עישון במקומות ציבוריים

segibegi

New member
עישון במקומות ציבוריים

קראו את הכתבה ב ynet (מי שלא קרא - הקישור למטה). האם יש, לדעתכם, אפשרות ליצור בארץ גוף בשם "משמר אזרחי ירוק" שבו, לפחות בהתחלה, יהיו חברים אנשים שאינם מעשנים ושיאכפו את חוק "איסור עישון במקומות ציבוריים"? (ראו קישור)... אני, למשל, מאוד הייתי רוצה שיהיה לי את הכוח לאכוף את החוק הזה כשאני עם חברים בבית קפה - פשוט לשלוף את הפנקס ולתת דו"ח למי שמעשן בבית קפה ולא נענה לבקשתי לכבות את הסיגריה - לפי החוק. פשוט ככה.
 
עישון

שלום שגיא וברוך הבא, את צודק אכן בעיה קשה שמטרידה אותי אישית וגם את הירוקים. אבל אני לא מאמין באכיפה אזרחית, זה יוצר בעיה של עימותים מיותרים בין אזרחים ולדעתי בעייתי מאוד ליישם. הרי באיזה סמכות אתה יכול לבקש תעודה מזהה מאדם? ואם האיש בחור מגודל האם תכתוב לו דוח? לדעתי דרך האכיפה היא על בעלי העסקים, אתה מצלם מישהו שמעשן בקניון אתה שולח את זה לעירייה והעירייה צריכה לקנוס את הקניין. לקניון יש מאבטחים שיכולים למונע מאנשים לעשן במרחב בציבורי. אני זוכר כילד איך תוך שנה הופסקה תופעת העישון באוטובוסים, פשוט ברגע שאדם עישן באוטובוס הנהג עצר בא לאיש ודרש ממנו להפסיק. אם נחושים אז זה אפשרי... תודה, דרור
 

segibegi

New member
סמכויות עיכוב, סמכויות קניסה

היי דרור, דבר ראשון שמי טל, ולא שגיא (רק כדי שנדבר כמו שצריך). אז ככה: הכוונה היא להקים גוף רציני, ולא כלאחר יד. כמו שיש משטרה ומשמר אזרחי צריך, לדעתי, ליצור משמר אזרחי ירוק כמו שיש משטרה ירוקה. אנשים שמתנדבים בו יצטרכו לעבור קורסים והכשרות, ולדעת את החוק על בוריו. כמו במשמר האזרחי (ואם אני לא מדייק אני אשמח לתיקונים מאחר ואני לא מתנדב במשמר האזרחי). אם תחליט לאכוף את החוק על בעלי עסקים, תצטרך לעשות את זה בצורה גורפת עבור כולם - כיוון שאם בעל עסק שאצלו עישנו נקנס - הוא יבקש ממי שמעשן להפסיק, בניגוד לאינטרס הלקוח. זה יעזוב ולא ירצה לחזור - והרי תמיד יהיה מקום בו לא יבקש בעל המקום להפסיק לעשן (אם לא יאכפו את החוק בצורה גורפת על כולם). אז הוא פשוט יעבור לשם. כך נוצר מצב שמי שמציית לחוק - מפסיד. אם תקנוס גם את המעשן וגם את בעל בית הקפה - האינטרסים שלהם יתחברו. בעניין הבחור המגודל - אין שום צורך לחשוש מכך כיוון שהכוונה היא למקום ציבורי - לא מדובר במתנדב תנועה שעוצר לבדיקה בחור אי שם בכביש 443 (וסליחה עם כל הירושלמים) ואז גורם הגודל משמעותי יותר, אולי. אבל שוב -קצת קשה לחשוב כאן על כל המקרים. בעניין המאבטחים בקניון - זה לא נכון שמאבטח יכול למנוע עישון במרחב הציבורי של הקניון מאחר והוא נמצא רק בכניסה, וזה גם לא תפקידו - לצערינו איום העישון הוא נמוך מזה של מחבל מתאבד. (אגב, אני ספקן לגבי יכולת עצירת המחבלים של הרבה מהמאבטחים שאני רואה בקניונים). הבעיה מטרידה מאוד וחשוב להבין - עישון במקומות ציבוריים פירושו אונס לנזק בריאותי. וככה זה צריך להיתפס בתודעה החברתית בארץ.
 

בתיה88

New member
מסכימה עמך, ותומכת במאבקך

וכאשר הרעיון שלך יקרום עור וגידים אשמח לעמוד לרשותך, לענוד סרט פקח על זרועי ולצאת לקניון כפקחית.
 
אני הראשון שאהיה בעד סילוק העישון

שלום טל, עם זאת אני לא מאמין באכיפה אזרחית, היא בעיתית ביותר... מהרבה סיבות, בעיקר הפגיעה בחופש הפרט, במשטר דמוקרטי הגורם שיכול לפגוע בחופש הפרט הוא רק המשטרה. לא ייתכן שיהוה בישראל עשרות גורמים בעלי אישור לפגע בחופש הפרט, ולי זה יותר חשוב ממניעת עישון במקומות ציבוריים. רעיון שעלה לי, הוא פשוט לצייד את כל השוטרים בפנקסי דוחות ואם הם מבחנים במעשן שיתנו לו דוח גם אם הם בחופשה. ואולי לתגמל אותם בהתאם... לדעתי הכי טוב אם הייתה מתגייס למשטרה ומשפיע משם על אכיפת החוק. תודה, דרור
 

segibegi

New member
אין הכוונה לעשרות גורמים

הכוונה היא לגוף שעובד תחת המשטרה. בדיוק כמו משמר אזרחי. מי שמתנדב ועובר את ההכשרות הנדרשות יכול, בדיוק כמו שוטר, לפגוע בחופש הפרט ע"מ להשיג מטרה מסוימת רצויה. זה באמת פשוט. אני חייל כרגע, ולכן לא יכול להתנדב למשטרה. אבל זה היה יכול להיות רעיון לא רע.
 
מה הבעיה עם אכיפה אזרחית?

גם לפי החוק היום כל אזרח חייב להזדהות בפני כל אזרח אחר שדורש זאת ממנו. סמכות עיכוב ומעצר ניתנה לכוחות הבטחון בלבד- למעט עבירות מסוג פשע, שאם אזרח ראה אדם מבצע אותן הוא יכול לבצע מעצר אזרחי (כלומר בלי להפעיל כח אלא לצורך הגנה עצמית).
 
עדיין אין אכיפה בכלל במקומות

ציבוריים. אך נקמה קטנה ומתוקה במעשנים = נאמני ניקיון - אנשים מעשנים "נהנים" להשליך בדלי סיגריות ממכוניתם. רישום קצר של פרטיהם ע"י נאמן ניקיון ושליחת דיווח למשרד לאיכות הסביבה מוביל לקבלת דוח על סך 250 ש"ח= בערך 13 חבילות של סיגריות יקרות במיוחד! לידיעתך אני וחלק ממכירי כבר שלחנו מאות כאלו.
 

בתיה88

New member
אסור שהרקע יהיה "נקמה מתוקה"

המאבק נגד עישון במקומות ציבוריים ועישון בכלל צריך לבוא מתוך אכפתיות ולא מתוך "ההנאה שבנקמה". כפי שאסור ששוטר יעשה את עבודתו מתוך "נקמה מתוקה" ויתענג על סבלו של האזרח, כך אסור שנאמני נקיון יתענגו על עונשו וכאבו של מפר החוק. את תחושת "המתיקות" יש לחפש במקום אחר. "נאמני נקיון" צריכים בראש וראשונה להיות נקיי כפיים ונקיי לב.
 

שר המדע

New member
הרקע אינו נקמה מתוקה.

בתיה, נראה שלא הבנת את מהנדסת הסביבה. המאבק נגד עישון במקומות ציבוריים בא מאיכפתיות, ומדאגה כנה לבריאות הפרט ובריאות הציבור - בשני היבטים - שאיפת העשן הרעיל שפולטים ידידינו המעשנים, והזיהום החמור שיוצרים מיליארדי בדלי הסיגריה הנזרקים מדי יום בעולם (נחלים, אגמים, ימים...). נאמני הניקיון פועלים מתוך התנדבות, על חשבון זמנם הפרטי ומתוך רצון לתרום ולסייע למדינה באכיפה (וכולנו יודעים מהי יכולת האכיפה של משטרת ישראל). יחד עם זאת, הידיעה שבזכותי נקנס אדם המעשן ומזהם את ריאותיי, ולאחר מכן משליך את בדל הסיגריה וממשיך ללכלך את רחובות ארצי וגרוע מכך את אוצרות הטבע שלה (ספרת פעם כמה בדלי סיגריות יש לאורך מסלול הטיול ביהודיה ?) מתוקה מכל. אני נאמן ניקיון, ואני משתדל לתת דוחות לכל משליך פסולת שלא כדין, ואני נהנה מזה. מאד נהנה. זו נקמה מתוקה באנשים קטנים ובלתי מחונכים, מלוכלכים, חסרי איכפתיות ואגואיסטים. בברכה, שר המדע.
 
למעלה