עיריית ת"א עיקלה לי את הרכב!!!

JENESIS

New member
עיריית ת"א עיקלה לי את הרכב!!!

לפני זמן מה, קיבלתי את חידוש רשיון הרכב לביתי, כאשר עיינתי בו הבחנתי כי הרכב מעוקל. ניגשתי למשרד הרישוי ושם הוברר לי כי הרכב עוקל ע"י עיריית ת"א בגין חובות חניה. התקשרתי למחלקת החניה בעירייה והוברר לי כי יש לי חובות חניה משנת 1994/1995 שהקרן היא ע"ס 2700 ש"ח וזה תפח ל 20,000 ש"ח(רצוי לציין כי הדוחות הם מזמן שירותי בקריה).ביקשתי לשלם סכום הגיוני כ-5,000 ש"ח והם לא הסכימו.מה עושים??? האם אין חוק התיישנות על החוב? האם יש טעם להילחם עם העירייה? אני חושב לפנות לעו"ד, התוכל להמליץ לי על עו"ד שמתמחה בנושא? אשמח לתגובה, בתודה מראש.

a_goa

New member
עיריית ת"א כזאת חוצפנית!!!

זה לא יאומן איזה טרור הם עושים לושבים לא נמאס להם??? בכלל,כל המדינה הזאת היא עול אחד גדול...רק רוצים כסף. גם פה בהרצליה העירייה מחלקת דוחות חופשי....רק בחודש האחרון קיבלתי 2 דוחות. אני לא משלם אותם גם אם יתפוצץ העולם.... אבי

תגובה

מצ"ב כתבה שפוסמה בעיתון גלובס ע"י עו"דנחום אורן ממשרד עו"ד שיין הנטר לא למהר לחגוג קרוב ל-2 מיליון אזרחים נותרו חייבים מיליארדי ש´ לקופת המדינה בגין קנסות שונים, אשר הטיפול בגבייתם הוזנח עם השנים עו"ד נחום אורן 13/1/2002 קרוב ל-2 מיליון אזרחים נותרו חייבים מיליארדי ש´ לקופת המדינה בגין קנסות שונים, אשר הטיפול בגבייתם הוזנח עם השנים. כדי להיפטר ממצב זה, חושבו מחדש כל הדוחו"ת הישנים, ובוטלו בהם רוב התוספות, וניתנת לאזרחי המדינה "תקופת חסד" לסילוק חובותיהם עד לחודש אפריל. לאחר פירסום דבר המבצע באמצעי תקשורת, קמו רבים וטענו כי הרשויות גובות שלא כדין קנסות שהתיישנו. הגדילו לעשות מספר עורכי דין אשר יעצו לציבור לא לשלם קנסות שגילם מעל שלוש שנים, כיוון שלדבריהם קנסות כאלו נגבים שלא כחוק. מטרת המאמר הנה להבהיר באילו תנאים מתיישנים דו"חות חניה. יש להזהיר את הקוראים כי אין להסתמך על עצתם של כאלו ואחרים באמצעי התקשורת, ויש להתחשב בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה. פסק הדין שינחה אותנו להלן, הינו בג"צ 1618/97 סצ´י נ´ עירית ת"א, אשר פורסם בפ"ד נ"ב (2), עמ´ 542. רוב דו"חות החניה נחשבים כעבירות ברירת משפט, בהן על הנאשם לשלם קנס, אולם הוא יכול לבחור להישפט במקום תשלום הקנס. התיישנות עבירה חלה כאשר חלף פרק זמן מסויים מאז בוצעה עבירה, ובאותו פרק זמן לא בוצע דבר בגינה ע"י הרשויות. בתום אותו פרק זמן, א"א להעמיד אדם לדין על עבירה שביצע. ישנה גם התיישנות עונש. כלומר, הודעת תשלום קנס דינה ככתב אישום פלילי, ולמקבלה ניתנת הזדמנות לשלם או לבקש להישפט. אם לא בחר להישפט, הריהו כמי שנגזר עונשו. מעתה, אם חלף פרק זמן מסויים, והרשויות לא עשו לביצוע העונש, לאחר מכן לא יוכלו שוב לגבות מהעבריין את הקנס. על כן, אם קנס התיישן והעבריין שילמו בטעות, הוא זכאי לקבל החזר מלא. הכלל הוא שעבירת קנס מתיישנת לאחר שנה אחת, והעונש עליה מתיישן לאחר שלוש שנים. לגבי עבירות ברירת קנס או ברירת משפט, לא ניתן לשלוח הודעת תשלום קנס או להגיש כתב אישום אם עברה יותר משנה מאז בוצעה העבירה. בד"כ נהוג ע"י פקחי חניה או שוטרים, להצמיד לשימשת הרכב הודעת תשלום קנס. תקנה 41 לתקנות סדר הדין הפלילי מתירה דרך כזו למסירת ההודעה. אולם התקנות מוסיפות, כי אם לא שולם הקנס במועד שנקבע לכך, תישלח לבעל הרכב הרשום הודעת תשלום קנס חדשה. תקנה 44א´ לאותן תקנות קובעת, כי אם נשלחה הודעת תשלום קנס או הזמנה למשפט בדואר רשום, רואים אותה כאילו הומצאה לנמען, תוך חמישה עשר ימים, אף אם אין חתימה על אישור מסירה, אלא אם הוכיח הנמען, שלא קיבל את המסמך מסיבות שאינן תלויות בו. כלומר, לרשות המקומית מספיק להוכיח ששלחה הודעה בדואר רשום בתוך שנה מיום ביצוע העבירה כדי שזו לא תתיישן. מי שקיבל דרישת תשלום על דו"ח חניה ישן, זכאי, לעניות דעת הכותב, לקבל הוכחה מהרשות, שאכן נשלחו אליו הודעות תשלום קנס בדואר רשום, לכתובתו הרשומה במשרד הפנים. אם נשלחה הודעת תשלום קנס, והאדם לא שילם את הקנס, אך גם לא בחר להישפט, רואים כאילו מתחילה תקופת העונש המחכה לביצוע. אם הרשות לא שלחה הודעות תשלום קנס נוספות לכתובתו של האדם (בדואר רשום לפי אותם כללים שפורטו לעיל), או לחילופין, לא נקטה כנגד האדם בפעולות גביה כלשהן, במשך 3 שנים, מתיישן הקנס, ואין זה חוקי לגבות אותו לאחר מכן. המשתמע מכל האמור הוא, שאם הרשות פעלה כדין, ושלחה הודעות תשלום קנס כשבין אחת לשניה מפרידה תקופה של פחות משלוש שנים, והרשות אכן שמרה הוכחות על אותם מישלוחים, הקנס לא מתיישן לעולם. משיחות עם רבים שלא שילמו את דוחו"ת החניה שלהם, למד הכותב שבחלק נכבד מהמקרים לא יחולו כללי ההתיישנות. שכן, מדובר באנשים שהחליפו כתובת ולכן לא קיבלו הודעות תשלום קנס או אנשים ששכחו לשלם. אולם, אם הרשות לא השכילה לשמור אישורי דואר רשום, או שטעתה בתאריכי המישלוח, או בכתובת הנמען, זכאים גם אלה ליהנות מההפקר ותעמוד לזכותם התיישנות העבירה או הקנס, בהתאם לנסיבות. קיצורם של דברים, בכל מקרה מומלץ לבדוק מה יש לרשות, וכדאי מאוד להתייעץ עם עורך דין לפני החלטה האם לשלם קנס מסויים. ההכללה בדבר אי חוקיות קנסות בני שלוש שנים הינה מסוכנת. החלטה לא לשלם קנס כזה, עלולה לעלות למבצע העבירה בסכומים גבוהים בהרבה מהקנס עצמו.

למעלה