מעשנת אינסטנט
דבר ראשון, מה הזמינות שלך לכלי עבודה? אפשר לבנות מעשנה בסיסית עם מקדחה ומסורית ואפשר קצת יותר מתקדמת אבל אז כבר כדאי שיהיה גם מסור דיסק טוב ורתכת. בכול אופן זה המתכון: מעשנת כניסה: למעשה כול מה שצריך זה חבית ברזל עם מכסה, רוב החביות האלו שאני נתקלתי בהן היו סגורות מצד אחד בלבד, אבל ישנן חביות של שמן וכד' שסגורות משני הצדדים ואז יש צורך לחתוך צד אחד, שזה לא מעט עבודה ולא תמיד משתלמת. בכול אופן, מצא לך חבית טובה, וודא שהיא נקייה משאריות של מה שהיה בה קודם ושיש לה מכסה, אם אין מכסה אפשר לאלתר עם חתיכת פח שתכסה את הפתח (העליון). בנוסף תצטרך שני מוטות ברזל בקוטר של בין 8-15 מ"מ ובאורך הקוטר של החבית, שישים סנטימטר נראה לי. עכשיו לעבודה: בחלק העליון (הפתוח) של החבית כמה שיותר גבוה קדח ארבע חורים כך שתוכל להשחיל את המוטות לקבלת צלב, עליו ייתלה הבשר, אפשר ורצוי שיהיו בתשעים מעלות אחד לשני. בשליש התחתון של החבית נסר פתח שיהיה מספיק גדול להכניס דרכו עצים אבל לא גדול מידי,משהו כמו 30-40 סנטימטר רוחב ועשרים וחמש גובה. שים לב שניתן לחתוך רק שלוש צלעות ואת הרביעית (התחתונה) לכופף החוצה. קדח 30 חורים שיהיו מפוזרים על כול השטח של השליש התחתון וזהו. מה שחשוב מאוד הוא לשרוף את המעשנה (זאת כבר לא סתם חבית) טוב טוב לפני השימוש הראשון וזאת כדי להוריד שאריות צבע או ציפוי שהיו על החבית. לנוחיותך כדאי להעמיד את המעשנה על בלוקים או משהו בסיגנון. המעשנה הזאת היא ממש בסיסית, ניתן לעשן בה עופות, דגים וחתיכות בשר של שני קילו מקס'. החיסרון העיקרי שלה הוא שהברזל ממנו היא עשויה דק מאוד ולכן לא מאפשר טמפ' קבועה לאורך זמן, אבל להתחלה היא ממש טובה.