עיריית ת"א חוסמת לכם את הים / TheMarker

asaf2000

New member
עיריית ת"א חוסמת לכם את הים / TheMarker

בכוונת העירייה לאפשר בניית 11 מגדלים, בניגוד לתוכנית המתאר הארצי. 1,800 יחידות הדיור בחוף ייצרו חומת בטון בין העיר לים. עיריית תל אביב מקדמת 11 תוכניות בנייה הכוללות כ-1,800 יחידות דיור במגדלי יוקרה לאורך רצועת החוף. אם התוכניות ימומשו, הים יופרד מהתושבים באמצעות שורה רצופה של בניינים רבי קומות שימנעו זרימת אוויר לעיר. מעבר לבעייתיות החברתית והאסתטית של מדיניות הבנייה העירונית, התוכניות למגורים קודמו בשנים האחרונות, למרות שתוכנית המתאר הארצית לחופים אסרה על בנייה למגורים במרבית השטחים לאורך החופים המרכזיים בתל אביב. בעיריית ת"א הסבירו, כי "תחום התיירות בארץ סובל מתנודתיות כתוצאה מהמצב הביטחוני. שילוב של מגורים ומלונאות מייצר ודאות ארוכת טווח". הבנייה מתוכננת בעיקר במגרשים שנותרו פתוחים לאורך רצועת החוף או במקום מבנים ישנים. מבחינה אורבנית, התכנון המאסיווי של יחידות הדיור מהווה שינוי כיוון, שכן במשך שנים הביקושים בסביבה החופית היו בעיקר למלונאות. 11 התוכניות טרם מומשו. חמש מהן אושרו סופית על ידי מוסדות התכנון של העירייה ומשרד הפנים, ושש נמצאות בהליכי אישור מתקדמים. כל התוכניות קודמו בשש השנים האחרונות שבהן מכהן רון חולדאי כראש העיר. ועדת המשנה לתכנון ובנייה של העירייה, המורכבת מ-11 חברי מועצת העיר, תומכת בבנייה למגורים באזור החוף ולפני כשלוש שנים היא אף עיגנה את עמדתה במסמך מדיניות רשמי. לציבור אין זכות דיבור, במרבית התוכניות מתוכננות הדירות במגדלי יוקרה שיוקמו בקו הבינוי הראשון במערב העיר, בצמוד וממזרח לטיילת הרברט סמואל, לאורך רצועת החוף המרכזית של העיר, המשתרעת מנמל תל אביב ועד מנשייה. הפרויקטים מתוכננים במרחק של עשרות מטרים בלבד מקו המים. בחלק מהתוכניות משולבת בנייה למגורים עם מלונאות, ביחס דומה (כ-50% לכל סוג שימוש). התוכניות קודמו תוך "דילוג" על מטרותיה המרכזיות של תוכנית המתאר מ-1983, שהתירה בנייה למלונאות ונופש בלבד במרבית רצועת החוף המרכזית בתל אביב. מטרת התוכנית הארצית היתה להבטיח שבסמוך לים יהיו רק שימושים הדורשים את קרבתו ולהבטיח את שמירת הייעוד הציבורי של חופי הים וסביבתם. חמישה מהפרויקטים אושרו בכל זאת בעקבות הקלות (פטורים) שאישר משרד הפנים תוך ויתור על המגבלות שהטילה התוכנית הארצית, וארבעה עדיין מחויבים בקבלת פטור כזה. נראה, כי שני הפרויקטים הנותרים אינם מחויבים בפטור. משרד הפנים, מסתבר, רואה עין בעין עם העירייה את השימושים למגורים ברצועת החוף התל אביבית, ומוסדות התכנון שלו (בהם הוועדה המחוזית והמועצה הארצית לתכנון ובנייה) סיפקו בשנים האחרונות אישורים שונים לקידום חלק ניכר מהתוכניות האמורות. העירייה ומשרד הפנים אף פועלים בימים אלה לאישור תיקון לתוכנית הארצית כך שיתאפשר לבנות בשטחים מוגנים בנייני מגורים ומלונות. ההליך בו מבוצע התיקון, מסתבר, כלל לא מאפשר לציבור להתנגד לו. במידה שהתיקון יאושר - ישוחררו היזמים גם מבקשת הפטורים לבנייה למגורים ברצועת החוף המרכזית. המשך הכתבה בפורום רוטר.נט

G riffin

New member
מה זה הבכינות הזאת.............

נמאס מכל האנשים חסרי החיים האלה שחיבים להתלונן על כל דבר. "חומה" , למה לא גדר הפרדה . הם לא יודעים , שבניה לגובה אומרת שיש פחות צפיפות על הקרקע , ואז נשאר יותר מקום לגנים ופרקים כמו צמרת . החומה הזאת ממש מזוויעה , אי אפשר בכלל לנשום .

Yowiee717

New member
../images/Emo45.gif אני בעד הבנייה!

אני ממש לא מבין את אותם האנשים שקופצים בכל פעם שרוצים לבנות משהו ולפתח את המדינה. כל מבנה שהוא מעל 6 קומות אנשים מתנגדים, ואני ממש לא מבין אותם. מדובר במגדלים, משהו שיש רווח אחד בין השני - דבר שיאפשר לרוח ולנוף להציץ ולהגיע לעוד חלקים בעיר ולא יפריע לדבר. עוד משהו חשוב (!) הוא שהמגדלים יבנו בצד דרומי וזה הצד הכי גרוע שיש לעיר הזאת מבחינת אקלים, לכן זה ממש טוב. עוד משהו: אנשים קופצים נגד ביניים של 16 קומות בערך, מה נסגר איתכם?! בחו"ל, שם בונים מדיי יום מגדלים "אמיתיים" כ-100 קומות, אנשים לא מתנגדים כמו פה. זה נחשב לביניין נמוך בסטנדרטים עולמיים! לסיכום: אני בעד! חבל שלא יותר גבוה, אבל זה עדיף מכלום. מקווה שכל המגדים יאושרו ויצאו לפועל!

AdonAsda

New member
איזה שטויות

יש כרגע 5 מגדלים מגדלים מעל ל100 קומות לא כולל את מגדלי התאמים ז"ל שבהם היו 110.

Yowiee717

New member
ברור לך ש..

זה היה בהגזמה! אבל 16 קומות זה לא ממש גבוה...

תוכון1

New member
"לפתח את המדינה", אהבתי

לבנות עוד ועוד דירות יוקרה לאורך שפת הים שאוכלוסייה עשירה היא האוכלוסייה היחידה שתוכל לגור בהן, נקרא מבחינתך "לפתח את המדינה"? רבי קומות לאורך קו החוף זה אסון - חוסמים את הבריזה, יוצרים חומה שמסתירה את הים ולא לדבר על מצוקת החנייה ועומסי התחבורה שהולכים להיות באיזור במידה ותוכניות לבניית מגדלים כאלו ימומשו. כשהתוכנית לא נוגעת לך, ולך לא הולכים להקים מול הבית רב קומות שיצור צל על הסביבה ויסתיר את הנוף זה נוח להיות בעד התוכנית, הרי מה אכפת לך? יהיה אפשר לצלם עוד כמה מגדלים וזה יוסיף לקו הרקיע של העיר, כמה נפלא. אני משוכנע שאם אתה היית במקום התושבים שגרים באיזור היית חושב בדיוק אותו דבר ומתנגד לתוכנית הזאת נחרצות. דבר נוסף - כל זאת בלי להזכיר שהתוכנית הזאת מנוגדת לגמרי לחוק החופים שאושר לפני מספר שונים ואוסר על בנייה כל כך צמודה לקו החוף.

fireman

New member
פששש אתה וג'י ריפין יכולים לפתוח חברת הנדסה

עם הגיגי החוכמה שלכם. כל ההבנה הסביבתית שלכם מסתכמת בלראות גוש בטון צומח לגובה בלי לחשוב 4 שניות קדימה. מה שבתל אביב מייצרים זה נוף לעשירים, מוכרים את החופים לכל המרבה במחיר. אתם חושבים שבניה לגובה על קו החוף היא נכונה מבחינה סביבתית? הדבר יגרום לעצירת הרוחות ובאופן ישיר להגדלת החומרה של זיהום האויר בכל אזור גוש דן.... אבל אתם חכמים, אתם יודעים הכל "בניין גבוה חוסך שטח!" "יש רווח בין הבניינים" "זה יעצור את הריח של הערבים מיפו בצד הדרומי" . תמכרו גם את הים ותבנו עליו וזהו, רק זה נשאר. זה לא נורא שאתה לא מבין, אולי עם הזמן תלמד דבר או שניים.

tamir1991

New member
כל מגדל שבבנייה אתה מתנגד לו

אז מה אתה עושה בפורום הזה? לך תעשה הפגנות

fireman

New member
אתה יכול להצטרך אליהם כשותף

גם כן..... אני לא מתנגד לשום מגדל....מבחינתי יכולים לבנות 4 בניינים של 40 קומות מסביב לבית שלך במרחק של מטר וחצי. אני מתנגד לחוסר ההבנה שלכם בעניינים שהם קצת יותר מ"וואווו! בונים כאן 40 קומות!" זאת הבעיה שמקיימים דיון (סליחה, מנסים לקיים דיון) בעניינים רציניים עם ילדים בגיל 15. הבעיה שלך שאתה לא רואה שום דבר מעבר לזה שזה 15 מגדלים של 40 קומות. סתם עוד אובייקט לצילום. כשתגדל תבין.

petpatrol2

New member
איזה טמטום

מה, ואם יש רק ביינים של 4 קומות, רואים את הים??? לא! הים הוא למטה, לא בזווית של 50 מעלות מהקרקע. תעשו לי טובה

למעלה