עיר ואם בישראל

אוֹחַ

New member
ונובח הלך, וילכוד את-קנת ואת בנותיה

(במדבר ל"ב, מ"ב). בנותיה - העיירות הקטנות סביבהּ. מכאן שנובח היא אם. עכשיו מי יסביר מה זה "אם הדרך"?

זה הקניון שליד גרי וסקאלי

מה זה נובח? מה זה קנת? למה אתה לא מסביר הכל? רוצה שאני אקרא גם בלא-כתוב?

אוֹחַ

New member
ולא הקפדן למד... ../images/Emo3.gif

וְנֹבַח הָלַךְ, וַיִּלְכֹּד אֶת-קְנָת וְאֶת-בְּנֹתֶיהָ; וַיִּקְרָא לָה נֹבַח, בִּשְׁמוֹ. 'קנת' היא עיר ואם בגלעד -> נובח כובש את 'קנת' -> 'נובח' היא עיר ואם בגלעד.

../images/Emo13.gif

ולא השקרן מתמסר ולא העצלן הולך לחתום בלישכה. אני הלכתי אז כאילו מישהו וגו'.

עִידן

New member
אני הלכתי, אז.. כאילו.. ../images/Emo48.gif

מישהו? וגו'? כאילו.. יש מישהו בבית?י-ש מ-י-ש-ה-ו ב-ב-י-ת! אפרים??

אם הדרך

וַיְהִי דְבַר־יְהוָה אֵלַי לֵאמׂר׃ וְאַתָּה בֶן־אָדָם שִׂים־לְךָ שְׁנַיִם דְּרָכִים לָבוֹא חֶרֶב מֶלֶךְ־בָּבֶל. מֵאֶרֶץ אֶחָד יֵצְאוּ שְׁנֵיהֶם וְיָד בָּרֵא בְּרׂאשׁ דֶּרֶךְ־עִיר בָּרֵא׃ דֶּרֶךְ תָּשִׂים לָבוֹא חֶרֶב אֵת רַבַּת בְּנֵי־עַמּוֹן וְאֶת־יְהוּדָה בִירוּשָׁלִַם בְּצוּרָה׃ כִּי־עָמַד מֶלֶךְ־בָּבֶל אֶל־אֵם הַדֶּרֶךְ בְּרׂאשׁ שְׁנֵי הַדְּרָכִים לִקְסָם־קָסֶם קִלְקַל בַּחִצִּים שָׁאַל בַּתְּרָפִים רָאָה בַּכָּבֵד׃ (יחזקאל כא, כג-כו) אז אם הדרך זה "מזלג" דרך אגב, ראיתם כמה שיטות היו להם פעם במקום ללכת לפותחת בקלפים?

מספר שמואל ב' כ':

טו ויבאו ויצרו עליו, באבלה בית המעכה, וישפכו סללה אל-העיר, ותעמד בחל; וכל-העם אשר את-יואב, משחיתם להפיל החומה. טז ותקרא אשה חכמה, מן-העיר; שמעו שמעו, אמרו-נא אל-יואב, קרב עד-הנה, ואדברה אליך. יז ויקרב אליה, ותאמר האשה האתה יואב ויאמר אני; ותאמר לו, שמע דברי אמתך, ויאמר, שמע אנכי. יח ותאמר, לאמר: דבר ידברו בראשנה לאמר, שאול ישאלו באבל וכן התמו. יט אנכי, שלמי אמוני ישראל; אתה מבקש, להמית עיר ואם בישראל--למה תבלע, נחלת יהוה. {פ}

למעלה