עיר הצעירים באר שבע

עיר הצעירים באר שבע

אני ירושלמי ובכל זאת מתפעל מהמומנטום שצובר ראש עיריית באר שבע סביב גיוון האטרקציות לילדים נוער וצעירים בבאר שבע שרק יילך ויגדל בקדנציה השנייה שלו. רק לאחרונה פורסם שיקים בעיר מוזיאון ילדים בשם "לונודע" (שיהיה כנראה קטן יותר ממוזיאון הילדים המפורסם בחולון) ולידו פארק עירוני ייעודי לילדים על שטח של 54 דונם שבטח ישאב השראה מגני המשחקים בחולון וראשל"צ. המוזיאון מצטרף לאטרקציות שכבר חנך כמו מזרקות אינטראקטיביות שמאפשרות משחק ומוזיאון המדע ולאטרקציות שעוד יחנוך כמו סקייטפארק, קולנועים של סינמה סיטי ויס פלאנט וקיר טיפוס בפארק נחל באר שבע. מבחינת הופעות אחרי המשכן לאומנויות הבמה שנחנך ב2008 חנך השנה את האמפיפארק העירוני החדש ובהמשך יוכל לחנוך את היכל הספורט הרב תכליתי (יוכל לארח למשל פסטיגלים) ואם יגשים את תוכניותיו גם מרכז קונגרסים ומופעים עתידי (עוד אולם שיתאים גם להופעות) שיוקם בשנים הקרובות וכמובן גם האצטדיון העירוני החדש והקניונים. כל האטרקציות האלה שמוקמים רק בשנים האחרונות מראים איזה שינוי נעשה בעיר מבחינת תרבות בילוי.

ומצד שני נזכיר שאטרקציות נוספות שנועדו לקום ליד העיר מתעכבות מה שמקטין את המיתוג המחודש של באר שבע כעיר אטרקטיבית לבילוי. הכוונה לפארק הגולף בעומר ולהיפודרום (אצטדיון תחרויות רכיבה על סוסים) ולפארק המוטורי הענק שתוכננו בחצרים.
 

tomer1976

New member
ירושלמי אה?

חחח. יש פולנים בירושלים?
אור, יודעים שזה אתה.
 
תקראו הודעות גם בפורום ירושלים ותדעו מי אני..

וגם פה בפורום אני מזכיר את ירושלים. דווקא בתור ירושלמי צר לי שדברים מסויימים שמקדמים בבאר שבע לא מקדמים בירושלים למשל בירושלים מתוכנן מוזיאון ילדים אבל רק לאוכלוסיה החרדית. "גינות סיפור" ופארקי ילדים הם לא תחום שמקודם בירושלים וגם לא אלמנטי מים ודברים אחרים.
 
ועוד דברים לצעירים בבאר שבע

פיתוח העיר העתיקה כרובע בילוי לצעירים (אם כי עדיין רחוק מאוד מהטרנדיות של יפו למשל), הקמת קניון ONE שיש בו עוד תיאטרון, אולם באולינג ומועדונים. מסלולי אופניים בלב העיר (למשל בנחל באר שבע) וגם מחוצה לה (למשל מתוכנן שביל רכיבה ארוך מבאר שבע לרמת חובב). מוזיאון הנגב החדש ומרכז המבקרים באר אברהם.

אבל דברים שחסרים לצעירים בעיר. מעונות סטודנטים. אכסניות מוזלות. מלונות טרנדיים בעלי אווירה צעירה. תרבות בילוי במועדוני לילה בעיר (משום מה בנגב כולם נוסעים למועדונים בשדרות או נתיבות). רובע אומנים (יש בערד) סינמטק (יש בשדרות) ועוד.
 

zahipan10

New member
שחכת את הפרוייקט הכי חשוב בבאר שבע

פרוייקט שדרות רגר - הרחוב הראשי של העיר הופך מגבעות חול לשדרת מגדלי יוקרה עם קומת מסחר למטה, אבל הקניונים פוגעים בפיתוח מרכז העיר, אם כל הרשתות "השוות" נמצאות בקניונים אלו רשתות יפתחו חנויות בשדרות רגר, בפארק ההייטק ובעיר העתיקה? בכל מקרה לפי דעתי לפחות קניון אחד יסגר בשנים הקרובות, כי אם עד עכשיו הקניונים נלחמו בעיקר אחד נגד השני אז עכשיו פותחים חנויות חדשות גם בשדרות רגר וגם בפארק ההייטק.
 

zubumafu

New member
המעונות במחירים סבירים מאוד

וגם מועדוני לילה יש..
יש גם סינמטק ותיאטרון מקורי (של נועה קנולר) בדימונה אגב
 
מועדון כמו הפורום שנסגר בקטטה..


ומעונות אולי זולים אבל מספר חדרים מצומצם מה שיצר בועה על דירות שיכונים מוזנחות שהפכו לדירות להשקעה לסטודנטים. היה צריך יותר חדרי מעונות.
 

maromy

New member
הלוואי בחיפה היו בונים מתנ"ס כמו רמות..

אצלנו בונים אצטדיון ואת כל יתר מבני הציבור מזניחים לגמרה
העיקר יש מרכז צעירים בחיפה (מאוכלס בכל מיני מינויים פוליטיים של עסקנים חברים של עסקני מועצת העיר)
תכלס יש בהחלט מה ללמוד מבאר שבע על סדר עדיפויות בקידום העיר
 
למעלה