עירסול

shalhevet2

New member
עירסול

מדוע ממליצים על תנוחת הערסול בגיל צעיר? מהם הערכים המוספים מתנוחה זו? (מלבד הקשר הרגשי) תודה על התשובה

יתרונות הערסול

שלום shalhevet2, מלבד העובדה שהערסול מחקה את תנועת העובר בהיותו ברחם ובכך תורם לרגיעה... 1) הערסול מאפשר קירוב של הידיים לקו האמצע. 2) הערסול ממחיש ומעלה את מודעות התינוק לגופו. 3) העלאת מודעות קדמית 4) מתיחה והתעגלות של הגב התחתון, שמיטיבה עם מערכת העיכול במקרים של עצירות או גזים. 5) מעודד קרבה של הידיים לרגליים. זה מה שעולה לי לראש כרגע... כל הנקודות הללו מהוות אלמנטים חשובים בהתפתחות מוטורית אצל התינוק, בעיקר בכל הקשור בהתחלה לשכיבה על הבטן וזחילה.

shalhevet2

New member
שאלה נוספת-טורטיקוליס

נועם בת שלושה חודשים ואובחנה עם טורטויקוליס. מטופלת בפיזיוטרפיה דרך הקופה (בעיקר הנחיה לי-פעם בשלושה שבועות) בליווי התפתחותי ובבריכה. אין לה בעיה בטווחים בכלל. בשכיבה על הגב הטורטיקוליס כבר לא נראה בכלל-אין העדפת צד לא בשינה ולא בערות. על הבטן היתה לה נטיה מאוד קשה עד לפני חודש בערך. אני שמה אותה המון על הבטן-לא מתרגשת מקיטורים ורק כשמגיע שלב של בכי, הופכת מרגיעה ומחזירה לבטן. אני מרגישה בימים האחרונים שהנטיה שוב חזרה לה. היא הרמיה בשבוע האחרון יפה את הראש יש מאוד וסובבה לכל הכיוונים לפי גירוי. פתאום בימים האחרונים הראש שלה נופל ימינה-אני מסתכלת עליה כשהיא מולי ורואה נטיה של הראש-אני מעייפת אותה מידי? אנזה לצרף גם תמונה

אם את רואה נטייה ברורה כדאי לטפל

את יכולה לבקש מפגשים תכופים יותר בפיסיותרפיה. מנסיוני בשיטת ורדי יש תוצאות טובות מאד בטיפול בטורטיקוליס. בדרך כלל כדאי לתרגל את כל עמוד השדרה ולא רק את אזור הצוואר.

עוד משהו לגבי ערסול

ערסול במנשא יכול להגביר את הטורטיקוליס או לעזור לטפל בו. תלוי בצד של הערסול. בקשי את המלצת הפסיו או או המדריך לליווי התפתחותי בעניין זה.

למעלה