עישון בלתי פוסק ממרפסת בבניין משותף

sharpcookie

New member
עישון בלתי פוסק ממרפסת בבניין משותף

למרבה הצער עברו לבניין שלי לפני כמה חודשים שוכרים שמעשנים ללא הרף ממרפסת הממוקמת מתחת לחלונות דירתי (אני בקומה העליונה והיחידה שזה מפריע לה). כשגר שם הדייר הקודם, אפילו לא זכרתי שהמרפסת הזאת קיימת אבל מאז שעברו הנוכחיים - הם הוציאו אליה רהיטים ויושבים שם יום ולילה, צוחקים, משתעלים, שותים ומעשנים. רוב החלונות בדירה שלי פונים לאותו כיוון ותוך שניות היא מתמלאת בעשן ואין לאן לברוח למעט לסגור את כל החלונות ולהפעיל מזגן. אני עובדת מהבית והם כנראה לא עובדים בכלל - לא הגזמתי כשאמרתי שהם מעשנים ושוהים במרפסת הזאת כל זמן שהם לא ישנים. גם הרעש שהם מפיקים בלתי נסבל, אבל הסירחון הזה מטריף אותי. ניסיתי לדבר איתם ואת הרעש בלילות הם אכן הפסיקו, אבל העישון לא נגמר ואפילו ב2 בלילה אני לא יכולה להנות מאוויר נקי.

גם את כל יום כיפור נאלצתי לבלות עם מזגן בגללם. בערב בכל זאת פתחתי חלונות כדי לאוורר קצת ואחותי שהגיעה לבקר הייתה בהלם ואמרה שהדירה מסריחה כמו פאב.

להבנתי מבחינה חוקית אין הרבה מה לעשות שכן מדובר במרפסת פרטית ושתביעות של "מטרד ליחיד" עלולות להיגרר המון זמן ולעלות הרבה כסף (בין היתר חובת הוכחת המטרד - הזמנת מומחה שימדוד את רמות הזיהום וכיו"ב), ובסוף אולי לא לעזור בכלום. האם יש תקדימים על תביעות כאלו שהתקבלו ע"י בתי המשפט? אין לי שום עניין להרוויח מזה, אני רק רוצה לחזור לנשום בביתי...

למעט לעבור דירה, מה בכל זאת הייתם ממליצים לי לעשות במצבי?

trilliane

Well-known member
מנהל
במצבך הייתי מנסה לדבר עם בעלי הדירה

הם יכולים לדרוש מהשוכרים להפסיק, בין אם מתוך התחשבות ושכנות טובה ובין אם מתוך חשש לערך הדירה. דירה שעישנו בה / חיו בה מעשנים (בעיקר כבדים) הוא דבר שמריחים גם אחרי. יש דירות שכבר בחוזה כתוב שאסור לעשן בהן, וזה יכול לכלול גם את המרפסת (כפי שהעשן חודר לדירה שלך, סביר שהוא חודר גם לדירה שלהם) בפרט שעישון יד שלישית הוא כבר בעיה מוכרת שלא נעלמת גם אם יוצאים לעשן במרפסת.
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8579
&nbsp
לגבי תקדימים אני לא יודעת, בד"כ סכסוכים כאלה נידונים בתביעות קטנות ופסקי הדין שניתנים בערכאה הזאת אינם תקדימיים. עם זאת גיגול מהיר מעלה שזו אינה סוגיה נדירה, למשל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4344535,00.html

sharpcookie

New member
תודה על התגובה, בינתיים המצב רק התדרדר

בעל הדירה שלהם בחו"ל ואני בספק רב אם תהיה לו מוטיבציה להתערב. ביום שישי ניסיתי לדבר בנימוס עם אחד מהדיירים ולשאול אם יש מקום אחר שהם יכולים לעשן ממנו אבל הוא לא נתן לי לסיים משפט, צרח עליי שאני חוצפנית ושלא אגיד לו מה לעשות בבית שלו וטרק לי את הדלת בפנים. אני עדיין בשוק ואין לי מושג מה לעשות... גם מהכתבות עולה שאין שום חקיקה נגד מטרדים כאלו

trilliane

Well-known member
מנהל
בחו"ל לכמה זמן? אני מניחה שיש מי שמטפל בעניינים בשמו

הרי לו הם היו גורמים נזק לדירה או בעיות לכל הבניין היו מוצאים כיצד לפנות אליו... אולי שווה לנסות לערב את ועד הבית / האגודה לתרבות הדיור (אם אתם חברים).

למעלה