עיר השלום..

THE WIZARD 55

New member
עיר השלום..

חוסייני הציע לקבע את המציאות האורבנית בשלושה אזורים נפרדים שיהיו חלק מ"מטרופולין ירושלים": כל השכונות הערביות במזרח העיר, המשתרעות על שטח של כ-50 קמ"ר, שהיו תמיד חלק מן הגדה, יהיו עיריית "אל-קודס", שתהיה בירת פלשתין; כל השכונות היהודיות, כולל אלה במזרח ירושלים, המשתרעות על שטח של כ-70 קמ"ר, יהיו עיריית "ירושלים", בירת ישראל. תשתיות המים, החשמל והדרכים של שתי הערים, יהיו משותפות, כמו באגד-ערים גוש דן, או כמו בלונדון רבתי. בין שתי הערים, פתוחה לכל הצדדים, תהיה העיר העתיקה מוקפת החומה. כאן לב לבו של הסכסוך. רוב הישראלים כלל לא מודעים לעובדה שהעיר העתיקה משתרעת על שטח של לא יותר מקילומטר מרובע אחד, פחות מ-1% משטחה הכולל של העיר. את העיר העתיקה, הקדושה לנו ולהם, לא הסכים חוסייני לחלק, ואני הסכמתי אתו. אמרנו זה לזה, כי נקרא לה "עיר שלום", כפי ששמה מופיע בתנ"ך. "אני לא מבקש את העיר העתיקה לעצמי באופן בלעדי", אמר לי חוסייני. "אני בן למשפחה שהגיעה הנה לפני 1,300 שנים, ששניים מבניה היו ראשי עיר בירושלים, ולמרות זאת אני מעדיף תמורת שלום שותפות בה אתך ולא לחלק אותה. האם אתה, הצנחן שנפצע בקרב על שחרורה ב-1967 - מוכן לשותפות בה, או עדיין רוצה אותה בלעדית עבורך?" היה זה רגע של אמת, חשבון נפש והתרגשות בעבורי, כשעניתי: "מתוך אהבתי הגדולה לירושלים, שבה איבדתי כמה מטובי חברי בקרב, מתוך תקוותי שבני, לו קראתי 'עירי', על שמה, יחיה בה בשלום, אני מוכן לשותפות בה". מה דעתכם על ההצעה הזאת?

mike00

New member
בירה אחת לשתי עמים??../images/Emo31.gif

גם אם יביאו בקבוק של חצי זה לא יספיק לכולנו.....

מוחמד5

New member
לא תהיה ברירה אלא לחלק את

ירולשים כחלק מהסכם שלום כולל וסופי. בעית המקומות הקדושים גם היא תוסדר. לא לשכוח שיש שכונות ירושלמיות שמעולם לא היה חלק מירושלים המאוחדת.

למעלה