עירק: מאות נוצרים הפגינו במחאה על גל האלימות

פספורט 1

New member
עירק: מאות נוצרים הפגינו במחאה על גל האלימות

מאות נוצרים הפגינו היום (שני) ברחבי עירק וקראו לממשלה העירקית לפעול נגד גל האלימות נגד נוצרים במדינה. בשבועיים האחרונים נהרגו כ-8 נוצרים עירקים בעיר מוסול. לפי נתונים של האו"ם יותר מ-680 משפחות נוצריות עזבו את מוסול מאז תחילת ההתקפות האלימות נגד נוצרים. בעירק חיים כ-700,000 נוצרים. מאת: מערכת וואלה! חדשות יום שני, 1 במרץ 2010, 4:28

פספורט 1

New member
ויאמר לה מלאך ה' הנך הרה וילדת בן

וקראת שׁמו ישׁמעאל כי-שׁמע ה' אל-עניך, והוא יהיה פרא אדם ויד כל בו.... בראשית, פרק ט"ז, פסוק י"א

ואפרופו ישמעאל...תהיים מזמור פ"ג,פס' א-ז:

בס"ד א שִׁיר מִזְמוֹר לְאָסָף. ב אֱלֹהִים אַל-דֳּמִי-לָךְ; אַל-תֶּחֱרַשׁ וְאַל-תִּשְׁקֹט אֵל. ג כִּי-הִנֵּה אוֹיְבֶיךָ, יֶהֱמָיוּן; וּמְשַׂנְאֶיךָ, נָשְׂאוּ רֹאשׁ. ד עַל-עַמְּךָ, יַעֲרִימוּ סוֹד; וְיִתְיָעֲצוּ, עַל-צְפוּנֶיךָ. ה אָמְרוּ--לְכוּ, וְנַכְחִידֵם מִגּוֹי; וְלֹא-יִזָּכֵר שֵׁם-יִשְׂרָאֵל עוֹד. ו כִּי נוֹעֲצוּ לֵב יַחְדָּו; עָלֶיךָ, בְּרִית יִכְרֹתוּ. ז אָהֳלֵי אֱדוֹם, וְיִשְׁמְעֵאלִים; מוֹאָב וְהַגְרִים.

אלוהים גם מברך את ישמעאל

וְעַל-פְּנֵי כָל-אֶחָיו יִשְׁכֹּן׃ וכשהגר גורשה ביחד איתו, אלוהים ריחם עליו, וַיִּשְׁמַע אֱלֹהִים אֶת-קוֹל הַנַּעַר וַיִּקְרָא מַלְאַךְ אֱלֹהִים אֶל-הָגָר מִן-הַשָּׁמַיִם וַיֹּאמֶר לָהּ מַה-לָּךְ הָגָר אַל-תִּירְאִי כִּי-שָׁמַע אֱלֹהִים אֶל-קוֹל הַנַּעַר בַּאֲשֶׁר הוּא-שָׁם׃ יח קוּמִי שְׂאִי אֶת-הַנַּעַר וְהַחֲזִיקִי אֶת-יָדֵךְ בּוֹ כִּי-לְגוֹי גָּדוֹל אֲשִׂימֶנּוּ׃ (בראשית כ"א: 17-18) לישמעאל יש תפקיד בתכניתו הגדולה של אלוהים, כשבני ישמעאל מקבלים את ישוע המשיח בכל לבבם וחוזרים בתשובה לאלוהים חיים, אז השלום של אלוהים בא אל ליבם והם מקבלים את בני יצחק - את בני ישראל, ולא נלחמים בם עוד.

פספורט 1

New member
אלוהים מברך גם את בעלי החיים

כ. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יִשְׁרְצוּ הַמַּיִם שֶׁרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה וְעוֹף יְעוֹפֵף עַל-הָאָרֶץ עַל-פְּנֵי רְקִיעַ הַשָּׁמָיִם. כא. וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ וַיַּרְא אֱלֹהִים כִּי-טוֹב. כב. וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים לֵאמֹר פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הַמַּיִם בַּיַּמִּים וְהָעוֹף יִרֶב בָּאָרֶץ. (בראשית) אלוהים מברך את כל אשר יצר ללא כל קשר לתפקידם בעולם. ישמעאל פרא אדם.

כן ברור

אך בנוגע לבני אדם, או לעמים אלוהים גם מקלל ודואג להשמיד, כגון העמלקים, הכנענים, החיתים היבוסים והמואבים. את לישמעאלים ואם נהייה יותר ספציפים את הערבים אלוהים ברך ברכה מיוחד, שהם ירבו והם ישבו בקרב אחיהם קרי עם ישראל. כן נאמר על ישמעאל שהוא פרא אדם, אך כשהוא מגיע לישוע המשיח כשהוא מקבל את האדון, הוא מקבל גם את העידון והופך כמו גם היהודי לבריאה חדשה. בנוסף אני מאמין שחשוב מאד לעשות הבדלה בין הדת המוסלמית, שהיא דת חשוכה לבין העם הערבי צאצאי ישמעאל. למרות שאכן רוב הערבים הם לצערי עדיין מוסלמים.

יעקב היקר מפז!

בס"ד אני מציע שתביט בחתימה של הכרטיס שלי,ותראה פסוק מענין מהקוראן
דבר שני ואם אינני טועה,אז מהאסלאם הגיע האלגברה,גם היה אסטרולוג ששמו כמדומני היה אלבומסר,ואני מסופק אם מותר לנו לכנות את האסלאם דת חשוכה חרף כל מה שאנו חווים מהקיצוניים שביניהם. אתה ידידי יעקב המלומד בוודאי יודע ששומר פיו ולשונו צרות נפשו ירחק. כולנו בעולם הזה נדרשים לעשות השתדלות ולהאבק בחטא וביצר הרע. אל נא נפסול ידידי שום דת,שכן הפוסל במומו פוסל, ועלינו לזכור שכבוד חברך יהא חביב עליך כשלך. אני מאחל לעצמנו שנמצא חן ושכל טוב בעיני אלוהים ואדם-אמן!!!

שלום מלאך השלום

תודה על הדברים שנאמרו בנועם. אני מכבד את כל העמים והתרבויות, אך הדת לכשעצמה היא דבר חשוך. אלוהים מעולם לא נתן דת לאף אדם. אלוהים כורת בריתות. דת הינה מערכת חוקים של בני אדם, שנועדו להצדיק את האדם אם יעמוד בחוקי הדת. בעוד שאלוהים מצדיק את החוטאים בחינם בדמו של ישוע המשיח. חושך הוא ההפך מאור, כמו ששקר הוא ההפך מהאמת, וכפי שהצדקה עצמית היא ההפך מהצדקתו של אלוהים. הקוראן מלא בשקרים, כגון שישוע המשיח לא באמת נצלב, אלא היה זה מישהו אחר במקומו. שלאלוהים אין בן, בעוד שהתנ"ך והברית החדשה אומרים בבירור שיש לו. (משלי ל':1-4, תהילים ב') הקוראן מספר שמרים אמא של ישוע הייתה גם אחותו של משה, דבר שהוא בגדר אבסורד. לעומת הפסוק שהבאת מהסורה, ישנם עשרות פסוקים אחרים שאומרים את ההפך. עכשיו, אם האיסלם היא דת של אור ואהבה כפי שאתה מנסה לצייר אותה, מדוע בכל המדינות המוסלמיות, המאמינים בישוע צריכים להיות במחתרת, לקבל איומים והתכלויות? זה קורה במצרים בסודן, בעירק ובאירן ובעוד מקומות אחרים. אם הקוראן היא דת כל-כך נאורה מדוע בערב הסעודית קריאה בברית החדשה נחשב לעבירה על החוק? אני לא פוסל אף אדם, ואני לא יוצא נגד אף עם. אך אני כן נלחם בעולם ה"רוחני" שאינו נובע מרוח הקודש. אני יודע שאני לא סובלני במובן של קבלת האמונה של האחר. אני כן מכבד את הכמיהה של האדם שמאמין במשהו אחר מאמונתי לאלוהים חיים, גם אם אני לא מקבל את דרכו, וטוען בתוקף שישנה אמת אחת והיא בישוע המשיח.

וצדיק באמונתו יחיה(חבקוק,פרק ב',פסוק ד')

בס"ד כן יעקב,כן,אני יודע שישנה הכחשה של הקוראן לגבי העובדה שישוע(קרוי עיסא בפי המוסלמים) לא הוכר כבן של אלוהים,בעוד בספר דברים,פרק י"ד,פסוק א' נכתב:בנים אתם לה' אלוהיכם...,ולגבי הפסוק המצוטט הזה אין אני יודע מהי הפרספקטיבה של האסלאם בנושא. ידוע לי שמאמיניו של ישוע עוברים רדיפות ואף משלמים לא אחת בחייהם בשל כך. מאוד מפתיע שבנו של בכיר החמא"ס ששימש כסוכן השב"כ בגדה התנצר וכיום חי בארה"ב והוא יוצא בבקורת קשה כנגד אלוקי וקודשי האסלאם. ממה שאני יודע יעקב,אז אני מאמין בדרך של:הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא(ויקרא,פרשת קדושים. אני לא אתווכח איתך כי יש לי איתך ראייה די משותפת בענייני המשיח וכל הנלווה לכך,אך אני מבקש לנהוג עפ"י הכלל של תלמידי אהרון הכהן:אוהב את הבריות ומקרבן לתורה. צדק ושלום נשקו(תהילים,מזמור פ"ה). והאמת והשלום אהבו(זכריה,פרק ח').

כל הדתות הן חשוכות

גם הדת היהודית האיסלם והנוצרות מי שקם ואומר שלא משקר על עצמו או שהוא עיוור

פספורט 1

New member
האלגברה לא הגיעה מהאיסלאם

המתמטיקה הומצאה בו זמנית פחות או יותר בידי הערבים, ההודים, היוונים, בני המאיה והמסופוטמים. לך תבדוק.

למעלה