עיר ירוקה

ש מים

New member
עיר ירוקה

וככה אמורים לעשות את זה: תכנית של עיריית המבורג (עברה את אישור מועצת העיר) להפוך אותה לעיר ללא מכוניות תוך 20 שנה, כשכל חלק בעיר וסביבותיה יהיה מחובר לרשת השבילים להולכי רגל ואופניים, וש- 40% משטח העיר יהוו שטחים ירוקים. תכנית דומה שפעם הציעו בתל-אביב לא עברה אפילו את האישור הראשוני (אני לא בטוח לגבי נתון זה. כך נאמר לי ע"י חבר. אשמח להרחבה, אם למישהו יש).

3718

Member
ואצלנו תחנת רכבת רעננה מזרח לא נגישה מרעננה

התחנה במרחק אוירי של 1 ק"מ למרכז רעננה, אך ברגל צריך לעשות עיקוף גדול שמכפיל המרחק, כך שחייבים לבוא ברכב\אוטובוס ולחצות את צומת רעננה (שעמוס בבקרים).

המתכננים לא מבינים הסתירה הפנימית בצורך לבוא עם רכב או אוטובוס לתחנת רכבת שתשמש לנסיעות קצרות יחסית ?

ש מים

New member

Rubim88

New member
לא מדובר בעיר ללא מכונית

מדובר בדיווח שגוי שנפוץ במדיה אינטרנטית בשפה האנגלית, והעירייה הכחישה אותו באתרה הרשמי. מדובר בתוכנית בשם "הרשת הירוקה", והתכנון הוא ליצור רשת מסיבית של מסלולים ירוקים ברחבי העיר להולכי רגל ורוכבי אופניים.

Rubim88

New member
כל עוד קיימת

מדינת ת"א הלא מאוחדת ועדיין לא משכילים לעשות מה שעשו לפני הרבה הרבה שנים במקומות אחרים(בהמבורג לדוג' לפני כמעט 100 שנה), לא רואה איך משהו זז באופן רציני בתחום הזה ועוד רבים אחרים שקשורים לתכנון מרחבי.

בניה ירוקה בעיר ירוקה

בניה ירוקה חייבת להתבסס על חשיבה אגנית (אגן ההיקוות הטבעי). כשבאים לשטח צריך לחשוב על האגן ועל הגיאו-מורפולוגיה שלו. על פי זה לקבוע את הקו הכחול ( הקדוש ) ולהוות אחד מהשיקולים המרכזיים, בקביעת מיקומם של מבנים ותנוחתם. קו הכחול, שנקבע על פי שיקולי "בעלות" בלבד עשוי להביא לבניה בעלת יעילות נמוכה ולעלויות גבוהות, במיוחד בתחום התשתיות.

ש מים

New member
שיקולי בעלות בתכנון

דן, לגבי שיקולי בעלות בתכנון והשלכותיו על הקו הכחול, הדבר נכון לכל תכנון.
ותודה על פקיחת עינינו בנושא הבניה הירוקה. אבל אשמח אם תרחיב. בעיקר משום שככל שאני יודע ומבין עד עכשיו, הבניה הירוקה בעיר מתייחסת בעיקר להיבטים אקלימיים ואולי בכלל לא להיבטים הידרולוגיים.

הבניה הירוקה אינה מתייחסת או אפילו מתעלמת

מהיבטים הידרולוגיים
מאחר ונושא האקלים כולל גם את הממטרים ותוצאותיהם - יש מקום להרחבה בנושא.
אגב , נושא האקלים ואם הכוונה כאן על טמפרוטורה ורוחות - מושפע מאד מהגיאומופולוגיה של השטח. במיוחד מבחינת השקעים הטופוגרפיים והרמות המשפיעים על פיזור החום ולעיתים אפילו על כוון הרוח.
בהזדמנות אנסה להרחיב בנושא.

למעלה