עישון בשר - פעם ראשונה

netriv

New member
עישון בשר - פעם ראשונה

שלום לכולם, אני חדש בפורום וחדש בתחום העישון. לאחרונה "השגתי" סוג של מעשנת - מישהו ביישוב שלי שבנה תנור חימום לנגרייה. דוד שמש גדול של 120 ליטר, שני פתחים בשליש גובה עליון ותחתון, ארובה ומקום לשים את הרשת עם הבשר. אתמול ניסינו אותה פעם ראשונה עם עוף שלם ושלושה שוקי הודו. האמת שמחוסר זמן לא השרינו את העוף יממה אלא רק שעה וחצי. מקור החום היה גחלים רגילות שהדלקנו בחוץ והכנסנו לאחר ההדלקה מעליהם פיזרתי כפיסי עץ דובדבן שהושרו במיץ לימון ומים. חשבנו שייקח שעתיים אבל אחרי שעתיים (שבהם מידי פעם הוספתי גיחלים וכפיסי עץ) התייאשנו והלכנו לישון. לאחר עוד שעתיים התעוררתי לילד שהתעורר והלכתי להוציא את העוף. יצא מדהים! - עוף שחום, מבריק עם ריח נהדר של עשן וטעם מדהים שלא דומה לשום צורה אחרת של בישול/צליה או כל דבר אחר. טעמתי רק חתיכה קטנה, בכל זאת היה שתיים בלילה, אבל הטעם נהדר ושוב, מחוסר זמן נאכל את התוצרת היום בערב. מעכשיו רק עישון!!!
 

netriv

New member
עישון - פעם ראשונה

בערב אצרף תמונות של המעשנת מבפנים ומבחוץ
 
למעלה