קניתי אותו.
אני לא יכולה להגיד שלא אהבתי בכלל, כי כירושלמית שגדלה בשנות החמישים בירושלים ובת למשפחה עיראקית - היו דברים שדיברו אלי, אף כי המנטליות והתרבות במשפחתנו היו הרבה הרבה יותר ליברליות מזה.
לי בעיקר הפריעה העובדה שהסיפור התפתח בצורה צפויה לחלוטין, וקצת אפילו בשלבים מסוימים לא ממש התפתח. מידי פעם נרשם שעמום קל.
ואני חשבתי שזה דווקא בגלל הרקע הדומה. אני רואה תל אביביים שיוצאים מדעתם מהספר הזה... סליחה על ההכללה, אבל זה מה שראיתי.
ספר מקסים!! עוסק בתקופת המלחמה בברלין, 1943. הספר עוסק באזרחים בברלין וההחלטות המוסריות, שהם נדרשים להגיע.
וכדברי המחבר:"אילו אתם הייתם סיגריד, ובחורה היתה לופתת את זרועכם בקולנוע ומתחננת, תגידי שבאנו יחד, מה אתם הייתם עושים? מה כל אחד מאיתנו היה עושה?"
(מתנצלת מראש: ישנם כמה קטעים, שלא ייראו אולי צנועים בעיני אנשים)
שהיו פעם מבחינת ניחוחות וכיו"ב אבל הספר לא המריא, העלילה לא הצליחה לחרוג מהמעגל שחזר על עצמו ומנוקדת מבטי המקצועית, יש מקום לשיפור גם בניסוח וכיו"ב.
אגב, כדאי להירשם לספרייה הציבורית במקום אליו עברת. שמעתי טובות על הספרייה שלהם.
יותר לא אהבתי את סגנון הכתיבה שנראה לי טרחני ומייגע ומלא פסיקים וכולם היללו ושיבחו אבל אני הרגשתי שזה מאד לא זורם.
התוכן עצמו נראה לי מעניין אבל מהקריאה עצמה לא נהניתי.
ספר שמאד אהבתי ואף המלצתי עליו כאן לפני כמה ימים, הוא הספר "כלה" שכתבה אורה אחימאיר.