עיריית רעננה מעכבת תוכנית להקמת 1,300 דירות

עיריית רעננה מעכבת תוכנית להקמת 1,300 דירות

עמותה שבבעלותה המוסד החינוכי כפר בתיה שבמערב העיר, יוזמת תוכנית הכוללת דיור בר-השגה, אך לא זוכה לשיתוף פעולה מהעירייה ■ העירייה: "לפני אישור תוכנית המתאר הכוללת לעיר אין מקום לדיון בתוכניות נקודתיות".

===
אני אמנם לא מכיר את פרטי התוכנית, ואין לי כל קשר לרעננה, אבל בהתחשב במיקומה (צמוד לפארק רעננה) ובתשריט שצורף לכתבה, נראה לי שהתוכנית אינה משרתת את האינטרס הציבורי.

האינטרס הציבורי במקרה זה, ובהנחה שיש הצדקה להעברת מוסד כפר בתיה למקום אחר, הוא להצמיד את השטחים הפתוחים של התוכנית לפארק רעננה ולהגדיל אותו. היום גבולות הפארק כוללים מספר "פינות" כתוצאה מהתאמת גבול הפארק לגבול המוסד החינוכי, וכתוצאה הפארק צר במיוחד. יישור הפינות, גם במחיר אפשרי של הצמדת מגדלי מגורים לדופן הפארק, יכול להוסיף לציבור עוד עשרות דונמים באזור דל בריאות ירוקות.

כמו כן, כדאי לחשוב על שימוש במתקני הספורט הקיימים של כפר בתיה וסיפוחם גם כן לפארק רעננה בלי צורך לבנות מתקנים חדשים לשירות הציבור במקום אחר.

לא מסכים

1. איך האזור דל בריאות ירוקות אם כבר קיים פארק של 200 דונם? הצורה הגיאומטרית של הפארק אינה ממש רלוונטית. האם עשית בדיקה ומצאת שהפארק קטן מכדי להכיל את הביקוש?

2. העמותה מוכנה להעתקת המבנים, אבל נראה לך שהם יעשו את זה בתמורה לשינוי ייעוד לפארק?? מה ייצא להם מזה? ריאות ירוקות זה טוב ויפה אבל אי אפשר להיות מנותק מהמציאות, אם כי יכול להיות שתיתכן פשרה שחלק קטן משטחי הכפר יסופח לפארק ושאר הקרקע למגורים.

3. אפרופו אינטרס ציבורי, האם הספקת דיור לזו"צ באזור המרכז אינו אינטרס ציבורי?

4. מהכתבה אפשר להבין בין השורות מדוע עיריית רעננה מתנגדת. יכול מאוד להיות שהיא לא מתנגדת למהות התכנית, אלא לעובדה שהעמותה "עקפה" אותה ושלחה התכנית ישירות לוועדה המחוזית. עניינים של אגו שמוכרים לי היטב.

תגובות

א. 200 דונם לפארק זה לא מספיק, במיוחד לא אם הולכים להתווסף אלפי תושבים חדשים במרחק הליכה מיידי מהפארק, ועשרות אלפים במרחק נסיעה של 15 דקות. בגדול אוכלוסיית היעד כוללת את כל תושבי רעננה והרצליה (סדר גודל של כ- 160 אלף תושבים כיום), לרשותם עומדים פחות מ- 400 דונם של פארקים עירוניים אינטנסיביים (שטח הבאסה בפארק הרצליה הוא בפועל שמורת טבע ולא פארק אינטנסיבי).

ב. אני לא מדבר על הפיכת כל שטח כפר בתיה לפארק. אם השטח הקיים של המוסד הוא כ- 200 דונם, אז העברתם של כ- 50 דונם להרחבת הפארק תוך כדי יצירת עומק לפארק, תתרום משמעותית לכלל האוכלוסייה. אל תשכח שיש כיום בפארק שימושים שלא חיים טוב עם שכונות מגורים צמודות (אמפיתיאטרון עם מופעים, פינת חי הצמודה לגדרות כפר בתיה).

ג. ברור שזהו אינטרס ציבורי, אך את הקצאת השטח לזוגות צעירים צריך לבחון בראייה כלל-עירונית. זה השטח היחיד שמאפשר הרחבה רציפה של פארק רעננה (להבדיל מהרחבה ממערב לדרך הפארק, תוך הפיכת הדרך לחיץ בין חלקי הפארק).

למעלה