עיר העתיד-עיר שלמה בתוך פירמידת ענק

אמנון כ

New member
עיר העתיד-עיר שלמה בתוך פירמידת ענק

שלום לכולם! אני אורח כאן בפורום, וראיתי שהתעסקתם כאן לאחרונה בתכנון הערים היפני שניתן להאשימו כלוקה בחסר (נכון להיום). פרסמתי מאמר חדש המתאר פרוייטק ארכיטקטוני מדהים ומגלומני שכולל עיר שלמה בתוך פירמידת ענק בתוך הים במפרץ טוקיו. מדובר בפרויקט עתידי שישלב טכנולוגיות מדהימות כמו רובוטים בנאים, חומרי בנייה המורכבים באמצעות ננוטכנולוגיה, שיטות תחבורה יחודיות ועוד. המאמר כולל תמונות הסברים ולינק לאתר המקורי בו ניתן למצוא חומר נוסף (ערוץ דיסקברי). קריאה מהנה!

מחשבות כאלה היו בשנות השבעים...

ביפן גם עשו אי מלכותי עם בניינים, אבל את האינדיווידואל קשה להכניס לקופסאות.....

תחשוב על האדם בתוך הכלוב הזאת...

הטכנולוגיה חשובה בכל עסוק, אבל את הסביבה אנושית לא מסוגל להחליף...בשנות השבעים חשבו, שאנשים יגורו מתחת למים, וכל מני מבנים שמאכלסים מאות אלפי אנשים... רק שכחו לשאול את האנשים... החשיבה כרגע הרבה יותר לכיוון ליצר סביבה אנושית ולא רובותית... התחזיות בקשר לפיצוץ אוכלוסין גם אחרים מאשר חשבו לפני עשרים שנה...למפעל מוכנים לקבל כל חידוש, אבל לגור זה סיפור אחר......

אמנון כ

New member
אין סיבה שלא יהיה נעים לגור שם

הבניינים שבתוך העיר הם בניינים רגילים יחסית, ואין סיבה שהדירות לא יהיו מרווחות, מעוצבות ונעימות למחייה. אף אחד לא מצפה לגור בתוך מנהרות סיבי פחמן. בסופו של דבר זה הכל עניין של היצע וביקוש, ולדעתי מפאת הביקוש הרב פרוייקט שכזה יבנה בסופו של דבר. פרוייקט אחר שנבנה כרגע בדובאי כולל איים מלאכותיים בצורת עצי דקל ורבי קומות מפוארים ויוקרתיים. האם גם שם לא יגורו אנשים? הדירות כבר מוצעות למכירה ולדעתי מדובר באחד מהפרויקטים השאפתניים ומדהימים בעולם.

לא מספיק מכירה את בעיות יפן

לכן, לא יכולה להגיד כמה זה מוצדק... אבל, מכירה את הרעיונות, תכניות שמפעם לפעם עולים אדריכלים... מבנה כזה אף פעם לא עיניין של ביקוש, אלא יוקרה של אדריכל+פוליטיקאי+יזם. כאשר בתל-אביב רוצים לבנות על הים (לא נדבר על בעיות אקלוגיות שכן גרמו ברוב המקומות שעדיין בנו אי מלכותי) מתעלמים מכל הביות שקיימים בעיר על היבשת. לפוליטיקאי, לאדריכל, גם ליזם יותר קל לעשות איזה פרויקט גרנדיוזית, מאשר לטפל בבעיות הקיימות. כוונות המקצועיות, מול זה, לא להשאיר מאחור את הבעיות, אלא להתמודד איתם. אני, כאדם, חשבתי, איזה הרגשה יכול להיות לגור בתוך הפירמידה, כאשר מעל ראשי מסתובבים רכבות, שיהיו הכי מתקדמים, שרק אפשר... אני, אישית, לא הייתי לגור במקום הזה, אבל, כמובן, שזה לא אומר כלום... ראיתי תאי מגורים של יפנים, שאצלנו גם לגופות של מתים לא היו מוכנים לבחור, אבל, זה עיניין של תרבות שונה. באופן אישית, מאמינה, שהתכנולוגיה מצויינת בהרבה מאוד דברים, אבל בסופו של דבר האדם, כאינדיווידואל מעדיפה לגור באוהל ביער, מאשר במפלצת כזאת.

דרך אגב...

במבנים גדולים לא ממש גרים אנשים... בפירמידות פרו מת, במבנים ההגדולים מקסימום היו "גרים" האלים.... במגדלים המפורסמים ישנם משרדים, מגדלים המגורים הרבה פחות אהובים לאנשים...אחרי 11/09 רוצה לרואת את ההמונים שרוצים לגור במבנים כאלה, אם יש להם אפשרות אחרת.

TalHai

New member
אווה הוצאת לי את המילים מהפה מסכים

ביותר ממאת האחוזים...

למעלה