עישון ביתי?

Maldini Girl

New member
עישון ביתי?

לצורך איזשהו מתכון אני צריכה לעשן חזה אווז.
יש לי חזה אווז רגיל, לא מעושן.
האם יש דרך לעשות לו איזשהו עישון, כשאין לי מעשנה, ולא כזה שיגרום לי אח"כ להחליף תנור/ בית בגלל הטינופת והריח?
 

yair_bar

New member
מנהל
עישון בווק

מאלתרים רשת שיכולה לשבת בערך באמצע הגובה של הווק ועליה מניחים את חזה האווז.
&nbsp
מרפדים את הווק בנייק אלומיניום (עדיף 2 שכבות)
&nbsp
מעל נייר האלומיניום שמים תערובת של 1/3 כוס אורז לבן לא מבושל, 1/3 כוס סוכר ו-1/3כוס עלי תה.
&nbsp
שמים על להבה גבוהה עד שיוצא עשן מהתערובת.
&nbsp
מניחים מעל את חזה האווז על רשת וסוגרים את הווק (אם אין מכסה אפשר לאטום את הווק מלמעלה עם נייר אלומיניום נוסף ולהדק לקצוות).
&nbsp
מנמיכים את הלהבה ומשאירים כ-15 דקות. מכבים את האש ומשאירים עוד 15 דקות.
 
המביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם


http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4728082,00.html
 

עפריק

New member
יש לי מתכון פשוט וקל

לוקחים שתי חמגשיות אלומניום גדולות ואחת קטנה
בקטנה אני שם פרפר הודו מורח בשמן זית מעט פפריקה אדומה מלח ושום כתוש
מניח את החמגשית הקטנה בתוך הגדולה ומפזר במקום הנותר של הגדולה עלי זית יבשים רוזמרין יבש עלי הדרים סוגר עם החמגשית הגדולה ואוטם מסביב אם צריך בפינות ניר כסף מניח על הגז על להבה בנונית ומשנה מיקום כל כמה שניות כדי שהחמגשית לא תשרף ובמקביל שכל העלים ישרפו.כך למשך שבע עד עשר דקות .ולאחר מיכן ממשיך בתנור עוד חצי שעה תלוי בגודל הנתח...יוצא פיגוז...
 
למעלה