עישון בשר

קופר11

New member
עישון בשר

האם יש למישהו מחברי הפורום נסיון/ידע בעישון (ביתי, לא תעשייתי, כמובן) בשר ו/או דגים? אני בונה מתקן עישון ואשמח להחליף מידע.

danbaratz

New member
בשמחה

אבל קודם אתה צריך לשאול שאלות או להיות יותר ספציפי לגבי המידע שאתה רוצה. בגדול בניתי שלוש מעשנות די בסיסיות שנתנו ונותנות עבודה מצויינת. עד לפני שלוש שנים הייתי מעשן הרבה, לפחות פעם בשבוע, כיום, בגלל מגבלות המקום בו אני גר יוצא לי לעשן בערך פעמיים שלוש בשנה. בכול אופן, יש לי ניסיון די עשיר בעישון עופות ונתחים גדולים של בקר וחזיר. מה בדיוק אתה מעוניין לדעת?

קופר11

New member
מעשנת

היי אני רוצה לבנות מעשנת. אני מבין שהנפוצה ביותר עשויה מחבית שעומדת במצב אנכי. יש די הרבה אתרים באינטרנט אבל אני מעדיף לעשות משהו שיש לי חוו"ד עליו. לכן, אשמח מאד אם תוכל לפרט טיפה יותר בנושא של מעשנת מועדפת (מאלה שבנית) ואם יש לך איזה סקיצה או תוכנית, זה בכלל יהיה נפלא. תודה.

danbaratz

New member
מעשנת אינסטנט

דבר ראשון, מה הזמינות שלך לכלי עבודה? אפשר לבנות מעשנה בסיסית עם מקדחה ומסורית ואפשר קצת יותר מתקדמת אבל אז כבר כדאי שיהיה גם מסור דיסק טוב ורתכת. בכול אופן זה המתכון: מעשנת כניסה: למעשה כול מה שצריך זה חבית ברזל עם מכסה, רוב החביות האלו שאני נתקלתי בהן היו סגורות מצד אחד בלבד, אבל ישנן חביות של שמן וכד' שסגורות משני הצדדים ואז יש צורך לחתוך צד אחד, שזה לא מעט עבודה ולא תמיד משתלמת. בכול אופן, מצא לך חבית טובה, וודא שהיא נקייה משאריות של מה שהיה בה קודם ושיש לה מכסה, אם אין מכסה אפשר לאלתר עם חתיכת פח שתכסה את הפתח (העליון). בנוסף תצטרך שני מוטות ברזל בקוטר של בין 8-15 מ"מ ובאורך הקוטר של החבית, שישים סנטימטר נראה לי. עכשיו לעבודה: בחלק העליון (הפתוח) של החבית כמה שיותר גבוה קדח ארבע חורים כך שתוכל להשחיל את המוטות לקבלת צלב, עליו ייתלה הבשר, אפשר ורצוי שיהיו בתשעים מעלות אחד לשני. בשליש התחתון של החבית נסר פתח שיהיה מספיק גדול להכניס דרכו עצים אבל לא גדול מידי,משהו כמו 30-40 סנטימטר רוחב ועשרים וחמש גובה. שים לב שניתן לחתוך רק שלוש צלעות ואת הרביעית (התחתונה) לכופף החוצה. קדח 30 חורים שיהיו מפוזרים על כול השטח של השליש התחתון וזהו. מה שחשוב מאוד הוא לשרוף את המעשנה (זאת כבר לא סתם חבית) טוב טוב לפני השימוש הראשון וזאת כדי להוריד שאריות צבע או ציפוי שהיו על החבית. לנוחיותך כדאי להעמיד את המעשנה על בלוקים או משהו בסיגנון. המעשנה הזאת היא ממש בסיסית, ניתן לעשן בה עופות, דגים וחתיכות בשר של שני קילו מקס'. החיסרון העיקרי שלה הוא שהברזל ממנו היא עשויה דק מאוד ולכן לא מאפשר טמפ' קבועה לאורך זמן, אבל להתחלה היא ממש טובה.

danbaratz

New member
נ.ב.

אם אתה רוצה תוכנית קצת יותר מורכבת למעשנה יותר מתקדמת אז תגיד. אם נראה לך שזה מה שתלך עליו אז שיהיה בהצלחה ודווח+תמונות כשתסיים את הבנייה. אם אתה צריך יש לי גם כמה מתכונים בסיסיים למעושנים קלים.

moyiz

New member
המעשנת מוכנה? או בשלבי בניה

אם המעשנת בשלבי בניה חשוב שתדע על ההפרדה בין תא הפחם או הגחלים לתא הבשר אם יש לך שאלות לגבי המשך הבניה אשמח לעזור אם תתחיל לעשן לא תגמל מעישון(בשר)

moyiz

New member
שני דודי שמש ויוצא אחלה

יודע לרתך? דיסק קטן שני דודי שמש ועבודת יצירה ויש לך אחלה מעשנת לכל החיים עובי הדופן של הדודים עבה במיוחד אין מצב שיגמרו יש כמה שיטות לעבוד עם דודי שמש (קודם צריכים לקלף את הציפוי של הבידוד) בניתי מעשנת עשויה משני דודים אחת מתחת לשניה עם מעבר של העשן והחום מ-2 צינורות"3 וארובה ניתן להעמיד אותם מחוברים פלנצ' מול פלנצ'

קופר11

New member
בניית מעשנה

שלום חברים ותודה לתגובותיכם. ראשית, אכן ניסיתי להשיג דודי שמש אבל מסתבר שהיום זה לא קל אז במקום זה השגתי חבית ואני מתכוון להתחיל את בניית המעשנה מהחבית. לגבי כלים, אני שמח לבשר לכם שיש לי את כל הכלים הנחוצים. יש לי רתכות (CO2, ארגון ואלקטרודה, למי שזה אומר משהו) יש לי דיסקים, משור ובאמת שלא זאת הבעיה. אני מנסה למצוא פתרון יותר "אלגנטי" למכסה עליון של החבית וגם זה יגיע. ברגע שיהיה לי מה לצלם, אעלה גם תמונות. בכל אופן, באמת תודה על המידע והרצון לעזורץ אשמח אם תמשיכו.

TOMESH5

New member
אני אולי יכול לעזור

הי, אני מסגר שמתמחה במתקני גריל וקצת עישון, אני אשמח לעזור רק שלא בדיוק הבנתי על מה בדיוק אתה מתלבט. יש לי קישור בחתימה עם מעשנת שבניתי מדודים.

קופר11

New member
התחלתי לעשות

היי טומש, תודה. ראיתי את הדברים שאתה עושה ואכן התרשמתי. אני מכוון יותר נמוך. בתחילה אכן קצת התלבטתי אבל בסופו של דבר (יותר נכון, אני בתחילתו של דבר) לקחתי חבית וממנה אני אעשה את המעשנת. אכן חיפשתי דודי שמש ישנם אבל מסתבר שהיום כבר לא קל למצוא אותם (כנראה מוכרים לגרוטאות ברזל) אז בינתיים הראשון ייעשה מחבית. אם יהיה מוצלח ואמצא בינתיים דוד, אעשה עוד אחד.

למעלה