עיריות בישראל B-)

selka

New member
עיריות בישראל B-)

תפקיד העיריה. זה למעשה תחליף של ועד בית. אולם לאחרונה אנו רואים שפקדי העיריות מצאו את מקום העבודה לחלב כספים מהציבור, ולא לתת שום תמורה. אנו האזרחים חיים באספניה, ונותנים לאוכלי חינם משכורות אתק ומקבלים שירותים ברמה שלא תבייש שום מדינה בעולם השלישי. אשמח לקבל תגובות; יש מה לעשות. B-)

תשלומים עקיפים לשרות הציבורי

בשרות הציבורי (זה קורה גם למונופולים) הרבה פעמים עולה השאלה האם המטרה שלהם והקיום שלהם הוא כדי לתת לנו שרות או שאנחנו רק מטרידים אותם. אם המשכורת שלהם היתה תלויה בשרות שהם נותנים, המצב היה אחרת. בקיצור, מה יש לעשות, לפנות למבקר המדינה? אגב, בנושא הזה למועצה לצרכנות תהיה בעיה לסייע (היא גם גוף מתוקצב) דוגמאות לשרות גרוע: שעות פתיחה שנוחות רק למובטלים תורים שאפילו מובטלים יתייאשו לחכות בהם אין מענה בטלפון תנאי המתנה לא נאותים (בעמידה, ללא מזגן, ...) אין אפשרות לשלם בצ`קים, כרטיסי אשראי. וכמובן מיסים גבוהים (מס הכנסה, ארנונה, מס רכישה, מס שבח, מע``מ ...) אגב, ניכר שיפור בשירותים הציבוריים!!

selka

New member
B-) הגבירים

הצדק עמך. אם נוכל לקבל יותר תגובות, יותר אנשים יצטרפו למעגל, נוכל במשך הזמן לארגן קבוצה שיהיה לה זכות דיבור. לא מבקר המדינה, ושם פעיל ברשות הציבורית יהיה מוכן ללכת נגד עצמו, אני תקוה שיבואו עוד רבים כמוך, ושלא רק יחשבו, אלא גם יפעלו נגד אוכלי כספי הציבור. B-)

kathy

New member
נכון!!

הבעייה האמיתית היא שיש הרבה אנשים שלא מודעים לעובדה שמגיע להם שירות. המון אנשים מעדיפים לשתוק על עוולות של ממש כי ``לא נעים``. זאת הבעיה האמיתית. אם הציבור בישראל (כמו בארה``ב ובהרבה מקומות באירופה) לא היה מסכים שיתייחסו אליו ככה, סביר להניח שהשירות היה משתפר (וגם רמת המחירים בענפים מסויימים)

selka

New member
שירות B-)

אני מסכים עם כל מה שכתבת. אם יהיו יותר תגובות, ניתו יהיה לארגן קבוצה של אנשים, שנוכל לשבת ביחד, ולנסות לקדם את הנושא. לדעתי הנושא לא מטופל. אפשר אפילו להגדירו מוזנח. B-)

selka

New member
שירות B-)

אני מסכים עם כל מה שכתבת. אם יהיו יותר תגובות, ניתו יהיה לארגן קבוצה של אנשים, שנוכל לשבת ביחד, ולנסות לקדם את הנושא. לדעתי הנושא לא מטופל. אפשר אפילו להגדירו מוזנח. B-)

odedg

New member
ארנונה

אוי כמה אתם צודקים, אבל לדעתי הבעיות הרבה יותר כבדות, מהותיות והמלחמה נראית כמעט אבודה. העיריה או הרשות המקומית היא המדינה בזעיר אנפין, כי ההשואה לועד הבית בעייתית, כי הוא גוף חוקי למחצה, רק לכמה דברים, והרבה יותר קל לבקרו ו/או להחליפו אם הוא לא מוצלח.

kathy

New member
ומה תאמר על משטרת ישראל?

מסכימה עם כל מילה. ומה תאמר על משטרת ישראל?? כן, אותו גוף שמזמן עסוק בגביית דוחות במקום לשמור על הבטחון האישי והרכוש של האזרחים. ואני לא מדברת על פיגועים וכו` אלא על הדברים הקטנים המבדילים מדינת אנארכיה ממדינה מערבית מתפקדת. לדוגמה, כבר שנים שאף אחד במשטרה לא מנסה אפילו לחפש מכוניות גנובות. גנבו לך את האוטו? זבש``ך! אני כבר לא מדברת על פענוח פשעים - בהרבה מקרים כשמדווחים על פענוח רצח, מסתבר שהמשטרה עלתה על הרוצח במקרה. אני לא אומרת, יש יחידות במשטרה שמתפקדות ואף עושות עבודת קודש אבל יש יותר מדי יחידות שלא. (אגב - אחותי קצינה במשטרה)

odedg

New member
הבעיה ודוגמאות

לדעתי הבעיה היא שאנו כאזרחים משלמים לרשויות ברמות השונות על מנת לקיים מנגנון שאמור לתת לנו את השירותים שאנו צריכים. אלה המיסים שאנו משלמים למדינה, לעיריות וכו`. בתמורה מקבלים מים, חשמל, בטחון וחינוך, למשל. הבעיה שהמנגנון נהיה גולם ענק שצורך לעצמו ולמקורביו את מרבית המשאבים, ולכן צריך לחייב את האזרחים לשלם (בעצם- פעם נוספת)על מה שהיו צריכים לתת, ולא נותנים בטענה שאין תקציב. כך נולד החינוך האפור, הרפואה הפרטית, תשלומי ביטוח משלים, משטרות פרטיות שומרי ראש וכו, תחשבו על זה!

למעלה