עירקית קטנה

ליל 2

New member
עירקית קטנה

כנכדה ובת ליוצאי עירק התרגשתי להקלע לפורום יהודי עירק. דפדפתי בשירשורים, קראתי את הסיפורים והתמלאתי גאוה. חבל מאוד שלא מעלים את השפה, הפתגמים הניבים, המעשיות על הכתב. אני עוד יודעת קצת, סבתי טרחה לספר ולאזכר , אך מ עם ילדנו ? השנה בני אמור לכתוב "עבודת -שורשים" ואני אנסה מאוד לעניין אותו בסיפורי "הסייח הרוקד" אני נרגשת מאוד כרגע ומלאת גאוה על היותי אני. שנה טובה לכולם

לליל 2 ../images/Emo141.gif

ברוכה הבאה אלינו. אני מאוד מודה לך על ההתעניינות שלך בסיפורים. שיהיה לך כייף. מעניין בני כמה הורייך היו כשעלו ארצה ואילו סיפורים יש להם, נשמח לשמוע. שיהיה לך כייף.

ליל 2

New member
לסייח הרוקד../images/Emo65.gif

הורי עלו לארץ בעודם ילדים, אמי כבת 8 ואבי כבן 10. הם עלו לארץ בשנת 1951 . אמי לא זוכרת משם הרבה, רוב זכרונתיה וגעגועיה הם מן הסיפורים של הוריה ואחיהה הבוגרים. אבי לעומת זאת זוכר הרבה יותר. בחג אני אבקר אצלם, אנחנו נכנס לפורום, (הם מאוד התפלאו שפורום כזה קיים,וגם הם התרגשו ממה שספרתי להם) אנחנו נקרא את השירשורים יחד ואני מאמינה שיהיה להם צורך להגיב ואולי אף להשתתף באופן פעיל בפורום. אז שנה טובה לכל יוצאי בבל ולכל עם ישראל ליל 2

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

דרך אגב ישנם לפחות 2 ספרים של פתגמים של יהודי עיראק.

לגבי הספרים של הפתגמים

אני הייתי במוזיאון יהדות בבל באור יהודה ויש שם ספריה קטנה של ספרים עם מוכר ומשם קניתי, קניתי ספר של פרג' נאור, וספר של יהושוע מאירי ואלה הם ספרי פיתגמים ומשלים עיראקים. שיהיה לך כייף.

liati7

New member
מצטרת חדשה בראש השנה אפשר../images/Emo35.gif

יש לכם פורום נהדר. אני פעילה בפורום הורים לפגים והורים בטיפולים והגעתי לפורום שלכם בשעת לילה מאוחרת. נהנתי לרקוא את כל השירשורים... והתגלגלתי מצחוק (מזל שכולם ישנו). אני די צעירה , אבל הורי הינם יוצאי עירק ואת השפה העיראקית אני מבינה טוב מהשיחות עם ננה(סבתא) שלי. חג שמח לכולם. נ.ב אולי אצליח להביק את אבא שלי במחלת ה"פורומים".

למעלה