד מישמים זאת הילכתית, יש לברר כל מיקרה לגופו אצל רב הבקיא בכך. תרשה לי לחלוק (זו דעתי האישית) על הפרשנות שאתה נותן לסירוס כצער בעלי חיים. לטעון שסירוס גורם להם להיות רגועים, פחות תוקפנים, זה כמו הקריאה לבצע לובוטומיה (קריטת האונה הקידמית) בכל עבריין, ומתן רטלין לכל ילד שובב. הבעיה היא למנוע ממישהו לנהוג באלימות, בלי להטיל בו מום. מניעת סרטן עתידי היא טירוץ כלוש. הרי לא תציע לכרות חזה לנשים כדי למנוע סרטן חזה? נכון שהיום גופים כמו צער בעלי חיים מכניסים עיקור כשיגרה בכל בעל חיים שעובר תחת ידם, אבל זה בגלל "פיצוץ האוכלוסין", ואינו צער בעלי חיים אמיתי.

פלגיה

New member
אמנם לא פורום הלכתי

אבל למיטב ידיעתי יש הבדל בין עיקור לבין סירוס. בכל אופן כדי לדעת דעה הלכתית יש לשאול רב פוסק הלכה. הנימוק של "צער בעלי חיים" אינו תופס במקרה הזה.

tombenarye1234

New member
סבורני שקיצור שולחן ערוך

אוסר סרוס, ואף הוא אומר שמי שמסרס את חייתו, דינו לקבל מלקות... אני אחפש את זה...

tombenarye1234

New member
אני כמובן ממליץ לא ללכת על פי

השולחן ערוך, וללכת לפי המוסר וכן לעקר/לסרס את החיה...על מנת למנוע צער בע"ח גדול יותר

למעלה